Peukku putkipaaluille. Markku Nenonen (vas.), Matti Saarikoski ja Lauri Paaso-Rantala poseeraavat paalutuskoneen vierellä omakotityömaalla Espoossa.

TIEDOTE

Paalutusfirma Scanpile osaksi Perustava-konsernia

Pohja- ja perustustöiden markkinajohtaja Perustava on ostanut 3.11.2021 teräspaalutuksiin erikoistuneen Scanpile Oy:n koko osakekannan. Kyseessä on kolmas yritysosto kuluvan vuoden aikana.


Kaupassa Perustava saa palveluvalikoimaansa puuttuvan palasen ja Scanpile puolestaan vahvemmat hartiat kehittää paalutusliiketoimintaa. Samalla kun Perustava ottaa haltuun rakentamisen alkupään arvoketjua se myös lisää toimitusvarmuutta asiakkailleen.

Paalutuksen merkitys rakentamisessa kasvaa koko ajan: kasvukeskusten hyvät rakennuspaikat on käytetty ja tontit ovat pohjaolosuhteiltaan keskimäärin joko huonoja tai tosi huonoja. Teräspaalutus yhdistettynä kantavaan betonipalkkiperustukseen on usein kokonaiskustannuksiltaan edullisin vaihtoehto etenkin pääkaupunkiseudulla, jossa massanvaihto on kallista.

Paalutuksella on tärkeä osuus kokonaispalvelussamme, joka sisältää paalutuksen lisäksi maaperätutkimuksen, suunnittelut, viranomaisyhteistyön, maarakennuksen ja perustukset. Toimitamme nyt Etelä-Suomessa kaiken rakennuksen alle tulevan yhdellä sopimuksella ja yhdellä kiinteällä hinnalla - aina nollakorkoon saakka. Tällä yrityskaupalla vastaamme nykyisiin ja tuleviin rakentamisen tarpeisiin", kertoo konsernin emoyhtiö Perustava Group Oy:n toimitusjohtaja Markku Nenonen.

Nurmijärveltä markkinoille ponnistanut Scanpile on saanut rakentajien keskuudessa hyvin jalansijaa: yhtiö paaluttaa kolmella paalutusyksiköllä niin yksityisten kuin ammattirakentajien rakennuskohteita koko Suomessa. Liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella 3,3 miljoonaa euroa. Scanpile hakee Perustavan kanssa synergiaetuja maarakennus- ja paalutuskaluston logistiikasta sekä ostoista ja liiketoiminnan tukipalveluista. Samalla Perustava syventää asiantuntijuuttaan perustusalan toimijana.

Perustava pohja- ja perustusrakentamisen edelläkävijänä pystyy antamaan meille vahvan tuen myös paalutusliiketoiminnan kehittämiseen. Aiempi yhteistyö helpottaa yhteisen tulevaisuuden rakentamista. Pääsemme mukaan Perustavan kasvutarinaan ja saamme ympärille paljon osaavia työkavereita", iloitsee Scanpilen liiketoimintajohtajana jatkava Matti Saarikoski.

Toinen pääosakkaista eli Tuomo Saarikoski jää kaupan yhteydessä pois Scanpilen toiminnasta. Yhtiön nimi vaihtuu Perustava Paalutus Oy:ksi.

"Scanpilen aito halu kehittää toimialaa teräspaalutusten osalta saadaan nyt täysimääräisesti hyödynnettyä myös meidän asiakkaiden iloksi", toteaa paalutuskoneen hyttiin hyppäävä Perustavan perustajaosakas Lauri Paaso-Rantala. Matti Saarikoski on tyytyväinen kun saa uutta verta mukaan yhtiön kehittämiseen.

Orimattilalaisen Perustava-konsernin muita yhtiöitä ovat paikallavalettaviin betoniperustuksiin erikoistunut Perustava Oy, maarakennusyritys Perustava Infra Oy, elementtiasennuksiin keskittynyt Perustava Asennus Oy sekä Lammilla betonielementtejä suunnitteleva ja valmistava Perustava Elementti Oy. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 tulee olemaan 65 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa ympäri Suomen työskentelee yli 430 rakennusalan ammattilaista.

Lisätietoja:

Markku Nenonen toimitusjohtaja Perustava Group Oy 044 361 2499
markku.nenonen@perustava.fi

Matti Saarikoski
liiketoimintajohtaja
Scanpile Oy
044 240 4713
matti@scanpile.fi

PERUSTAVA

Perustava on enemmän kuin pelkkä perustusurakoitsija. Me palvelemme koko maan laajuisesti rakennusliikkeitä, talotoimittajia ja yksityisiä rakennuttajia kumppanuusperiaatteella — geopalveluista aina runkotoimituksiin asti. Mietimme juuri sinun tarpeisiisi sopivat rakenteet — rakennuspaikan ja rakennuksen asettamat vaatimukset huomioiden —, joilla varmistamme kustannussäästöt.

Palveluihimme kuuluvat perustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin sekä eri kokoisiin toimitiloihin. Valamme väestönsuojat ja toteutamme tukimuurit. Kellarit ja muut betonirungot valmistamme omalla elementtitehtaalla Lammilla.

Meiltä saat 

  • Perustus- ja päärakennesuunnittelun osana perustustoimitusta

  • Betoniperustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin ja toimitiloihin

  • Tukimuurit, väestönsuojat, ja betonirungot joko elementteinä tai paikallavaluna

  • Geopalvelut eli pohjatutkimukset ja pohjarakennesuunnittelut Etelä- ja Keski-Suomessa

  • Infrapalvelut eli maarakennustyöt kokonaisurakkana Lahdesta Helsinkiin.

Uusimmat uutiset

20.9.2022
Perustavan osasto löytyy numerolla 6h90. Tervetuloa mukaan kansainvälisiin rakennus- ja…
15.9.2022
15.9.2007 Orimattilassa perustettu rakennusalan yhtiö juhlisti omaa viisitoista vuotta kestänyttä…
09.9.2022
Perustava-konsernin toimitusjohtaja Markku Nenonen jää 1.10.2022 alkaen perhevapaalle. Kuuden…
02.9.2022
Esittelemme avajaisissa toimintaamme sekä uusia toimitiloja Tampereella. Tervetuloa verkostoitumaan…
22.8.2022
Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä voitti perjantaina 22.8.2022 EM-hopeaa uudella Suomen ennätyksellä…
02.8.2022
Perustava saa oman nimikkoareenan Kuhmoisten Haukkasaloon. Yleisölle avoimia avajaisia vietetään…