YRITYS |  NOLLAKORKO  | yhteys |  PYYDÄ TARJOUS |  ​​SOKKELI-SAMI

SPONSOROINTI

Trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela valmistautuu uransa neljänsiin olympialaisiin

Perustavan sponsoroima trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela on toistaiseksi Suomen viimeisin olympiavoittaja kesäkisoista (Peking 2008). Tapasimme Satun Orimattilan Seudun Urheiluampujien ampumaradalla Orimattilassa ja kyselimme kuulumisia tulevia Tokion olympialaisia ajatellen.


Monet suomalaisista muistavat hyvin Satu Mäkelä-Nummelan trap-ammunnan olympiavoiton Pekingissä 2008. Tämän jälkeen niin Satu kuin kukaan muukaan suomalainen ei ole liiemmin kesäolympialaisissa menestystä saavuttanut. Kesän 2021 Tokion olympialaisiin Satu lähtee kuitenkin tosissaan voittamaan ja uudelleen kultaa hakemaan. Lontoossa sijoitus oli seitsemäs ja Rio de Janeirossa kymmenes, joten ensimmäisten olympialaisten jälkeen Satu ei ole pystynyt omaa temppuansa uusimaan.

Orimattilassa asuva ja siellä harjoitteleva Satu Mäkelä-Nummela on tuttu kasvo paikallisella ampuradalla. Satu aloitti ammunnan noin kaksitoistavuotiaana oman kaksoisveljensä kanssa. Lapsuudessa lapsia peloteltiin sillä, ettei haulikolla uskaltaisi lapset ampua, sillä se potkaisee niin paljon, mutta ei mennyt kauaa kun Satu jo haulikkoa ensimmäisen kerran kokeili. Muutenkin hän tottui jo lapsena tekemään samoja asioita kuin oma kaksoisveljensä.

"Pääsimme naapurin sedän mukana Riistapolku-ammuntoihin ja niiden innoittaman ammunnasta tuli oma juttu", Satu kertoo oman trap-ammunnan ensiaskeleita.

Orimattila on suomalaisen trap-ammunnan keskus

Orimattilan ampumaradalle johtava tie on nimetty Satu Mäkelä-Nummelan menestyksen mukaan "Olympiavoittajantieksi". Ampumarataa lähestyessä näky on muutenkin vaikuttava, sillä tien vasemmalle puolelle avautuu neljä huollettua ampumarataa ja niiden taustalla mahtavat meluvallit. Orimattilan Seudun Urheiluampujat eli OSU huolehtii ja ylläpitää rataa.

"Orimattilaa ja muutenkin tätä Lahden seutua voisi kutsua suomalaisen trap-ammunnan keskiöksi. Täällä on sitoutuneet aktiivit sekä raikasta seuratoimintaa, jota korkealla tasolla kilpaileminen luonnollisesti vaatii. 2019 Lahden maailmancupissa varmistin oman olympiapaikkani. Se oli viimeinen kilpailu jossa paikkoja jaettiin.", Satu Mäkelä-Nummela valottaa.

Kilpailujen ulkopuolella Satu harjoittelee pääsääntöisesti Orimattilassa. Rakas kotiseura tarjoaa mahdollisuuden treenata aamuisin ja radalla on muutenkin päiväsaikaan rauhallisempaa. Ennen koronaa Satu on matkannut yleensä vuodenvaihteessa ulkomaille leireilemään, mutta tänä keväänä aiempiin treenitottumuksiin on tullut muutoksia. Vielä ennen olympialaisia Satu osallistuu EM-kisoihin ja maailmancupiin. Molemmat pidetään Kroatiassa.


"Ammunnassa pitää itse onnistua ja muiden hieman epäonnistua. Laji perustuu harjoitteluun ja kilpailussa pärjääminen täysin mentaalipuoleen. Yhtä kiekkoa ammutaan kerralla ja jokainen laukaus vaatii oman suorituksen."


Pitkä ja menestyksekäs ura

Orimattilan Seudun Urheiluampujien huoltorakennus pullistelee mitaleita ja muita saavutuksia. Seuran tunnetuin ampuja Satu Mäkelä-Nummela ei muista kaikkea mitä on uransa aikana ehtinyt saavuttamaan, mutta omaksi uran kohokohdaksi luonnollisesti nousee olympiakulta. Satu itse arvottaa maailmancupin menestykset korkeammalle kuin esimerkiksi EM-kisat, vaikkakin Satu on voittanut mitalit olympialaisten lisäksi MM-ja EM-kilpailuista.


"Tässä lajissa kiehtoo oma tekeminen. Se vaikuttaa sataprosenttisesti omaan tulokseen. Tulokset ovat siis itsestä kiinni ja ei siinä auta tuulta kirota, kun kuitenkin viereisellä radalla italialainen napsuttelee kiekkoja alas."


Satu kertoo Italian ja Espanjan olevan tällä hetkellä trap-ammunnan johtavia maita. Myös venäläiset ovat parantaneet omia tuloksia. Suomalaisten katseet kohdistuvat tulevan kesän olympialaisissa luonnollisesti Satun suuntaan ja luonnollisesti kansa odottaa pitkäaikaiselta kisamenestyjältä tänäkin kesänä tuloksia.

Ennen maailmancupia ja EM-kisoja, Satu edustaa ainoana suomalaisena olympialaisten trap-ammuntaa, mutta skeet-ammuntaan ollaan nimeässä vielä yksi suomalainen. Perustava haluaa toivottaa Satulle tsemppiä tuleviin olympialaisiin ja lupaa pitää Suomen lippua korkealla kisojen ajan!

PERUSTAVA

Perustava on enemmän kuin pelkkä perustusurakoitsija. Me palvelemme koko maan laajuisesti rakennusliikkeitä, talotoimittajia ja yksityisiä rakennuttajia kumppanuusperiaatteella — geopalveluista aina runkotoimituksiin asti. Mietimme juuri sinun tarpeisiisi sopivat rakenteet — rakennuspaikan ja rakennuksen asettamat vaatimukset huomioiden —, joilla varmistamme kustannussäästöt.

Palveluihimme kuuluvat perustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin sekä eri kokoisiin toimitiloihin. Valamme väestönsuojat ja toteutamme tukimuurit. Kellarit ja muut betonirungot valmistamme omalla elementtitehtaalla Lammilla.

Meiltä saat 

  • Perustus- ja päärakennesuunnittelun osana perustustoimitusta

  • Betoniperustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin ja toimitiloihin

  • Tukimuurit, väestönsuojat, ja betonirungot joko elementteinä tai paikallavaluna

  • Geopalvelut eli pohjatutkimukset ja pohjarakennesuunnittelut Etelä- ja Keski-Suomessa

  • Infrapalvelut eli maarakennustyöt kokonaisurakkana Lahdesta Helsinkiin.

Uusimmat uutiset

07.5.2024
Vuonna 2022 asetimme Perustavalla yhdeksi tavoitteeksi asiakastyytyväisyyden jatkuvan parantamisen.…
13.3.2024
Perustavan toimitusjohtaja Sampo Jäntti vieraili Rakennetaan yhdessä ry:n podcastissa. Kuuntele…
20.10.2023
Rakennustyöt alkavat välittömästi ja projekti valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.
04.9.2023
Perustava Oy ja rakennusyhtiö SRV ovat sopineet Äänekoskelle rakennettavan Metsä Woodin Kerto…
28.8.2023
Orimattilan kaupunki järjestää tonttipäivän Virenojalla tiistaina 5.9.2023 klo 16-19. Perustava on…
26.6.2023
Perustava-konsernin emoyhtiö Perustava Group Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty 22.6.2023…