UUTINEN

Perustava Espoo valmistautuu kiireiseen kesään

Hiljattain avatun Vihdin yksikön myötä, Perustava Espoo keskittyy jatkossa palvelemaan Espoon ja Kirkkonummen rakentajia. Yksikköön on saatu alkutalven aikana uutta myynti- ja työnjohtovoimaa, mikä varmistaa yksikön toimivuuden kaikilla osa-alueilla. Näkymät tulevaa kesää ajatellen ovat tällä hetkellä mitä parhaat ja Espoon toimipisteessä oikeat ihmiset ovat löytyneet oikeille paikoille.


Perustava Espoon toimipiste sijaitsee Kirkkonummen kunnan itäosassa Masalassa. Yksikössä työskentelee yhteensä 17 asentajaa ja heidän lisäksi hallin puolella kaksi hitsaajaa sekä toimipistevastaava. Perustava Espoon yksikköä johtaa yksikönpäällikkö Markus Ahola ja muita yksikön toimihenkilöitä ovat myyjä Elias Heikkilä, sekä työnjohtajat Jani Lammia ja Jesse Wiren. Lisäksi kohteiden suunnittelusta vastaa rakennesuunnittelija Harri Vartiainen tiimeineen.


"Alkuvuonna olemme aika paljon käyttäneet aikaa ja resursseja rekrytointiin, mutta nyt tilanne alkaa rauhoittumaan. Olemme löytäneet ihmiset oikeille paikoille ja heidän varaan on mahtava lähteä rakentamaan toimipisteen tulevaisuutta. Paljon on uusia naamoja, mutta tiimiytyminen on kovasti käynnissä. Samoin keskittyminen Espooseen ja Kirkkonummeen tuo selkeyttä meidän toimintaan."


Kuten muissakin Perustavan yksiköissä, uusi viikko aloitetaan tyypillisesti toimihenkilöiden viikkopalaverilla. Paikalla ovat yksikönpäällikön lisäksi myynti, työnjohto ja suunnittelu. Korona-aikaan useammat osallistuvat palaveriin etänä, mutta siihen on Perustavalla totuttu. Viikkopalavereissa ideana on läpikäydä tulevien viikkojen työkuormaa sekä keskustella kaikkien osapuolten kesken tuotannollisista asioista. Espoon yksikön viikko-ohjelmaa lähestytään aikataulutettujen kohteiden kautta ja niitä peilataan saatavilla oleviin resursseihin.

Myynnillä iso rooli myös Espoossa

Espoon yksikköön haettiin pitkään uutta myyjää. Haussa piti mennä kauas nähdäkseen lähelle, sillä etsitty myyjä löytyi yksikön omista riveistä. Asentaja Elias Heikkilä ilmaisi kiinnostustaan tehtävää kohtaan ja pian Eliaksesta alettiin perehdyttämään yksikön uutta myyjää. Vuodenpäivät asentajana työskennellyt Elias oli ehtinyt saamaan hyvän tuntuman perustusten tekoon, ja sitä kautta niiden myynti tuntui luontevalta jatkumolta.


"Nyt tuntuu etten olisi edes uskaltanut hakea tähän työhön ilman omaa asentajan kokemusta. Sen kokemuksen pohjalta osaan kertoa asiakkaalle tulevan työjärjestyksen sopivan yksinkertaisesti ja se luo luottamusta. En halua tehdä tästä työstä liian vaikeankuuloista."


Asentajan työn lisäksi Eliakselta löytyi hieman aiempaa myyntikokemusta. Tosin silloin hän työskenteli remonttimyynnin parissa. Samoin asiakashankinta perustui pitkälti aktiiviseen myyntiin eikä niinkään tarvelähtöiseen kysyntään. Espoossa koko ikänsä asuneena Eliaksen paikallisuus tuo hyvän lisämausteen myyntityöhön. Samoin rakennekuvien lukutaito on hallinnassa asentajan työn kautta.


"Espooseen rakennetaan tällä hetkellä paljon. Olen täältä kotoisin ja tunnen hyvin nämä seudut. Oma paikallisuus näkyy vaikka siinä, että pystyn jo puhelimessa kertomaan, että Kurttilassa paalutetaan ja Pohjois-Espoossa tehdään maanvaraista. Tontit ovat täällä pieniä ja moni rakentaa esimerkiksi kellarillisen ratkaisun. Samoin ryhmärakentaminen nostaa suosiota."


 

Elias kertoo peilaavansa usein tarjottavaa ratkaisua vielä asentajan näkökulmasta. Toki asiakkaan tarve aina ratkaisee, mutta jo laskentavaiheessa Perustavan myynnillä on mahdollisuus optimoida ratkaisuja. Rakennustietämys saattaa erota merkittävästi esimerkiksi yksityisrakentajan tai ammattilaisen välillä, ja senkin vuoksi jokainen asiakas on kohdattava yksilöllisesti.

