Alajärven Ankkurit pelasivat vahvan heinäkuun. Ennen viimeisiä runkosarjan otteluita Alajärvi on sarjassa toisena heti Oulun Lipon perässä. Kuvan on ottanut Jani Vuorela Alajärven Ankkureiden ja Alavuden Peli-Veikkojen välisessä ottelussa 27.7.2022.

SPONSOROINTI

Perustava mukana Ykköspesiksen loppuhuipennuksessa

Parhaillaan Naantalissa pidettävät Asuntomessut sekä Ykköspesiksen runkosarja päättyvät samana päivänä eli sunnuntaina 14.8.2022. Kesän ajan yleisö on aktiivisesti osallistunut Perustavan kultakypärä-arvontaan tilaten Perustavan uutiskirjeen. Tässä uusi pikakatsaus Ykköspesikseen heinäkuun pelattujen pelien jälkeen. Elokuussa on vielä parasta luvassa sekä pelien että arvonnan osalta! Pysy matkassa.


Valtakunnallista Ykköspesistä on pelattu kahdekymmenen ottelun verran. Perustavan kultakypärä on vaihtanut kesän aikana omistajaa useaan otteeseen, mutta tilastokärki näyttää pysyneen aika samana. Yleisö on löytänyt parhaiten lehtereille Haminassa, jossa katsojakeskiarvo on sarjan korkein sekä miehissä (762.8 katsojaa / per ottelu) että naisissa (326 katsojaa / per ottelu)!

Miesten Ykköspesiksessä joukkueille tulee runkosarjassa yhteensä 24 ottelua ja sarjan neljä parasta etenevät välieriin. Sen sijaan neljä viimeistä pelaavat putoamiskarsinnat ja  otteluparien voittajat säilyttävät paikkansa Ykköspesiksessä ja häviäjät putoavat suomensarjaan.

Miehissä piikkipaikkaa pitää edelleen Oulun Lippo. Heidän perässä tulevat Alajärven Ankkurit, Haminan Palloilijat ja Puijon Pesis. Nämä neljä joukkuetta ovat siis tällä hetkellä menossa jatkopeleihin, mutta sarjan tasaisuudesta johtuen muutoksia voi vielä tapahtua!

Sarjan häntäpäässä on vieläkin tasaisempaa. Viimeisempänä majailee Ikaalisten Tarmo ja heidän edellä Alavuden Peli-Veikot. Häntäpäässä joukkueet ovat kuitenkin tasapisteissä ja kolmanneksi viimeisin eli Haapajärven Pesä-Kiilat ovat samassa pistemäärässä Ikaalisten ja Alavuden kanssa. Neljäntenä putoamiskappailuun on joutumassa Kannuksen Ura.

Perustavan kummipelaajan Tommi Malisen edustama Loimaan Palloilijat pelaavat tällä hetkellä putoamiskarsintoja välttääkseen. Loimaalla on tärkeä ottelu keskiviikkona Ikaalista vastaan ja sen jälkeen joukkue lähtee vieraskiertueelle Pohjois-Suomeen Simon ja Oulun vieraaksi. 

Haminan legandaarinen Vallikenttä. Kuvan on ottanut Studiokuva Jarno Koivula.

Kaksi lohkoa naisten Ykköspesiksessä

Naisten pohjois-ja etelälohkoissa pelataan yhteensä 22 ottelua. Kummankin lohkon kahdeksasta joukkueesta neljä parasta etenevät jatkopeleihin. Sen sijaan runkosarjassa lohkoissaan 7. ja 8. sijoittuneet joukkueet pelaavat lohkon sisällä putoamiskarsinnan paras kolmesta -järjestelmällä. Voittajat jatkavat Ykköspesiksessä ja häviäjät putoavat suomensarjaan.

Naisten etelälohkosta pudotuspeleihin on marssimassa ainakin Haminan Palloilijat. Sen jälkeen Laitilan Jyske, Porin Pesäkarhut ja Jalasjärven Jalas vaikuttavat pudotuspelijoukkueilta. Kankaanpäällä ja Mynämäelläkin on mahdollisuuksia jatkopeleihin, kun taas Janakkala saa vielä hetken odottaa toista paria putoamiskarsintaan.

