YRITYS |  NOLLAKORKO  | yhteys |  PYYDÄ TARJOUS |  ​​SOKKELI-SAMI

Tällä videolla tutustutaan Perustavan Tampereen yksikköön Juha-Matti Kedon kanssa sekä vieraillaan kahdella rakennustyömaalla: rivitalokohteessa, johon Perustava toimitti kellarin sekä omakotitalon sokkelin valussa.

UUTINEN

Perustava Tampere tekee perustuksia monenlaisiin hankkeisiin

Tampereen yksikön toimialue kattaa maantieteellisesti laajan alueen Pirkanmaalla ja ulottuu Kanta-Hämeen puolelle. Myös asiakastarpeet ovat erilaisia sekä sijaintien että rakennettavien rakennusten puolesta. Tämä jos joku on kehittänyt Tampereen yksiköstä varsin monipuolisen toimijan paikalliseen perustusmarkkinaan.


Lempäälän Hulikanperällä sijaitsevassa Perustava Tampereen yksikössä työskentelee kahdeksan asentajaparia. Heidän lisäksi yksikköön kuuluvat yksikönpäällikkö, myyjä, kolme suunnittelijaa sekä kaksi työnjohtajaa. Hallilla on myös oma varastomies, jolloin yksikön nuppiluku kapuaa yli kahteenkymmeneen. Sijaintinsa puolesta yksikkö kuuluu Etelä-Suomen kasvukeskuksiin, johon tässä yhteydessä lasketaan Turku-Tampere-Helsinki kolmio.


"En osaa sanoa, onko tämän seudun rakentamisessa mitään erityispiirteitä, mutta erilaiset kohteet ovat koulineet yksikön sisälle laajan kokemuspohjan ja pystymme palvelemaan monenlaisia asiakastarpeita heidän perustusasioissa. Tasaiselta sorapatjalta kaikki aina alkaa."


Tampereen yksikön päällikkönä pari vuotta työskennellyt Juha-Matti Keto esittelee työmaalla viimeistelyvaiheessa olevaa kellarillista rivitaloa. Tampereen Vuoreksen kaupunginosaan nouseva kohde on hyvä esimerkki hieman erilaisesta perustusratkaisusta normaaliin maanvaraisen pientalon perustuksiin verrattuna. Perustava on toimittanut rivitaloon anturat, seinäelementit ja ontelolaatat suunniteltuna sekä paikalleen asennettuna. Kohde on Hämeen Rakennusmestarit Oy:n rakennuttama.


"Rakennusliikkeet arvostavat todella paljon sitä, että aikataulut pitävät ja sovitut asiat tehdään. Asiakkaan vastuulle jää toimittaa meille tarvittavat lähtötiedot ja huolehtia riittävät ennakkovalmistelut tontilla. Sen jälkeen aikataulutus on vain resurssikysymys."


Varsin vilkas alkuvuosi

Kuten muuallakin Suomessa, kysyntä on ollut myös Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä kasvusuunnassa aiempiin vuosiin verrattuna. Vuoreksen kaupunginosa edustaa tiivistä kaupunkirakentamisesta, mihin nousee samaan aikaan niin pientaloja, rivitaloja kuin kerrostaloja. Tampereen yksikön toimialueella sijaitseva Hämeenlinna on nostanut myös päätään yhtenä vilkkaana rakennuspaikkakuntana. Hämeenlinnaan on rakentumassa paljon omakotitaloja, kertoo yksikön myyjä Jaakko-Pekka Kumpula.


"Mökkien ja talousrakennusten perustuksia on meiltä nyt kysytty paljon. Omakotitalojen perustusten lisäksi Hämeenlinnaan on myyty muutama isompi rivitalohanke sekä yhden hoivakodin perustukset nyt ihan hiljattain."


Perustavalla on yleinen tapana laatia asiakkaalle mahdollisimman tarkka ja paikkansapitävä tarjous. Tarjous lasketaan asiakkaan antamien lähtötietojen perusteella ja lähtötietoja ovat tyypillisesti maaperätutkimus sekä lupakuvat. Asiakkaan saama tarjoussisältö vastaa silloin sekä tulevan runkotoimittajan että rakennettavan paikkakunnan rakennusvalvonnan vaatimia rakennusteknisiä ratkaisuita.


