Kuulumisia Perustava Elementiltä: tuoreen toimitusjohtajan Sampo Jäntin mietteitä

Keväällä 2020 Perustava Elementin uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Sampo Jäntti on työskennellyt tehtävässään puolen vuoden ajan. Kysyimme tuoreelta toimitusjohtajalta miltä uusi työ on tuntunut ja mihin suuntaan Perustava Elementin liiketoimintaa ollaan kehittämässä?

Perustava Elementti palvelee asiakkaita tällä hetkellä betonielementtien, kivirunkojen sekä toimitilojen toimittajana. Elementtien valmistamisen lisäksi Perustava Elementti tarjoaa kokonaispalveluna kivirunkokonseptia, joka sisältää rakennesuunnittelun, elementtien valmistuksen ja asennuksen.

"Elementtitehtaat ovat perinteisesti toimittaneet vain betonielementit asiakkaiden omilla suunnitelmilla. Haluamme kuitenkin kehittää toimintaamme siihen suuntaan, että tarjoamme asiakkaalle kokonaispalveluna vaikkapa valmiin kivirungon. Sen sijaan että myymme asiakkaalle "kasan kiviä", me tarjoamme palveluna laajemman kokonaisuuden jopa "avaimet käteen"-toimitettuna."

Toimitilat ja hallit

Perustava Elementin historia ulottuu aina vuoteen 1994 saakka. Yritys kantoi aikaisemmin nimeä Lammin Asennustaito Oy ja tuli tunnetuksi betonirunkoisten hallien toimittajana ja vahvana asennusosaajana. Vuoden 2018 alussa Perustava Oy osti enemmistön Lammin Asennustaidon osakekannasta. Yrityskauppa mahdollisti Perustavan täyden palvelun talon strategian, jossa ammattilaisille ja kotitalouksille voidaan tarjota yhdeltä toimittajalta palvelut maaperätutkimuksesta aina kivirunkoon asti.

Perustava Elementin valmistamat betonirunkoiset hallit ovat olleet esimerkiksi tehdas-, liike-, ja varastorakennuksia. Kokonaisurakoiden lisäksi Perustava Elementillä tehdään alihankintana vaativien toimitilakohteiden tuoteosatoimituksia sekä asennuksia. 


"Perustava Elementin ydinosaamista on aina ollut toimitilarakentaminen, johtuen myös aiemmasta historiasta. Aikaisemmin puhuimme ehkä vain halleista ja asennuksesta, mutta nykyään tarjoamme kokonaispalveluna helpon vaihtoehdon asiakkaille, joilla on tarve erilaisille toimitiloille. Toimitilaan vaadittavat rakennusvaiheet suunnitelmineen saadaan nyt perustusten ja rungon osalta kokonaisuudessaan Perustava-konsernin sisältä."

Betonielementtirunko on pitkäikäinen, kestävä ja kustannustehokas ratkaisu rakentamiseen. Kivirunkoja valmistetaan hoivakoteihin, kerrostaloihin, kouluihin ja muihin yhteiskäyttötiloihin. Nykyarkkitehtuuri suosii korkeita tiloja ja omaa elementtitehdasta on kehitetty valmistamaan tehokkaasti jopa 4,8 metriä korkeita betonielementtejä. Tehtaalla pystytään valmistamaan kaikki tyypilliset elementtirakenteet pois lukien esijännitetyt tuotteet.

"Uutena tuotteena meillä on aloitettu valmistamaan väestönsuojaelementtejä omalla rakennesuunnittelulla. Väestönsuojan valmistaminen elementteinä tehostaa ja nopeuttaa työmaan läpimenoaikoja. Perustava-konserni pystyy nyt tarjoamaan väestönsuojan elementteinä tai paikallavaluna kohteesta riippuen. Kuluttajille tarjoamme kokonaisia kivitalorunkoja perustuksineen, tietysti meidän suunnittelemana. Tavoitteena on tarjota helppo ratkaisu omakotitalorakentamiseen ja asiakas säästyy harkkojen latomiselta."

Tehtaan tulevaisuus

Perustava Elementin tehdasta on laajennettu viime vuosina voimakkaasti. Tehdasinvestointi on nyt teknisesti valmis ja täysi tuotantokapasiteetti käytössä.  Loppuvuodesta otetaan vielä käyttöön uusi tuotannonohjausjärjestelmä, jolla parannetaan toimitusvarmuutta, laatua ja tehtaan tehokkuutta entisestään. Toimitusjohtaja Jäntillä on myös selvät suunnitelmat henkilöstön osaamiseen ja kouluttamiseen.

"Haluamme panostaa jatkuvasti henkilöstön osaamiseen ja viihtyvyyteen sekä sitä kautta tuotettuun laatuun ja asiakaspalveluun. Olemme kehittyvä organisaatio, missä on mukava työskennellä. Avoimia työpaikkoja kannattaa seurata tulevanakin talvena."

Perustava Elementillä on ollut aina pitkiä asiakassuhteita, eikä tulevaisuus tuo tähänkään poikkeusta. Tehtaan mukautumiskyvystä kertoo se, että asiakkaina ovat samaan aikaan niin kotitaloudet kuin isommat rakennusliikkeet. Vaikka koronan myötä tulevaisuus saattaa huolestuttaa meistä jokaista, Jäntti uskoo Perustava Elementin tulevaisuuteen.

"Mieltä lämmittää vanhat asiakkuudet, jotka ovat tilaamassa itselleen esimerkiksi jo neljättä toimitilaa. Tämä kuvastaa meidän tehokkaita tuoteratkaisuja ja pitkän historian antamaa kokemusta. Henkilökohtaisesti uskon, että Perustava Elementti auttaa niin pieniä kuin suuriakin asiakkaita menestymään. Pyrin toimitusjohtajana näyttämään selvää suuntaa mihin olemme menossa, auttamaan asiakkaita sekä tukemaan omaa henkilöstöä kehittymään."

Lisätiedot:

Sampo Jäntti
Toimitusjohtaja, Perustava Elementti Oy
sampo.jantti@perustava.fi
puh: 040 830 7944
www.perustavaelementti.fi

Pst. Katso lopuksi vielä hyvän mielen video Perustava Elementin toimiston porukan TYHY-päivästä Padasjoelta!

Uusimmat uutiset

07.5.2024
Vuonna 2022 asetimme Perustavalla yhdeksi tavoitteeksi asiakastyytyväisyyden jatkuvan parantamisen.…
13.3.2024
Perustavan toimitusjohtaja Sampo Jäntti vieraili Rakennetaan yhdessä ry:n podcastissa. Kuuntele…
20.10.2023
Rakennustyöt alkavat välittömästi ja projekti valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.
04.9.2023
Perustava Oy ja rakennusyhtiö SRV ovat sopineet Äänekoskelle rakennettavan Metsä Woodin Kerto…
28.8.2023
Orimattilan kaupunki järjestää tonttipäivän Virenojalla tiistaina 5.9.2023 klo 16-19. Perustava on…
26.6.2023
Perustava-konsernin emoyhtiö Perustava Group Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty 22.6.2023…