Perustava jatkaa salibandyseura LASB:in matkassa

LASB ja Perustava ovat sopineet yhteistyön jatkumisesta ensi kaudelle. Kumppanuus on jatkumoa Perustava Elementin viitoittamalle tielle aina Lammin Asennustaidon ajoilta saakka. Sovitun yhteistyön kautta Perustava haluaa mahdollistaa päijäthämäläisen huippu-urheilun jatkumon ja kannustaa lapsia ja nuoria liikunnan pariin. 

Vuonna 2016 perustettu LASB on Hämeenkosken, Hollolan ja Lammin salibandyn yhteinen fuusioseura.  Pääsimme jututtamaan seuran "primus motoria" Henri Viléniä lounaskahvila Päivänsäteessä Lammin kylällä. Henri on elänyt LASB:in matkassa aivan 2000-luvun alusta saakka ja toiminut pitkään joukkueen kapteenina ja nykyisen edustusjoukkueen yhtenä valmentajana. Pelaajaurallaan Henri on kokenut LASB:in nousun vitosdivarista aina F-liigaan saakka.

Vilénin mukaan nykyisen LASB:in syntyyn vaikutti mm. alueella vallitseva hallipula sekä vuoden 2009 Lammin kuntaliitos Hämeenlinnaan. LASB:in lisäksi myös hämeenlinnalainen Steelers pelaa pääsarjatason salibandya, jolloin sekä taloudellisten että monien muiden syiden vuoksi katseet suunnattiin Hämeenlinnan sijaan Lahteen. Kaudesta 2016 lähtien LASB on harjoitellut ja pelannut Lahden suurhallissa ja seuran toiminta ulottuu laajalle Lahden ympäristöön.


"Fuusion myötä yhdistimme alueen junioritoiminnat LASB:in alle. Jostain syystä olemme olleet aina Lahteen päin kallellaan ainakin pelaajiston puolelta. Suurin osa pelaajista tulee sieltä suunnalta."


Perustavan ja LASB:in yhteistyö alkoi Lammilta yli kymmenen vuotta sitten

2000-luvun alun jälkeen Lammin Asennustaidon eli nykyisen Perustava Elementin kautta oltiin mukana tukemassa LASB:in toimintaa. Paikallisena yrittäjänä Pasi Ahonen halusi olla mahdollistamassa paikallista urheilutoimintaa. Sarjaporras kerrallaan LASB kapusi salibandyn pääsarjaan eli F-Liigaan ja nousu tapahtui kaudelle 2016. Sen jälkeen LASB on pelannut Suomen korkeinta mahdollista sarjaa yhtäjaksoisesti.


"Pelasimme LASB:in kanssa divarin finaaleita Hämeenlinnan Steelerssiä vastaan. Kaikki pelit pelattiin Hämeenlinnassa. Osa katsojista ei mahtunut pelejä katsomaan ja pihalle syntyi jonoa väenpaljouden vuoksi. Voitettiin 3-2 se sarja ja noustiin F-liigaan. Sitä fiilistä ja tunnetta tuskin koskaan unohtaa."


Viime kaudella LASB pelasi F-liigassa ennakkoluulotonta salibandya, mutta matka tyssäsi kauden 2021 mestaria eli Tampereen Classicia vastaan. Kauden jälkeen joukkueesta lähti muutamia kärkipelaajia muihin seuroihin, mutta tulijoita on ollut Henrin mukaan enemmän kuin viime kaudella. Etenkin hyökkäyspäähän on saatu hyviä hankintoja ja joukkueen leveys riittää helposti neljään hyvään kenttään. LASB luottaa vahvasti omaan junioritoimintaan ja LASB:in junioreista monet pelaajat ovat kolkutelleet jo ikäluokkansa Suomen salibandymaajoukkueita.


"Ykköskentästä kolme viidestä pelaajasta on meidän omia kasvatteja. Olemme kasanneet alueen junioreista hyviä kilpajoukkueita ja toteuttaneet pelaajille oman akatemia-polun kohti edustusta."


 

Perustavan kummipelaajaksi Jesse Arola

Perustavan kummipelaaja Jesse Arola toimii seuraassa myös kerho-ohjaajana ja liikuttaa viikkotasolla yli sataa lasta. Innostavana esimerkkinä hän saa lapset liikkumaan ja innostumaan salibandysta. Jesse on tärkeä tekijä, jotta LASB pystyy tarjoamaan lapsille liikunnan riemua ja onnistumisen tunteita. Tämä oli pelillisten suoritusten lisäksi tärkeä tekijä miksi juuri Jesseä pyydettiin Perustavan kummipelaajaksi paaluttaa Perustavan Kimmo Kurki


"Salibandy nauttii tällä hetkellä suurta suosiota harrastajamäärissä. Imagoltaan salibandy sopii Perustavan arvoihin ja sillä on Suomessa hyvä maine. Tukemalla huippu-urheilua kannamme yrityksen yhteiskuntavastuuta ja luomme lapsille ja nuorille roolimalleja, joita seurata. LASB on hyvä paikallinen esimerkki seurasta, joka liikuttaa ja järjestää lapsille aktiivista toimintaa."


Jesse Arola pelaa LASB:issa kolmatta kautta ja on lahtelaislähtöinen pelaaja. Valmentaja Vilén kertoo Jessen viime kauden kuluneen sentterin roolissa, mutta täksi kaudeksi mies pääsee takaisin laitahyökkääjäksi. Valmentaja luonnehtii Jesseä nöyräksi joukkuepelaajaksi, joka tulee kaikkien kanssa toimeen ja on aina suupielet ylöspäin.

Ottelunäkyvyyden ja kummipelaajuuden lisäksi Perustava saa käyttöönsä kausikortteja LASB:in peleihin. Halukkaat työntekijät voivat käydä katsomassa otteluita omalla vapaa-ajallaan. Yhteistyön tavoitteena on myös talven aikana järjestää yhteisiä salibandyotteluita esimerkiksi Lahden, Orimattilan tai Lammin liikuntahalleissa.

Perustava toivottaa LASB:ille menestystä kauteen 2021 - 2022!

Lisätiedot:

Kimmo Kurki

Yksikönpäällikkö

040 668 8437

Perustava Lahti

Blogin uusimmat

01.3.2023
Perustava uudistaa 1.3.2023 alkaen omaa organisaatiomallia. Projektipäällikkö hoitaa tulevaisuudessa…
30.1.2023
Perustava ottaa vastuun rakentamisen vaikeimmasta osuudesta. Huolehdimme kiinteään hintaan, että…
24.1.2023
Sievitalo alkaa myymään Perustava Nollakorko-kokonaispalvelua osana MuuttovalmisPlus-talopakettia…
19.1.2023
Perustavan tarjouskampanja koskee vuoden 2022 vuokratontteja, joiden haku päättyi 13.9.2022.…
10.1.2023
Helmikuusta alkaen Perustavan osastot löytyvät taas isojen kaupunkien rakennusmessuilta. Tervetuloa…
04.1.2023
Perustavan rakentajan vinkit-blogi on suosittu rakentamisesta haaveilevien keskuudessa. Tässä…