Kivitalo betonielementeistä

PERUSTAVA  |  RAKENTAJAN VINKIT

Kivitalon rakentaminen betonielementeistä

Perustavalla on tällä hetkellä käynnissä mielenkiintoinen kivitalohanke Järvenpäähän. Sinne rakentuu reilun sadan neliön elementtirunkoinen omakotitalo. Perustava toimittaa kohteeseen rakennesuunnittelun, paalutuksen, perustukset, ontelolaatat sekä kivirungon betonielementeistä. Kohteen tilaajana ja urakoitsijana toimii Rakennuspalvelu Juhani Vasko Oy.

Elementtirakentaminen

Tyypilliset rakentamistavat kivitaloille ovat joko elementeillä tai erilaisista harkoista toteutettuna. Perustava Elementin myyntipäällikkö Hannu Kalliokoski kertoo, että rakennusprojektissa aika on rahaa ja valmistelevat työt elementtitehtaalla säästävät työmaan läpimenoaikaa merkittävästi. Sähkö- ja LVI-varaukset tehdään elementteihin jo tehtaalla, kun taas harkoista tehdessä nämä toteutetaan työmaalla. Ja näin rakentamiseen tarvittava työmaa-aika on huomattavasti pidempi.

Elementtiratkaisu on pinnoittamisvalmis pystyttämisen jälkeen, kun taas harkkoratkaisussa rakennekosteus on pitkään korkealla. Silloin pinnoittaminen päästään toteuttamaan vasta pidemmän ajan kuluttua. Betonielementeissä kuivuminen pääsee alkamaan jo tehtaalla hallituissa olosuhteissa reilusti ennen asennuksen aloittamista.

Kivitalon rakentaminen betonielementeistä

Miksi kannattaa valita betonielementtitalo?

Kivitalojen merkittävinä etuina pidetään sitä, että niissä arvo säilyy paremmin kuin puurakenteisissa taloissa. Tämä perustuu usein siihen, että mm. ääneneristys on parempi ja näin esimerkiksi lento- ja muun liikennemelun vuoksi kivitalo on järkevä valinta. Kivitalon valintaa puoltaa myös ilmaston lämpeneminen, joka näyttäytyy Etelä-Suomessa pidentyneinä kosteina vuodenaikoina. Betonielementtitalojen rakenteet pystytään toteuttamaan usein kylmäsillattomina ja näin niissä muodostuu vähemmän lämpövuotoja kuin esimerkiksi puurakenteisissa taloissa. Eikä kannata unohtaa paloturvallisuutta, joka on iso kivirakentamisen etu.


Sanotaan, että rakennusprojektissa aika on rahaa ja näin valmistelevat työt elementtitehtaalla säästävät sitä merkittävästi työmaalta.

Hannu Kalliokoski, Perustava Elementin myyntipäällikkö


 

Tässä videosarjassa seurataan Järvenpäähän rakennettavan kivitalon rakentumista sekä keskustellaan yleisesti kivitalojen rakentamisesta.

   

Kuinka kauan betonielementtien suunnittelu ja toteutus kestää?

Rakennesuunnitteluun varataan aikaa 3–4 viikkoa kohteen laajuudesta riippuen. Sen jälkeen betonielementtien valmistus kestää pari viikkoa. Asiakkaalle kaikki tämä tarkoittaa sitä, että omaan rakennusprojektiin kannattaa varata riittävästi aikaa. Me Perustavalla toivomme, että asiakkaat olisivat yhteydessä meihin mahdollisimman varhain. Näin kohteeseen tutustumalla päästään kiinnittämään huomiota esimerkiksi välipohjien porrasaukkoihin, hormiläpivienteihin ja kantavien väliseinien sijoittumiseen rakennuksessa. Lisäksi on hyvä huomioida rakennuksen sijoittuminen ympärillä oleviin maanpintoihin joka edesauttaa kustannustehokkaimpien ratkaisujen aikaansaamisessa.

Kustannusten säästäminen betonielementtitaloa rakennettaessa

Hyvällä myynnin ja rakennesuunnittelun yhteistyöllä voidaan kyseenalaistaa aiemmin totuttuja toimintatapoja, luoda parempia ratkaisuja ja saada näin uusia vaihtoehtoja asiakkaalle. "Silloin toteutuu jatkuva tuotekehitys ja pääsemme säästämään asiakkaan rakentamisen kustannuksia", rakennesuunnittelija Olli Ahtosaari kertoo.

Järvenpään kivitalokohteessa Perustava pystyi säästämään ennakoituja kustannuksia useammassakin kohtaa rakenteita optimoimalla. Muun muassa maaperän kantavuutta ja rakenteiden kuormia tarkastellessa paalumääriä saatiin ennakoitua vähemmäksi. Välisokkelin siirtämisellä puolestaan saatiin uudenlaisia ratkaisuvaihtoehtoja takan sijoittelua ajatellen. ”On suunnittelijan tehtävänä miettiä jokainen ratkaisu kohdekohtaisesti ja toteuttaa näin perustavanlaatuista suunnittelua.”, sanoo Olli.

