BLOGI

Varsinais-Suomessa tehdään paalutettavia perustuksia ja tonteilla on tilaa touhuta

Rakentaminen Turun seudulla painottuu tällä hetkellä Turun lähikuntiin. Alkuvuoden aikana tehdyistä Perustavan perustuksista monet on ovat menneet mm. Raisioon ja Kaarinaan. Seuraavat Asuntomessut pidetään Naantalissa kesällä 2022 ja niissäkin Perustava Turku on näyttävästi esillä. Messualuetta rakennetaaan parhaillaan.


Turun kehätielle hyvin näkyvä Perustava Turku on kasvattanut tasaisesti omaa työntekijämääräänsä ja liikevaihtoa jokaisena toimintavuotena vuodesta 2017 alkaen. Yksikössä työskentelee yksikönpäällikkö Jukka Peipon lisäksi kahdeksan asentajaparia, kaksi myyjää, työnjohtajaa ja suunnittelijaa sekä kolme raudoitus-ja hallimiestä. Liikevaihdollisesti Perustava Turku on Mäntsälän yksikön jälkeen Perustavan toiseksi suurin toimipiste.


"Aikanaan Turussa oli kaksi asentajaa ja työnjohto Tampereella. Tällä hetkellä tilanne on aika erilainen ja nyt viimeiset pari vuotta yksikkömme on sijainnut tässä samassa paikassa Kärsämäen teollisuusalueella Turun kehätien varrella."


Halutuin kumppani

Perustava Turku tunnetaan jo paikallisesti rakentajien keskuudessa, vaikka Perustava mielletäänkin monesti Päijät-Hämeeseen. Ainoastaan perustuksien tekoon keskittyneitä yrityksiä ei Varsinais-Suomessa liikaa ole ollut vaan monet rakennusliikkeistä ovat tottuneet tekemään itse perustukset omiin hankkeisiinsa – usein harkkoperustuksin. Perustavan toiminnan myötä markkinaan on tullut nopea paikallavaluperustus.

Yhdeksi Turun yksikön kasvun merkittävimmäksi tekijäksi Jukka Peippo nimeääkin oman myynnin. Paikallistuntemuksen lisäksi oma myynti pystyy tarjoamaan asiakkaille fyysisen läsnäolon. Suurin osa myyntityöstä tehdään koronasuositusten mukaisesti etänä puhelimella ja sähköpostilla, mutta jos asiakas niin tahtoo, myyjät piipahtaa joko tontilla tai asiakas voi tulla asioimaan Perustavan yksikköön.


"Luonnollisesti jokainen asiakas on tärkeä, mutta erityisesti pidempiaikaiset kumppanuudet paikallisten rakentajien kanssa lämmittävät mieltä. Meidän ydinosaaminen on perustuksissa ja niitä valamalla tuotamme selkeän lisäarvon rakennusliikkeille."


 

Aktiivinen myynti

Turussa uskotaan ja luotetaan aktiiviseen myyntiin. Myynti ei ole pelkästään ulospäin luukuttamista vaan myös aitojen yhteistöiden sopimista ja jatkumoa. Perustava Turulle on vuosien saatossa muodostunut useampi pidempiaikainen asiakkuussuhde paikallisten rakennusliikkeiden kanssa, jolloin Perustava pääsee toimittamaan isomman tai pienemmän rakennushankkeen maaperätutkimuksen, paalutukset ja perustukset suunniteltuna ja asennettuna.

Vilkastuneen talokaupan myötä myös rakennusliikkeet ovat pystyneet kasvattamaan omaa tuotantoaan. Rakennusliikkeiden omat timpurit keskittyvät runkojen pystyttämiseen ja Perustava hoitaa kohteisiin perustukset. Myös Perustavan perustussuunnittelu osana perustusten tekoa on arvokkaassa roolissa tässä prosessissa eikä erillisiä perustussuunnitelmia tarvita.


"Myynnin tehtävä on optimoida perustusratkaisuja ja pyrkiä puhtain silmin katsomaan kohdekohtaisesti kaikki ne paikat, missä voimme tuoda kustannussäästöjä. Omien suunnittelijoiden ammattitaitoa hyödynnetään myös siinä."

