Kivitalo betonielementeistä

PERUSTAVA  |  RAKENTAJAN VINKIT

Kivitalon rakentaminen betonielementeistä

Perustavalla on tällä hetkellä käynnissä mielenkiintoinen kivitalohanke Järvenpäähän. Sinne rakentuu reilun sadan neliön elementtirunkoinen omakotitalo. Perustava toimittaa kohteeseen rakennesuunnittelun, paalutuksen, perustukset, ontelolaatat sekä kivirungon betonielementeistä. Kohteen tilaajana ja urakoitsijana toimii Rakennuspalvelu Juhani Vasko Oy.

Elementtirakentaminen

Tyypilliset rakentamistavat kivitaloille ovat joko elementeillä tai erilaisista harkoista toteutettuna. Perustava Elementin myyntipäällikkö Hannu Kalliokoski kertoo, että rakennusprojektissa aika on rahaa ja valmistelevat työt elementtitehtaalla säästävät työmaan läpimenoaikaa merkittävästi. Sähkö- ja LVI-varaukset tehdään elementteihin jo tehtaalla, kun taas harkoista tehdessä nämä toteutetaan työmaalla. Ja näin rakentamiseen tarvittava työmaa-aika on huomattavasti pidempi.

Elementtiratkaisu on pinnoittamisvalmis pystyttämisen jälkeen, kun taas harkkoratkaisussa rakennekosteus on pitkään korkealla. Silloin pinnoittaminen päästään toteuttamaan vasta pidemmän ajan kuluttua. Betonielementeissä kuivuminen pääsee alkamaan jo tehtaalla hallituissa olosuhteissa reilusti ennen asennuksen aloittamista.

Kivitalon rakentaminen betonielementeistä

Miksi kannattaa valita betonielementtitalo?

Kivitalojen merkittävinä etuina pidetään sitä, että niissä arvo säilyy paremmin kuin puurakenteisissa taloissa. Tämä perustuu usein siihen, että mm. ääneneristys on parempi ja näin esimerkiksi lento- ja muun liikennemelun vuoksi kivitalo on järkevä valinta. Kivitalon valintaa puoltaa myös ilmaston lämpeneminen, joka näyttäytyy Etelä-Suomessa pidentyneinä kosteina vuodenaikoina. Betonielementtitalojen rakenteet pystytään toteuttamaan usein kylmäsillattomina ja näin niissä muodostuu vähemmän lämpövuotoja kuin esimerkiksi puurakenteisissa taloissa. Eikä kannata unohtaa paloturvallisuutta, joka on iso kivirakentamisen etu.


Sanotaan, että rakennusprojektissa aika on rahaa ja näin valmistelevat työt elementtitehtaalla säästävät sitä merkittävästi työmaalta.

Hannu Kalliokoski, Perustava Elementin myyntipäällikkö


 

Kivitalon rakentaminen betonielementeistä

   

Kuinka kauan betonielementtien suunnittelu ja toteutus kestää?

Rakennesuunnitteluun varataan aikaa 3–4 viikkoa kohteen laajuudesta riippuen. Sen jälkeen betonielementtien valmistus kestää pari viikkoa. Asiakkaalle kaikki tämä tarkoittaa sitä, että omaan rakennusprojektiin kannattaa varata riittävästi aikaa. Me Perustavalla toivomme, että asiakkaat olisivat yhteydessä meihin mahdollisimman varhain. Näin kohteeseen tutustumalla päästään kiinnittämään huomiota esimerkiksi välipohjien porrasaukkoihin, hormiläpivienteihin ja kantavien väliseinien sijoittumiseen rakennuksessa. Lisäksi on hyvä huomioida rakennuksen sijoittuminen ympärillä oleviin maanpintoihin joka edesauttaa kustannustehokkaimpien ratkaisujen aikaansaamisessa.

Kivitalo betonielementeistä

Kustannusten säästäminen betonielementtitaloa rakennettaessa

Hyvällä myynnin ja rakennesuunnittelun yhteistyöllä voidaan kyseenalaistaa aiemmin totuttuja toimintatapoja, luoda parempia ratkaisuja ja saada näin uusia vaihtoehtoja asiakkaalle. "Silloin toteutuu jatkuva tuotekehitys ja pääsemme säästämään asiakkaan rakentamisen kustannuksia", rakennesuunnittelija Olli Ahtosaari kertoo.

