Suodata Kaikki Videot Tarinat Rakentaminen
touko 17, 2017
LISÄNNYT Pietari Heikkila
 / 
Tarinat  Rakentaminen 

Perustava Premium - kivien kivi

Perustava haluaa olla hankkeen halutuin kumppani. Yhden kerran. Kaksi kertaa. Monta kertaa. Uskottavimmin se onnistuu ratkaisemalla asiakkailta saadun palautteen ja tekemisestä saadun kokemuksen perusteella ilmenneitä haasteita eli yksinkertaisesti kehittämällä tuotetta paremmaksi. Perustavan vahva valusokkeli on hyvä, kustannustehokas ja varsin toimiva tuote, mutta ei silti niin täydellinen etteikö sitä voisi parantaa. Aina voi parantaa. Siksi syntyi Perustava Premium. 

Paikalla valettavat betonirakenteet luokitellaan käyttötarkoituksensa perusteella eri laatuluokkiin: osittain maan pinnan alle jäävien betonirakenteiden laatuluokka on B (Suomen Betoniyhdistys), mikä sallii betonipintaan yllättävän paljon mm. suojahuokosia ja hiushalkeamia. Nämä eivät sinänsä ole rakenteellisesti vaarallisia, mutta ne ovat esteettisesti ikävä "lisämauste" etenkin näkyville jäävän sokkelin ulkopintaan. Suojahuokoset johtuvat siitä, että säänkestävään betoniin on sekoitettu (tarkoituksella) ilmaa, jota jää betonin tiivistysvaiheessa muottipintaa vasten - joskus enemmän ja joskus vähemmän. Hiushalkeamat puolestaan aihetuvat betonin kuivumisvaiheen kutistumisesta eli ne valitettavasti kuuluvat asiaan. Premium-perustuksessakaan näiltä ei vältytä, mutta silmää häiritseviä huokosia ja halkeamia on selkeästi vähemmän.

Perustava Premium on ratkaisu moneen muuhunkin ongelmaan kuin siistimpään sokkelin ulkopintaan. Se jakaa rungolta tulevat kuormat tasaisemmin kuin perinteinen "saapaspalkki" ja mahdollistaa helpommin myös sokkelipalkin levennyksen. Se parantaa perustuksen lämmöneristystä ja mahdollistaa eristeen sijoittamisen sinne mihin se kuuluu eli perustuksen ulkopintaan, routaeristevaipan jatkeeksi. Ainutlaatuisen polymeerikuitubetonirakenteensa ansiosta perustus on kauttaaltaan tasalaatuisempi ja vahvempi kuin perinteinen teräsbetonirakenne. Premium-perustus helpottaa myös radon-kaistan asennusta, etenkin silloin kun lattian alapinta on sokkelin yläpintaa alempana.

Sokerina pohjalla Premium on sisällöltään perinteistä laajempi: patolevyjä ja reunalistoja ei tarvita lainkaan! Nämä kustannukset huomioiden Premium on vielä kaiken lisäksi vakioperustusta edullisempi.

Kiinnostuitko? Jos, niin ota heti yhteyttä palvelevaan myyntiimme ja kysy tarjous! 

Takaisin

”Meille tuli sanailua puolison kanssa taloprojektimme perustustavasta: Muurattava harkko vaiko valettu betoni? Harkko slammattuna kuulema tuntuisi inhimillisemmältä. Laitoin kovan kovaa vasten ja sanoin ääni väristen: Petoniperustus. Purkivat sitten muotit pois, niin ensi kertaa elämässä läpättiin ylävitoset!”

 
 

HEIKKISMASA, NOKIA

 

Bisnode Suomen Vahvimmat Tutustu esitteeseemme AAA