Rakennesuunnittelu

 


Perustavan tarjoama perustusratkaisu on aina tapauskohtaisesti suunniteltu. Kaikki tekemämme sokkelit ovat omien suunnittelijoiden piirtämiä. Omissa käsissä oleva perustusten rakennesuunnittelu takaa asiakkaalle järkevän, kustannustehokkaan ja toimivan lopputuloksen. 


Rakennesuunnittelu

Perustussuunnittelu, päärakennesuunnittelu, pohjarakennesuunnittelu ja elementtisuunnittelu kuuluvat Perustavan tarjoamaan suunnittelusisältöön. Perustavan toimintapaan ja palveluun kuuluu, että haluamme tehdä perustuksiin sekä suunnittelun että toteutuksen. Nämä kaksi asiaa yhdistämällä pystymme optimoimaan asiakkaalle järkevän perustusratkaisun ja poistamme turhia rakentamisen virheriskejä.

Oma rakennesuunnittelu on mahdollistanut Perustavalle jo yli 15 000 hankkeen kokemuksen sokkelin teossa. Käytämme suunnittelussa vakiorakenteita, opimme jokaisesta hankkeesta ja skaalaamme ja kehitämme toimintaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että joka tapauksessa jokaiselle tontille tehdään oma suunnittelu, ja suunnitteluvaiheessa katsotaan mikä kyseiselle tontille on mahdollista tai mikä ei ole.

Elementti- ja pohjarakennesuunnittelu

Jos hankkeeseen kuten vaikkapa kellariin tilataan betonielementit Perustavalta, sen elementtisuunnitelmat syntyvät elementtisuunnittelijan ja elementtikuvien lopputuloksena. Tähän yhdistyvät myös sähkö-ja LVI-suunnittelu, sillä elementeissä täytyy osata huomioida LVIS-varaukset. Pohjarakennesuunnittelussa ei puhuta pelkästään tulevasta talosta tai talousrakennuksesta vaan siinä suunnitellaan niiden lisäksi tie-ja piha-alueita ja otetaan huomioon tontilla olevat aiemmat rakennukset.

Rakennesuunnittelun alle luokitellaan myös päärakennesuunnittelu. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla vaaditaan monissa kunnissa ja kaupungeissa päärakennesuunnittelua ja päärakennesuunnittelijaa. Tällöin kullekin kohteelle on nimettävä päärakennesuunnittelija. Sen tehtävistä ja roolista voit lukea lisää täältä!