YRITYS |  NOLLAKORKO  | yhteys |  PYYDÄ TARJOUS |  ​​SOKKELI-SAMI

Kellariperustukset

 


Kaupungistumiskehityksen seurauksena yhdyskuntarakenteet tiivistyvät. Vanhoilla asuinalueilla takapihoja lohkotaan "kirvesvarsitonteiksi" ja rakentamattomaksi jääneitä jyrkänteitä kaavoitetaan asuttavaksi. Hyviä rakentamiskelpoisia tasamaan tontteja on entistä vaikeampi löytää etenkin kasvukeskuksista. Rinnetontille tarvitaan lähes poikkeuksetta kellarikerros.


Perustava on vastannut kasvaneeseen kellariperustusten kysyntään omalla elementtituotannolla. Perustavan elementtitehdas sijaitsee Hämeenlinnan Lammilla kolmen päämarkkina-alueen keskellä, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Nopein, tehokkain ja turvallisin tapa on rakentaa kellari betonielementeistä.

Rinneratkaisuissa tontti asettaa reunaehtoja rakentamiselle. Asianmukaisesti tehty pohjatutkimus ja tontin pintavaaitus korostuvat kellarirakentamisessa. Niiden ansiosta voidaan tehdä järkevää tilankäytön suunnittelua ja optimoida maarakentamisen kustannuksia. Esimerkiksi talotekniikan ja porrasaukkojen varausten koot ja sijainnit vaikuttavat kellarin välipohjan jäykistämiseen. 

Perustavan kellari

Rakennuksen ja tontin tukimuurit kannattaa suunnitella ja toteuttaa kellariperustuksen yhteydessä. Tukimuurien lisäksi kellari itsessään toimii usein maapaineseinänä, mikä on huomioitava suunnittelussa

Perustavan kellari toimitetaan kokonaispalveluna. Toimitus sisältää aina perustus-ja elementtisuunnittelun, paikalla valetun jatkuvan anturan sekä kellarin seinäelementit ja välipohjan ontelolaatat asennettuna. Tämän lisäksi valetaan seinäelementtien juurivalut ja sisäpuoliset pystysaumavalut sekä ontelolaattojen saumavalut ja mahdollisten kantavien väliseinien korotusvalut. Perustavan toimitus ei sisällä ulkopuolisia saumauksia, vesieristystä, betonielementtien tasoituksia tai sokkelin pinnoituksia.

Kellarin toimitussisältö

  • Kellarin betonielementeissä ulkopinta on muottipinnalla ja sisäpinta teräshiertopinnalla
  • Paikalla valetuissa rakenteissa (esim. matalat sokkelit tai matalat tukimuurit) betoni jää muottipinnalle
  • Elementtien LVIS-varaukset sisältyvät soveltuvin osin (kun tiedot on siirretty oikein elementtikuviin)