Pientalojen perustukset Turkuun

Turun kaupunki kaavottaa jatkuvasti uusia asuinalueita, mutta suuren suosion ja rakennettavien tonttien vähyydestä johtuen rakentaminen lähikuntiin on ollut viimeisten vuosien trendi. Lähikunnista käydään Turussa töissä, mutta asuminen ja rakentaminen tapahtuu muualla. Uusia asuinalueita on syntynyt mm. Kaarinaan ja Raisioon. Perustavan toteuttamista sokkeleista useat sijaitsevat Turun kehätien sisäpuolisissa kunnissa ja kaupungeissa. Talotoimittajista Kastelli on yksi pientalorakentajien kestosuosikeista.


"Perustukset ovat lähtökohtaisesti täällä paaluperustuksia ja tontit ovat usein savipohjaisia. Vaikka paalutettavia perustuksia tulee tänne paljon, maanvaraisiakin perustuksia löytyy. Ei ole yksi tai kaksi asiakasta, missä olemme maaperätutkimuksen perusteella pystyneet todentamaan, ettei paalutusta tarvita."


Jukka Peipon mielestä Varsinais-Suomessa ei vielä ole huomattavissa "ahdasta kaupunkirakentamista", kuten vaikka pääkaupunkiseudulla tilanne on ajautunut. Tontit ovat kokoluokaltaan varsin tilavia ja niissä on myös Perustavan helpompi tehdä oma työnsä. Betoniautot mahtuvat tontille, ontelolaattojen nostot onnistuvat ja Perustavan käyttämä muottikalusto on helppo sovittaa tyhjälle sorapatjalle. Kaiken kaikkiaan tilava tontti helpottaa huomattavasti myös Perustavan työskentelyä.

Asuntomessut Naantalissa 2022

Asuntomessuilla on vuosien saatossa totuttu näkemään useita Perustavan tekemiä perustuksia. Tuusulan messuilla kohteita oli 13 ja nyt Lohjalla 6 pientaloa seisoo Perustavan perustusten päällä. Naantalin Asuntomessuilla 2022 Perustavan perustusten lukumäärän pitäisi kasvaa. Aluetta on alettu jo kovasti rakentamaan ja messut järjestetään Luonnonmaan saarella.


"Tällä hetkellä myymme heinäkuusta eteenpäin toimituksia. Maanvaraisissa toimitusaika on lyhyempi, mutta paaluperustuksissa johon tulee päälle myös ontelolaatat, toimitusaika on vähintään viisi viikkoa. Nyt on hyvä hetki ottaa luurinta käteen tai täyttää kotisivujemme lomake syksyn perustustoimituksia ajatellen."


 

PERUSTAVA

Perustava on enemmän kuin pelkkä perustusurakoitsija. Me palvelemme koko maan laajuisesti rakennusliikkeitä, talotoimittajia ja yksityisiä rakennuttajia kumppanuusperiaatteella — geopalveluista aina runkotoimituksiin asti. Mietimme juuri sinun tarpeisiisi sopivat rakenteet — rakennuspaikan ja rakennuksen asettamat vaatimukset huomioiden —, joilla varmistamme kustannussäästöt.

Palveluihimme kuuluvat perustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin sekä eri kokoisiin toimitiloihin. Valamme väestönsuojat ja toteutamme tukimuurit. Kellarit ja muut betonirungot valmistamme omalla elementtitehtaalla Lammilla.

Meiltä saat 

  • Perustus- ja päärakennesuunnittelun osana perustustoimitusta

  • Betoniperustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin ja toimitiloihin

  • Tukimuurit, väestönsuojat, ja betonirungot joko elementteinä tai paikallavaluna

  • Geopalvelut eli pohjatutkimukset ja pohjarakennesuunnittelut Etelä- ja Keski-Suomessa

  • Infrapalvelut eli maarakennustyöt kokonaisurakkana Lahdesta Helsinkiin.

Uusimmat uutiset

26.6.2024
Perustava Oy ja infrarakentaja Louhintahiekka Oy ovat sopineet Metsä Groupin tehdasalueelle…
07.5.2024
Vuonna 2022 asetimme Perustavalla yhdeksi tavoitteeksi asiakastyytyväisyyden jatkuvan parantamisen.…
13.3.2024
Perustavan toimitusjohtaja Sampo Jäntti vieraili Rakennetaan yhdessä ry:n podcastissa. Kuuntele…
20.10.2023
Rakennustyöt alkavat välittömästi ja projekti valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.
04.9.2023
Perustava Oy ja rakennusyhtiö SRV ovat sopineet Äänekoskelle rakennettavan Metsä Woodin Kerto…
28.8.2023
Orimattilan kaupunki järjestää tonttipäivän Virenojalla tiistaina 5.9.2023 klo 16-19. Perustava on…