UUTINEN

Ihmiset menestyksen keskiössä – aito asenne, fiilis ja arki Perustavan työnantajakuvan takana

Perustavan henkilöstöpäällikkö Veikko Nissilä vieraili puhumassa Laura Rekrytointi Oy:n digirekrytoinnin LAURA™-päivässä. Esityksessään Veikko kertoi Perustavan työnantajakuvasta, joka rakentuu ihmisten, arjen ja aitouden varaan.


Kaksi vuotta Perustavan henkilöstöpäällikkönä työskennellyt Veikko Nissilä vastaa työssään Perustavan henkilöstöjohtamisesta. Vastuualueeseen kuuluvat lisäksi yrityskulttuurin rakentaminen sekä yrityksen vakuutusasiat. Perustavan HR-tiimi kehittää ja noudattaa sovittuja HR-prosesseja sekä toteuttaa Perustavan kasvutavoitteiden mukaisesti kaikki tulevat rekrytoinnit. Viimeisen parin vuoden aikana Perustavan henkilöstömäärä on noussut kahdestasadasta yli 400 työntekijään.

"Olen koko työelämäni työskennellyt turvallisuuden ja HR-asioiden parissa. Perustavalla HR-tiimi avaa työpaikkailmoitukset ja buukkaa työhaastatteluajat, kun taas yhdessä esimiesten kanssa teemme työhaastattelut ja lopulliset valinnat. Vastaamme HR-tiimin kanssa eri HR-prosesseista sekä työntekijöiden henkilöstöasioista työsuhteen aloituksesta aina päättämiseen asti."

Perustavalla on rakennettu oma tulevien vuosien henkilöstösuunnitelma, joka ulottuu aina vuoteen 2025. Maa-ja pohjarakentaminen eli perustukset ovat ihmisten tekemiä käsitöitä eli Perustava toimii hyvin työvoimavaltaisella alalla. Tämä kaikki tarkoittaa jatkuvaa työntekijämäärän kasvua. Rekrytoinnin kokonaisuutta on tukemassa Laura-digirekrytointijärjestelmä. Järjestelmän kautta avoimet työpaikat ovat helposti saatavilla, hakijaviestintä on systemaattista ja työnhakuprosessin läpimenoaikaa saadaan lyhennettyä.

 

Markkinointi mukana rekrytoimassa

HR:n lisäksi Perustavan markkinointi pystyy hyödyntämään rekrytointijärjestelmästä saatua dataa ja tekemään sitä kautta työpaikkojen jakelua ja laajempaa rekrymarkkinointia muita järjestelmiä ja työkaluja hyödyntäen. Veikko kertookin Perustavan markkinoinnin olevan HR:n tärkein kumppani liiketoimintojen lisäksi. Yhteisenä tahtotilana on saada Perustavan työntekijät mukaan aitoon tarinankerrontaan ja tukemaan omalla panoksella työnantajakuvan rakentamisessa.

"Emme ole jääneet voivottelemaan rakennusalan osaajapulaa vaan pyrimme löytämään siihen ratkaisuja. Rekrytointi on koko organisaation yhteinen asia. Olemme tähän mennessä onnistuneet hyvin saamaan meidän omat työntekijät suosittelemaan Perustavaa työnantajana. Kun viesti on yhtenäinen ja se kuuluu monesta suusta, sen tehokkuus on ylivoimainen. Positiivinen ja eteenpäin menevä yrityskulttuuri vaikuttaa asiaan ja se hyvä viesti on kuulunut eteenpäin."

Perustavalla mitataan työntekijöiden tyytyväisyyttä kolme kertaa vuodessa. Fiiliskyselyksi nimetty kysely kartoittaa henkilöstön yleistä ilmapiiriä ja pyrkii selvittämään miksi Perustava on hyvä paikka työskennellä. Vastaukset antavat tärkeää tietoa kehittämiskohteista ja tulevista parannuksista. Perustavan työntekijät arvottavat työn vapauden ja henkilöstöedut merkittäviksi tekijöiksi työssä viihtymiseen. Myös omat työkaverit ja omien vahvuuksien hyödyntäminen nousevat kyselyissä esiin.

