Projektirakentaminen


Pientalokohteiden rinnalla omat betonielementit ja muut Perustavan täyden palvelun talon tuotteet mahdollistavat nopean ja kustannustehokkaan rakentamisen myös laajempiin hankkeisiin. Meiltä löytyy kokemusta yhä enemmän alue-, hoiva- ja projektirakentamiskohteiden menestyksekkääseen toteuttamiseen. 


Suunnittelemme, valmistamme ja asennamme perustukset-ja kellariratkaisut:​

Luhti-ja rivitalot:

  • Anturat, kellarielementit ja holvirakenteet suunniteltuna, valmistettuna ja asennettuna​

  • Ontelolaattojen saumat raudoitettuna ja valettuna​

  • HVS-korotukset toteutettuna

Puukerrostalot:

  • Alapohjat halkaistuilla sokkelielementeillä ja ontelolaatat alapuolisin eristein asennettuna​

  • Kellarit ja väestönsuojat oman tehtaan elementeillä 

Liimapuiset ja teräsrunkoiset toimitilat​:

  • Isot pilarianturat ja niiden nostovalut pulttiryhmineen​

  • Sokkelielementit asennettuna

Perustavan ydinosaaminen keskittyy puurunkoisten rakennusten perustuksiin ja maanpinnan alapuolisiin betonirakenteisiin. Koulut, hallit ja muut toimitilat kuuluvat projektirakentamisen piiriin. Lukumäärällisesti olemme tehneet kuluneen kolmen ja puolen vuoden aikana päivä-tai hoivakotien perustuksia 168 kappaletta ympäri Suomen aina Muhokselta Savonlinnaan.

Seinäjoen Ideapark, Lahden Rakokiven koulu-ja hyvinvointikeskus tai Originator Oy:n raskaan kaluston huoltokeskus ovat viimeisimpiä referenssejä projektirakentamisen puolelta. Tampereelle olemme toteuttaneet monia isompia hankkeita, kuten Lempäälän RealParkin ympäristön monet eri toimitilat. Ylipainehalleja on aikojen saatossa toteutettu meidän toimesta Alajärvelle, Vaasaan ja Järvenpäähän.

Niin ja Helsingin Allas Sea Poolin perustukset ovat myös Perustavan tekemät!

Perustukset ja betonielementit

Projektirakentamisessa onnistuminen edellyttää ennakoimista ja yhteistyötä muiden urakoitsijoiden kanssa. Isommissa kohteissa esimerkiksi elementit ja raudoitukset on tilattava hyvissä ajoin etukäteen, mikä on mahdollista vain jos rakenne-ja elementtisuunnittelu on tehty ajallaan. Samoin mitä parempi projektinhallinta on tilaajalla, sitä suurempi mahdollisuus on kaikilla osapuolilla onnistua työmaalla. Perustavan sitoutunut ja ammattitaitoinen työnjohto varmistaa osaltaan aikatauluissa pysymisen ja sovitun urakkasisällön toteutumisen.

Oma elemettituotantomme Perustava Elementin tiloissa Hämeenlinnan Lammilla takaa nopean ja laadukkaan betonielementtien saatavuuden suurkohteisiin. Lähtökohtaisesti myös suunnittelemme ja asennamme elementit paikoilleen. Anturat ja etenkin yli 1500 mm korkeat sokkelit tehdään suurkohteissa usein paikallavalun sijaan elementteinä. Työmaavaihe nopeutuu tällöin merkittävästi.