Järvenpään kivitalokohteessa Perustava pystyi säästämään ennakoituja kustannuksia useammassakin kohtaa rakenteita optimoimalla. Muun muassa maaperän kantavuutta ja rakenteiden kuormia tarkastellessa paalumääriä saatiin ennakoitua vähemmäksi. Välisokkelin siirtämisellä puolestaan saatiin uudenlaisia ratkaisuvaihtoehtoja takan sijoittelua ajatellen. ”On suunnittelijan tehtävänä miettiä jokainen ratkaisu kohdekohtaisesti ja toteuttaa näin perustavanlaatuista suunnittelua.”, sanoo Olli.

Yhtenä Perustavan kilpailuetuna on rakennesuunnittelun ja tuotannon yhdessä tekemisen tapa. Kommunikaatio on helppoa, tieto kulkee tutun porukan kesken ja eri osaajien ammatilliset vahvuudet pääsevär yhdistymään. Haluamme kehittää toimintaa aina vain tehokkammaaksi.

Kivitalo betonielementeistä

Katso videot kivitalon rakentamisesta betonielementeistä. Rakennatko kivitaloja työksesi tai suunnitteletko oman kivitalon rakentamista? Tässä videosarjassa seurataan Järvenpäähän rakennettavan kivitalon rakentumista sekä keskustellaan yleisesti kivitalojen rakentamisesta.

PERUSTAVA – Rakentajan asiantunteva kumppani

Perustava on luotettava betoniperustusten suunnittelija ja urakoitsija. Meiltä saat rakennushankkeeseesi maaperätutkimuksen, perustus- ja elementtisuunnittelun, päärakennesuunnittelun (PRS), maarakennuksen, paalutuksen ja perustukset. Lisäksi teemme väestönsuojat, tukimuurit, kellarit ja betonirungot.

Palvelemme yksityisiä rakentajia, talotoimittajia ja rakennusliikkeitä ympäri Suomen.

Miksi Perustava?

 • Saat meiltä kaikki hankkeen perustukset ja tukimuurit sekä perustusten rakennesuunnittelun yhdellä sopimuksella – vaivattomasti ja ennalta sovitussa aikataulussa.
 • Voimme auttaa sinua omalla rakennesuunnitteluosaamisella säästämään koko hankkeen kustannuksissa.
 • Palvelemme sinua myös tontin maaperätutkimuksissa koko Suomessa. Kun tilaat laadukkaasti tehdyn tutkimuksen meiltä, kaikki perustamiseen liittyvien suunnitelmien teko on yhden toimijan käsissä.
 • Voimme hoitaa tontin maanrakennuksen Heinolasta Helsinkiin alueella – kiinteällä urakkahinnalla. Kun kaikki perustamiseen liittyvä – suunnitelmista toteutukseen – on yhden toimijan hallussa, urakkarajat pysyvät selkeinä.
 • Vastaamme kaikista perustamisvaiheessa tarvittavista pöytäkirjoista ja dokumenteista.

Palveluihimme kuuluvat

 • Maaperätutkimukset koko Suomen alueella
 • Perustussuunnittelut osana perustustoimitusta kaikkialle Suomeen
 • Maanrakennuksen Heinolasta Helsinkiin alueella
 • Perustukset kaikkiin hankkeisiin
  (maanvaraiset, paalutettavat ja kellarilliset perustukset sekä talousrakennusten perustukset)
 • Tukimuurit
 • Kellarit ja kivirungot
 • Kokonaiset hallit ja toimitilat asennettuna omalta elementtitehtaaltamme Lammilta

 

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>

Lisätietoa rakentamisesta
#
Ryhmärakentaminen – erinomainen tapa rakennuttaa oma koti
15.3.2021 klo 9.30
Ryhmärakentaminen on läpinäkyvä hanke, jossa tulevat asukkaat rakentavat tai rakennuttavat yhdessä talot, hyödyntäen yhteistyötä ja yhteisiä sopimuksia.
Lue lisää
#
Kivitalon rakentaminen elementeistä
12.3.2021 klo 9.30
Miksi kannattaa valita betonielementtitalo ja kuinka kustannuksia voi säästää betonielementtitaloa rakennettaessa?
Lue lisää
#
Omakotitalon kustannusten kilpailuttaminen
29.1.2021 klo 9.30
Mitä omakotitalon rakentajan tulisi tietää kilpailuttamisesta?
Lue lisää
#
Kellarin rakentaminen – elementeistä vai harkoista?
21.12.2020 klo 9.30
Suuremmissa kaupungeissa tontit ovat usein tiukassa ja tasamaan tontteja ei riitä kaikille.
Lue lisää
#
Mikä on oikea aika tilata perustukset?
20.11.2020 klo 9.30
Milloin perustukset kannattaa tilata ja missä vaiheessa ottaa yhteyttä Perustavaan? Tässä blogissa Juha Ketonen, Perustavan Seinäjoen yksikön myyjä, vastaa…
Lue lisää