”Perustavan tarina koetaan innostavaksi ja ihmiset ovat löytäneet oman paikkansa tuossa kokonaisuudessa. Erilaiset urapolut ja henkilökohtaiset kasvutarinat ovat merkittävässä osassa ihmisten viihtyvyydessä.”

Vuosi 2022 Perustavalla

Vuoden rekrytoijaksi viime vuonna valittu Veikko kertoo kuluvan vuoden pitävän sisällään jälleen rekrytointia ja nykyisen työnantajakuvan ylläpitämistä. Arki on systemaattista tekemistä ja omiin suunnitelmiin luottamista. Alkuvuoden työpäivät on käytetty tehokkaasti uusien työntekijäresurssien kartoittamiseen ja uusia henkilöitä on tänäkin vuonna palkattu. Perustava avaa kevään aikana uuden yksikön ainakin Poriin. Myös Hämeenlinnaan on kaavailtu yksikköä, mutta lopullista päätöstä ei siitä vielä ole tehty.

"Ihmisistä täytyy pitää huolta ja hyvää ilmapiiriä vaalia. Suomen säät ja olosuhteet vaihtelevat ja niiden kanssa meidän ihmiset painivat työmailla joka päivä. Rekrytoinnissa haluamme kertoa realistisen kuvan meidän arjesta ja työstä. Samalla haluamme laajentaa yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa ja kehittää uusia väyliä paremman työnantajakuvan rakentamiseen."

Lopuksi Veikko haluaa muistuttaa, että jalat on syytä pitää maassa sekä työnantajakuvan että kasvun edessä. Kaikki ei ole kerralla onnistunut, ja joka päivä tulee uusia parannusehdotuksia vastaan. Ihmisten kuunteleminen ja jatkuva oppiminen ovatkin lääkkeitä siihen, millä Perustavalla pärjätään myös tulevaisuudessa. Työtä, haasteita ja tekemistä riittää, ja se pitää myös henkilöstöjohtamisen mielenkiinnon yllä.

 

PERUSTAVA

Perustava on luotettava pohja- ja perustusurakoitsija. Palveluihimme kuuluvat perustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin sekä eri kokoisiin toimitiloihin. Etelä-Suomen alueella toteutamme myös maatyöt osana perustustoimitusta.

Kokonaispalvelumme koostuu betoniperustusten ja -runkojen suunnittelusta, valmistuksesta sekä ammattitaitoisesta asennuksesta. Asiakkaitamme ovat yksityiset rakentajat, talotoimittajat ja rakennusliikkeet ympäri Suomen.

Perustusten ja -runkojen lisäksi  saat Perustavalta rakennushankkeeseesi maaperätutkimuksen, suunnittelut, maarakennuksen ja paalutukset. Teemme myös väestönsuojat, tukimuurit ja kellarit omaa betoniosaamista hyödyntäen.

Tällä hetkellä Perustava työllistää yli 400 rakennusalan ammattilaista.

Perustavan avoimet työpaikat

Katso täältä >>

Palvelut

Palvelut kotitalouksille >>

Palvelut ammattilaisille >>

Uusimmat uutiset

13.3.2024
Perustavan toimitusjohtaja Sampo Jäntti vieraili Rakennetaan yhdessä ry:n podcastissa. Kuuntele…
20.10.2023
Rakennustyöt alkavat välittömästi ja projekti valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.
04.9.2023
Perustava Oy ja rakennusyhtiö SRV ovat sopineet Äänekoskelle rakennettavan Metsä Woodin Kerto…
28.8.2023
Orimattilan kaupunki järjestää tonttipäivän Virenojalla tiistaina 5.9.2023 klo 16-19. Perustava on…
26.6.2023
Perustava-konsernin emoyhtiö Perustava Group Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty 22.6.2023…
14.6.2023
Uusi sarja jatkaa suositun Äkäslompolo-sarjan jalanjäljissä. Sarjan päähenkilönä toimii asentajamme…