"Meidän vahvuus on siinä, että jo tarjousvaiheessa otamme huomioon kaiken mitä tuleva rakennus perustuksilta vaatii. Toki varsinainen perustussuunnitelma tehdään sopimuksen syntymisen jälkeen ja se kuuluu aina toimitukseemme, mutta tarjouksen sisällön nähdessään asiakas varmistuu, että tarjous kattaa kaiken tarvittavan."

Perustussuunnittelua Pirkanmaalla

Vierailimme myös Perustavan suunnittelijoiden koulutuspäivässä läheisessä liikekeskuksessa. Rakennesuunnittelija Taru Furu piti siellä uusille suunnittelijoille koulutusta. Koulutukseen osallistui Perustavalle hiljattain rekrytoituja suunnittelijoita, jotka työllistyvät myöhemmin Perustavan eri yksiköihin piirtämään perustussuunnitelmia. Koulutukseen osallistuvista Tampereen yksikköön jää Tarun työkaveriksi Eemeli.


"Opiskelemme parhaillaan poikien kanssa perustussuunnittelun alkeita. Olen ollut koko viikon täällä perehdyttäjänä ja nyt tässä vaiheessa viikkoa olemme päässeet piirtämään jo omia ja ihan todellisia kohteita. Hyvin on päässeet pojat kärryille ja kiinnostus ja motivaatiota suunnittelua kohtaan on korkealla tällä porukalla."


Rakennesuunnittelija Taru Furu allekirjoittaa Tampereen yksikön toteuttamien perustusten moninaisuuden. Hän kertoo suunnitelleensa pääosin maanvaraisia perustuksia, mutta lähiaikoina suunnittelupöydälle on tullut yhä enempi paalutettavia perustuksia sekä erilaisia porrastuksia, rinneratkaisuja ja kellariperustuksia unohtamatta.

Tampereella vietetyn päivän aikana kerkesimme tekemään nopean läpileikkauksen Perustavan yksikön arkeen, siellä työskenteleviin ihmisiin ja käynnissä oleviin työmaihin. Kaikki Tampereen yksikössä tapahtuva toiminta on kuitenkin helppo kiteyttää yhteen lauseeseen; perustusten myynti, suunnittelu ja asennus. Niitä asioita Perustava Tampere omille rakentaville asiakkaille tarjoaa Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueella.

PERUSTAVA

Perustava on enemmän kuin pelkkä perustusurakoitsija. Me palvelemme koko maan laajuisesti rakennusliikkeitä, talotoimittajia ja yksityisiä rakennuttajia kumppanuusperiaatteella — geopalveluista aina runkotoimituksiin asti. Mietimme juuri sinun tarpeisiisi sopivat rakenteet — rakennuspaikan ja rakennuksen asettamat vaatimukset huomioiden —, joilla varmistamme kustannussäästöt.

Palveluihimme kuuluvat perustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin sekä eri kokoisiin toimitiloihin. Valamme väestönsuojat ja toteutamme tukimuurit. Kellarit ja muut betonirungot valmistamme omalla elementtitehtaalla Lammilla.

Meiltä saat 

  • Perustus- ja päärakennesuunnittelun osana perustustoimitusta

  • Betoniperustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin ja toimitiloihin

  • Tukimuurit, väestönsuojat, ja betonirungot joko elementteinä tai paikallavaluna

  • Geopalvelut eli pohjatutkimukset ja pohjarakennesuunnittelut Etelä- ja Keski-Suomessa

  • Infrapalvelut eli maarakennustyöt kokonaisurakkana Lahdesta Helsinkiin.

Uusimmat uutiset

07.5.2024
Vuonna 2022 asetimme Perustavalla yhdeksi tavoitteeksi asiakastyytyväisyyden jatkuvan parantamisen.…
13.3.2024
Perustavan toimitusjohtaja Sampo Jäntti vieraili Rakennetaan yhdessä ry:n podcastissa. Kuuntele…
20.10.2023
Rakennustyöt alkavat välittömästi ja projekti valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.
04.9.2023
Perustava Oy ja rakennusyhtiö SRV ovat sopineet Äänekoskelle rakennettavan Metsä Woodin Kerto…
28.8.2023
Orimattilan kaupunki järjestää tonttipäivän Virenojalla tiistaina 5.9.2023 klo 16-19. Perustava on…
26.6.2023
Perustava-konsernin emoyhtiö Perustava Group Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty 22.6.2023…