PERUSTAVA  |  RAKENTAJAN VINKIT

Kaikki lähtee perustuksista

Kestävä ja hyvin suunniteltu perustus säilyttää kiinteistön ryhdikkyyden koko sen elinkaaren ajan.


Suomen Ympäristökeskuksen teettämän asukasbarometrin mukaan yli puolet suomalaisista haluaisi asua omakotitalossa pientalovaltaisella alueella. Pientaloja rakennetaan vuosittain noin 7 500 kappaletta, joista noin 70 prosenttia on erilaisia talopaketteja.

”Rakentamisen trendinä on nyt tehdä vähän pienempiä taloja, jotka ovat muodoltaan yksinkertaisempia. Suurin osa hyödyntää ainakin osittain valmiita talopaketteja, mutta myös muuttovalmiiden talojen suosio on kasvanut”, kertoo Kuopion yksikön päällikkö Jani Tuppurainen Perustavalta.

Talon rakentamisessa huolella tehdyt perustukset pitävät rakennuksen pystyssä vuodesta toiseen. Tässä apuun kannattaa pyytää ammattilaiset. Tuppuraisen mukaan Perustava on perustusurakoitsija, joka kulkee asiakkaan mukana aina suunnittelusta siihen asti, että perustukset ovat pystyssä. Tämä varmistaa, että asiakas saa vaivattomasti kaiken yhdestä osoitteesta. 
 


"Asiakas pysyy tiiviisti projektissa mukana, sillä toiminnanohjausjärjestelmässämme on asiakasnäkymä."”Kun ajatus talon rakentamisesta konkretisoituu ja tontti on hankittuna, on aika suunnitella perustukset.”

Tarvekartoituksessa asiantuntijat selvittävät rakennuspaikan vaatimukset ja asiakkaan tarpeet. Maaperätutkimus antaa suunnittelijoille reunaehdot, millainen pohja kannattaa tehdä. Perustuksille saadaan jo tässä vaiheessa tarkka hinta, mikä sisältää perussuunnittelun ja toteutuksen. 

”Kantavalle ja tasaiselle tontille riittää yksinkertaisissa kohteissa tavallinen 6 000–9 000 euron hintainen perustus. Pehmeämmän maan hintahaitari on leveämpi, sillä muuttuvia tekijöitä on useampi. Paalutettujen perustusten hinta liikkuu yleensä 35 000–50 000 euron välillä. Rinnetontti on perustusten puolesta kaikkein kallein paikka. Kuopiossa maaperä on usein tarpeeksi kovaa maavaraisiin pohjiin.”
 


”Tärkeintä on, että asiakas tietää mitä on rakentamassa ja minne, me hoidamme loput.”TUPPURAISEN MUKAAN vuoropuhelu suunnittelun ja työmaan välillä on sujuvaa, sillä yrityksellä on käytössään oma suunnittelija. Tämä varmistaa, että asiakkaan tarpeisiin saadaan toteutetuksi optimaalisin ratkaisu. Kokonaisvaltaisen suunnittelun jälkeen tuotanto saa tarvittavat dokumentit töiden aloittamista varten.

”Asiakas pysyy tiiviisti projektissa mukana, sillä toiminnanohjausjärjestelmässämme on asiakasnäkymä. Sinne talletetaan paljon kuvia, ja asiakas voi seurata esimerkiksi tilauksia.”

Perustavan asiakkaita ovat lähes kaikki Suomen suurimmat talotehtaat, rakennusliikkeet ja yksityiset rakentajat ympäri Suomea. Yritys on perustettu vuonna 2007 Orimattilaan. Tällä hetkellä sillä on yhdeksän toimipistettä, joista Kuopion yksikkö on tuoreimmasta päästä. Aiemmin Kuopiossa on operoitu Jyväskylästä käsin, mutta pari vuotta sitten kaupunkiin päätettiin perustaa oma yksikkö.

”Tärkeintä on, että asiakas tietää mitä on rakentamassa ja minne, me hoidamme loput.”


Kaipaatko apua perustusten teossa? Jätä asiantuntijallemme yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.

Emmitkö kysyä? Ei kannata. Voit hyötyä paljon meidän asiantuntemuksesta. Jos keskustelujen jälkeen päädyt muihin ratkaisuihin, emme vaivaa sinua jälkeenpäin turhaan.

Pakollinen
Pakollinen
Pakollinen

 

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>

 

PERUSTAVA – Rakentajan asiantunteva kumppani

Perustava on luotettava betoniperustusten suunnittelija ja urakoitsija. Meiltä saat rakennushankkeeseesi maaperätutkimuksen, perustus- ja elementtisuunnittelun, päärakennesuunnittelun (PRS), maarakennuksen, paalutuksen ja perustukset. Lisäksi teemme väestönsuojat, tukimuurit, kellarit ja betonirungot.

Palvelemme yksityisiä rakentajia, talotoimittajia ja rakennusliikkeitä ympäri Suomen.

Miksi Perustava?

 • Saat meiltä kaikki hankkeen perustukset ja tukimuurit sekä perustusten rakennesuunnittelun yhdellä sopimuksella – vaivattomasti ja ennalta sovitussa aikataulussa.
 • Voimme auttaa sinua omalla rakennesuunnitteluosaamisella säästämään koko hankkeen kustannuksissa.
 • Palvelemme sinua tontin maaperätutkimuksissa koko Suomessa. Kun tilaat laadukkaasti tehdyn tutkimuksen meiltä, kaikki perustamiseen liittyvien suunnitelmien teko on yhden toimijan käsissä.
 • Voimme hoitaa tontin maanrakennuksen Heinolasta Helsinkiin alueella – kiinteällä urakkahinnalla. Näin kaikki perustamiseen liittyvä on yhden toimijan hallussa ja urakkarajat pysyvät selkeinä.
 • Vastaamme kaikista perustamisvaiheessa tarvittavista pöytäkirjoista ja dokumenteista.

Palveluihimme kuuluvat

 • Maaperätutkimukset koko Suomen alueella
 • Perustussuunnittelut osana perustustoimitusta kaikkialle Suomeen
 • Maanrakennuksen Heinolasta Helsinkiin alueella
 • Perustukset kaikkiin hankkeisiin
  (maanvaraiset, paalutettavat ja kellarilliset perustukset sekä talousrakennusten perustukset)
 • Tukimuurit
 • Kellarit ja kivirungot
 • Kokonaiset hallit ja toimitilat asennettuna omalta elementtitehtaaltamme Lammilta
Lisätietoa rakentamisesta
#
Milloin perustukset kannattaa tilata ja missä vaiheessa ottaa yhteyttä Perustavaan? Tässä blogissa Juha Ketonen, Perustavan Seinäjoen yksikön myyjä, vastaa…
#
Mitä omakotitalon rakentaminen todellisuudessa maksaa? Omakotitalon ja talopaketin todellinen hinta on aihe, joka kiinnostaa kaikkia talonrakentamista…
#
Rakennustyöt voi aloittaa talvella siinä missä lämpiminä vuodenaikoinakin, mutta homma vaatii huolellisuutta ja osaamista tekijöiltä. Kuten rakentamisessa aina,…
#
Perustavan päärakennesuunnittelijalla Arto Leppäsellä on 15 vuoden kokemus päärakennesuunnittelusta ja hän hoitanut rakennusprojekteja useilla paikkakunnilla.…
#
Perustavan asiantuntijat laativat asiakkaalle tarjouksen sokkelista hänen lähettämien ARK-kuvien perusteella. Tämän lisäksi asiakas on saattanut toimittaa…