UUTINEN

Perustava Asennus Oy: Elementtirakentamisen ja vaativien paikallavalujen ammattilainen

Perustava-konserniin vuoden alussa siirtyneen Norelcom Oy:n nimi vaihtui Perustava Asennus Oy:ksi. Uusi nimi viittaa emoyhtiön ohella yhtiön pääasialliseen liiketoimintaan eli betonielementtien asennukseen. Tämän lisäksi Perustava Asennus toimittaa työkohteisiinsa perustuksia ja vaativia paikallavaluja. Tässä artikkelissa vieraillaan muutamilla Perustava Asennuksen työmailla.


Työmaita Turussa, Tampereella ja Helsingissä

Perustava Asennuksella on käynnissä kuusi eri työmaata ympäri Etelä-Suomen. Liiketoimintajohtaja Joni Poikola nostaa esimerkkinä Helsingin Vuosaareen rakentuvan Bonavan Aurinkolahden Sitadellin. Vuosaaren metroaseman läheisyyteen rakentuva kortteli koostuu kolmesta isommasta kokonaisuudesta ja jokaiseen kokonaisuuteen kuuluu kaksi rakennettavaa tornikerrostaloa sekä niiden väliin tulevat rivitalot.


"Toteutamme Sitadelli ykköseen ja kakkoseen paikallavalutyöt sekä elementtiasennukset. Tämän yrityskaupan myötä kykenemme toimittamaan nyt konsernina isojakin betonirunkoja ja runkorakennetöitä yhdellä sopimuksella. Perustavan betonirakentamisen osaaminen antaa paljon uusia mahdollisuuksia myös kerrostalorakentamiseen."


 

Elementtiasennuksen lisäksi vaativat paikallavalutyöt

Sitadellin työmaan lähistöllä sijaitsee myös toinen rakenteilla oleva Bonavan työmaa; Helsingin Aida. Perustava Asennuksen osalta työmaa on loppusuoralla ja seuraavan viikon aikana työt pitäisi saada pakettiin. Helsingin Kruunuvuoren merenrantaan rakennettuihin kolmeen kerrostaloon Perustava Asennus on tehnyt paikallavaluna anturat, väestönsuojat ja maanpaineseinät.

Joni Poikolan mukaan työmaan suuret korkeuserot ja ympäröivä maasto eivät päästäneet Aidan valajia helpolla. Itse elementtiasennus taas sujui vaivattomammin ja tehtyjen kerrostalojen lisäksi elementit asennettiin myös autohalleihin. Lisäksi asennusurakkaan kuuluivat palkkien asennukset ja hitsaukset.


"Aida on haastanut meitä, koska työmaa on sisältänyt kaikkia eri rakentamisen vaiheita, kuten paikallavaluja, massiivilaattoja, elementtejä, paikallavaluholveja sekä puurakentamista."


 

Isompia ja pidempiä työmaita verrattuna aiempaan

Tänä vuonna Perustavalla eletään taas uusia ja jännittäviä aikoja. Aiemmin pientalojen perustuksiin keskittynyt Perustava on alkanut näyttäytymään myös isoilla työmailla. Sitadellin ja Aidan kaltaiset työmaat ovat kytkeytyneet Perustavan päivittäiseen arkeen, eikä enää puhuta pelkästään pientalojen perustuksista tai tehtävistä aluekohteista. Yhteistä kaikilla työmailla on kuitenkin se, että Perustava edustaa betonirakentamista ja betonin kimpussa työskentelevä työntekijä on perustavalainen.

Perustava Asennuksen liiketoimintajohtaja Joni Poikola summaakin lopuksi Perustavan tulevaisuutta muutamin omin lausein. Viime vuonna Perustava Asennus ylsi yli viiden miljoonan liikevaihtoon ja asensi noin 35 000 betonielementtiä.


"Ehkä tärkeintä on huomata, että Perustavalla on tarjota sekä kotitalouksille että ammattilaisille elämän kestäviä kiviä, ja sen sijaan, että miettisimme mitä kohderyhmää tilaaja edustaa, löytäisimme jokaiselle asiakkaalle sen parhaimman ratkaisun tästä Perustavan laajasta tuoterepertuaarista."


 

PERUSTAVA

Perustava on enemmän kuin pelkkä perustusurakoitsija. Me palvelemme koko maan laajuisesti rakennusliikkeitä, talotoimittajia ja yksityisiä rakennuttajia kumppanuusperiaatteella — geopalveluista aina runkotoimituksiin asti. Mietimme juuri sinun tarpeisiisi sopivat rakenteet — rakennuspaikan ja rakennuksen asettamat vaatimukset huomioiden —, joilla varmistamme kustannussäästöt.

Palveluihimme kuuluvat perustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin sekä eri kokoisiin toimitiloihin. Valamme väestönsuojat ja toteutamme tukimuurit. Kellarit ja muut betonirungot valmistamme omalla elementtitehtaalla Lammilla.

Meiltä saat 

  • Perustus- ja päärakennesuunnittelun osana perustustoimitusta

  • Betoniperustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin ja toimitiloihin

  • Tukimuurit, väestönsuojat, ja betonirungot joko elementteinä tai paikallavaluna

  • Geopalvelut eli pohjatutkimukset ja pohjarakennesuunnittelut Etelä- ja Keski-Suomessa

  • Infrapalvelut eli maarakennustyöt kokonaisurakkana Lahdesta Helsinkiin.

Uusimmat uutiset

08.7.2021
Rekrytoinnin ja myynnin käynnistyessä elokuun alusta, Perustava Lahden avajaisia vietetään…
07.7.2021
Perustavan työntekijöille tehdyssä kyselyssä palkka ja henkilöstöedut, hyvä työilmapiiri sekä työn…
01.6.2021
Rakentaminen Turun seudulla painottuu Turun lähikuntiin. Alkuvuoden aikana tehdyistä perustuksista…
24.5.2021
Perustavan sponsoroima trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela on toistaiseksi Suomen viimeisin…
20.5.2021
Pirkanmaalla rakennetaan monipuolisesti. Vuorekseen rakentuva kaupunginosa on siitä elävä esimerkki.…
19.5.2021
Perustava järjestää 21.5.2021 klo 12.00 omakotitalorakentajille suunnatun ja pääosin perustuksiin…