Yhtenä Perustavan kilpailuetuna on rakennesuunnittelun ja tuotannon yhdessä tekemisen tapa. Kommunikaatio on helppoa, tieto kulkee tutun porukan kesken ja eri osaajien ammatilliset vahvuudet pääsevär yhdistymään. Haluamme kehittää toimintaa aina vain tehokkammaaksi.


Kivitalo betonielementeistä

Haaveiletko oman talon rakentamisesta? 

Lataa alla olevasta linkistä ilmainen 10 askelmaa omaan kotiin -opas. Sen avulla osaat aloittaa talon rakentamisen, vaikka et tietäisi aiheesta vielä paljoa.

Lataa ilmainen opas >>


PERUSTAVA – Rakentajan asiantunteva kumppani

Perustava on luotettava betoniperustusten suunnittelija ja urakoitsija. Meiltä saat rakennushankkeeseesi maaperätutkimuksen, perustus- ja elementtisuunnittelun, päärakennesuunnittelun (PRS), maarakennuksen, paalutuksen ja perustukset. Lisäksi teemme väestönsuojat, tukimuurit, kellarit ja betonirungot.

Palvelemme yksityisiä rakentajia, talotoimittajia ja rakennusliikkeitä ympäri Suomen.

Miksi Perustava?

 • Saat meiltä kaikki hankkeen perustukset ja tukimuurit sekä perustusten rakennesuunnittelun yhdellä sopimuksella – vaivattomasti ja ennalta sovitussa aikataulussa.
 • Voimme auttaa sinua omalla rakennesuunnitteluosaamisella säästämään koko hankkeen kustannuksissa.
 • Palvelemme sinua myös tontin maaperätutkimuksissa koko Suomessa. Kun tilaat laadukkaasti tehdyn tutkimuksen meiltä, kaikki perustamiseen liittyvien suunnitelmien teko on yhden toimijan käsissä.
 • Voimme hoitaa tontin maanrakennuksen Heinolasta Helsinkiin alueella – kiinteällä urakkahinnalla. Kun kaikki perustamiseen liittyvä – suunnitelmista toteutukseen – on yhden toimijan hallussa, urakkarajat pysyvät selkeinä.
 • Vastaamme kaikista perustamisvaiheessa tarvittavista pöytäkirjoista ja dokumenteista.

Palveluihimme kuuluvat

 • Maaperätutkimukset koko Suomen alueella
 • Perustussuunnittelut osana perustustoimitusta kaikkialle Suomeen
 • Maanrakennuksen Heinolasta Helsinkiin alueella
 • Perustukset kaikkiin hankkeisiin
  (maanvaraiset, paalutettavat ja kellarilliset perustukset sekä talousrakennusten perustukset)
 • Tukimuurit
 • Kellarit ja kivirungot
 • Kokonaiset hallit ja toimitilat asennettuna omalta elementtitehtaaltamme Lammilta

 

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>

Lisätietoa rakentamisesta
#
Uusi koti. Ilman burnoutia.
11.11.2022 klo 14.30
Tarvitset vain tontin ja talon, me hoidamme loput. Sinä voit keskittyä työhön ja nauttia laadukkasta arjesta myös rakentamisen aikana.
Lue lisää
#
Muuttovalmis talo – rakentamisen vaiheet suunnittelusta pihatöihin
24.8.2022 klo 14.30
Omakotitalon rakentaminen on useimmille yksi elämän suurimmista hankkeista. Vaikka haaveissasi olisi ostaa muuttovalmis talo,  sinun kannattaa tuntea…
Lue lisää
#
Maarakennus kirvesvarsitontille – tunne tontti ennen ostopäätöstä
23.8.2022 klo 15.05
Maarakennus kirvesvarsitonteille ei ole aina ongelmatonta. Muista perehtyä tontin ominaisuuksiin hyvin ennen kuin teet ostopäätöksen.
Lue lisää
#
Mitä tarkoittaa lause "Elämän kestäviä kiviä"?
27.6.2022 klo 0.00
Perustusten tulee kestää erilaista rasitusta ja niihin kiinnitetään erilaisia asioita. Onneksi rakentavan asiakkaan ei tarvitse niitä miettiä, sillä se osataan…
Lue lisää
#
Ei petä perustus eikä budjetti - Perustava Nollakorko
17.5.2022 klo 14.20
Perustava Nollakorko auttaa oman kodin rakentajaa merkittävällä tavalla: rakennushankkeen budjetti ja työmaan aikataulut pitävät ja vastuu hankkeesta on yhden…
Lue lisää