Puhuttaessa rakenteiden optimoinnista, Perustavalla sillä tarkoitetaan järkeviä ja hyvin suunniteltuja perustusratkaisuja. Myyjän syventyminen jokaiseen rakennettavaan hankkeeseen luo mahdollisuuden optimoinnilla ja sitä kautta aidoille kustannussäästöille. Eliaksen tai kenen tahansa muun Perustavan laatiman kokonaisuuden perusteella suunnittelija suunnittelee ja asentaja lopulta toteuttaa.

Työnjohtajat pyörittävät arkea

Espoon yksikön operatiivinen arki ja tuotanto pyörivät työnjohtajien käsien kautta. Työnjohtajan tärkein tehtävä on yhteydenpito eri sidosryhmien suuntaan. Siihen kuuluvat niin asiakkaat, vastaavat mestarit kuin maanrakentajat. Siinä vaiheessa kun perustussuunnitelmat ovat valmiit, työnjohtaja ottaa kopin kohteesta ja vahvistaa lopulliset aikataulut asiakkaan kanssa.

Työnjohtajat käyvät asentajien kanssa läpi tulevat kohteet. Etenkin isoimmissa hankkeissa pohjustus on tärkeää. Parhaimmillaan työnjohtaja voi keskittyä aikatauluttamiseen ja asiakkuuden hoitoon ja asentajat osaavat itsenäisesti hoitaa loput. Työnjohtaja on kuitenkin vastuussa kaikesta operatiivisesta toiminnasta ja huolehtii, että jokaisella asentajalla on edellytykset onnistua omassa työssään parhaalla mahdollisella tavalla.


"Oman kokemukseni mukaan, yksi työnjohtaja voi huolehtia viidestä asentajaporukasta eli kymmenestä asentajasta. Tämä toki riippuu työmaiden sijainnista ja asentajien kokemuksesta. Täällä Espoossa on se hyvä puoli, että kaikki työmaat ovat lähellä eikä ajamiseen kulu aikaa samalla tavalla."


 

Espoo mahdollisuuksia täynnä

Perustava Espoo avattiin pari vuotta sitten. Toiminta on nyt vakiintunutta ja yksikön yhteisenä tavoitteena on säilyttää vallitseva hyvä ilmapiiri sekä kasvusuunta. Laadusta puhuminen ei lakkaa tänäkään vuonna, sillä sen myötä myös Espoossa uskotaan uusiin asiakkuuksiin. Yksikönpäällikkö Markus Aholan mukaan vakiintunut henkilöstö mahdollistaa paremmin laadun kehittämisen ja käytännön kokemus perustusten teosta luo parempaa lopputulosta.


"Meidän kova valtti on tämä Espoon vetovoima. Samalla Vihdin yksikkö tarjoaa tulivoimaa tuossa vieressä. Pystyisimme kasvattamaan liikevaihtoa paljon vielä enemmän ennen kuin menisimme missään määrin tukkoon. Haluamme kuitenkin kasvaa yhdessä henkilöstön kanssa emmekä tinkiä laadukkaasta lopputuloksesta. Hintakilpailu on kovaa ja asiakkaat ovat yhä vain tietoisempia siitä."


 

PERUSTAVA

Perustava on enemmän kuin pelkkä perustusurakoitsija. Me palvelemme koko maan laajuisesti rakennusliikkeitä, talotoimittajia ja yksityisiä rakennuttajia kumppanuusperiaatteella — geopalveluista aina runkotoimituksiin asti. Mietimme juuri sinun tarpeisiisi sopivat rakenteet — rakennuspaikan ja rakennuksen asettamat vaatimukset huomioiden —, joilla varmistamme kustannussäästöt.

Palveluihimme kuuluvat perustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin sekä eri kokoisiin toimitiloihin. Valamme väestönsuojat ja toteutamme tukimuurit. Kellarit ja muut betonirungot valmistamme omalla elementtitehtaalla Lammilla.

Meiltä saat 

  • Perustus- ja päärakennesuunnittelun osana perustustoimitusta

  • Betoniperustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin ja toimitiloihin

  • Tukimuurit, väestönsuojat, ja betonirungot joko elementteinä tai paikallavaluna

  • Geopalvelut eli pohjatutkimukset ja pohjarakennesuunnittelut Etelä- ja Keski-Suomessa

  • Infrapalvelut eli maarakennustyöt kokonaisurakkana Lahdesta Helsinkiin.

Uusimmat uutiset

13.3.2024
Perustavan toimitusjohtaja Sampo Jäntti vieraili Rakennetaan yhdessä ry:n podcastissa. Kuuntele…
20.10.2023
Rakennustyöt alkavat välittömästi ja projekti valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.
04.9.2023
Perustava Oy ja rakennusyhtiö SRV ovat sopineet Äänekoskelle rakennettavan Metsä Woodin Kerto…
28.8.2023
Orimattilan kaupunki järjestää tonttipäivän Virenojalla tiistaina 5.9.2023 klo 16-19. Perustava on…
26.6.2023
Perustava-konsernin emoyhtiö Perustava Group Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty 22.6.2023…
14.6.2023
Uusi sarja jatkaa suositun Äkäslompolo-sarjan jalanjäljissä. Sarjan päähenkilönä toimii asentajamme…