Naisten pohjoislohkossa Kajaanin Pallokerho ja Lappajärven Veikot pitävät piikkipaikkaa. Oikeastaan kaikki muut sijoitukset sarjassa ovat vielä auki ja panokset elokuun viimeisiin peleihin vain kasvavat. Nopean tilastotulkinnan mukaan vain Siilinjärvi voi joutua melko varmuudella karsimaan.

Haminassa sekä naiset että miehet pelaavat Ykköspesistä. Kuva Studiokuva Jarno Koivulan käsialaa.

Perustavan kultakypäräpistetilanne heinäkuun jälkeen

Ykköspesiksen heinäkuun pelaajiksi valittiin Oona Tuononen Kajaanin Pallokerhosta ja Henri Heikkilä Haminan Palloilijoista. Kuukauden pelaajat löytyvät dokumentoituna aina vuodesta 2008 saakka.

Naiset - Etelälohko:

  1. Emilia Mattila Pori | 10 pistettä
  2. Essi Ritola Janakkala | 10 pistettä
  3. Niina Nukarinen Hamina | 10 pistettä 

Naiset - Pohjoislohko:

  1. Aleksandra Latvala Lappajärvi | 12 pistettä
  2. Jenni Mattola Ylivieska | 11 pistettä
  3. Tea Santahuhta Ylivieska | 10 pistettä

Miehet:

  1. Elias Lahti Hamina | 13 pistettä
  2. Elmeri Iivonen Loimaa | 11 pistettä
  3. Miika Keski-Petäjä Oulu | 10 pistettä

Perustava tarjoaa runkosarjan päätteeksi kultakypärätilaston voittajille yllätyspalkinnon! Sen lisäksi yleisöllä on mahdollisuus voittaa aito kultakypärä omaksi.

Toivotamme menestystä kaikille joukkueille. Nyt kannattaa suunnata katsomoihin!

Perustava – Helpoin tapa perustaa koti

PERUSTAVA

Perustava on luotettava pohja- ja perustusurakoitsija. Palveluihimme kuuluvat perustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin sekä eri kokoisiin toimitiloihin. Etelä-Suomen alueella toteutamme myös maatyöt osana perustustoimitusta.

Kokonaispalvelumme koostuu betoniperustusten ja -runkojen suunnittelusta, valmistuksesta sekä ammattitaitoisesta asennuksesta. Asiakkaitamme ovat yksityiset rakentajat, talotoimittajat ja rakennusliikkeet ympäri Suomen.

Perustusten ja -runkojen lisäksi  saat Perustavalta rakennushankkeeseesi maaperätutkimuksen, suunnittelut, maarakennuksen ja paalutukset. Teemme myös väestönsuojat, tukimuurit ja kellarit omaa betoniosaamista hyödyntäen.

Tällä hetkellä Perustava työllistää yli 400 rakennusalan ammattilaista.

Lisätietoja halleista ja toimitiloista

Katso täältä >>

Palvelut

Palvelut ammattilaisille >>

Uusimmat uutiset

26.6.2024
Perustava Oy ja infrarakentaja Louhintahiekka Oy ovat sopineet Metsä Groupin tehdasalueelle…
07.5.2024
Vuonna 2022 asetimme Perustavalla yhdeksi tavoitteeksi asiakastyytyväisyyden jatkuvan parantamisen.…
13.3.2024
Perustavan toimitusjohtaja Sampo Jäntti vieraili Rakennetaan yhdessä ry:n podcastissa. Kuuntele…
20.10.2023
Rakennustyöt alkavat välittömästi ja projekti valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.
04.9.2023
Perustava Oy ja rakennusyhtiö SRV ovat sopineet Äänekoskelle rakennettavan Metsä Woodin Kerto…
28.8.2023
Orimattilan kaupunki järjestää tonttipäivän Virenojalla tiistaina 5.9.2023 klo 16-19. Perustava on…