Kaikki lähtee perustuksista

Kestävä ja hyvin suunniteltu perustus säilyttää kiinteistön ryhdikkyyden koko sen elinkaaren ajan.

Suomen Ympäristökeskuksen teettämän asukasbarometrin mukaan yli puolet suomalaisista haluaisi asua omakotitalossa pientalovaltaisella alueella. Pientaloja rakennetaan vuosittain noin 7 500 kappaletta, joista noin 70 prosenttia on erilaisia talopaketteja.

”Rakentamisen trendinä on nyt tehdä vähän pienempiä taloja, jotka ovat muodoltaan yksinkertaisempia. Suurin osa hyödyntää ainakin osittain valmiita talopaketteja, mutta myös muuttovalmiiden talojen suosio on kasvanut”, kertoo Kuopion yksikön päällikkö Jani Tuppurainen Perustavalta.

Talon rakentamisessa huolella tehdyt perustukset pitävät rakennuksen pystyssä vuodesta toiseen. Tässä apuun kannattaa pyytää ammattilaiset. Tuppuraisen mukaan Perustava on perustusurakoitsija, joka kulkee asiakkaan mukana aina suunnittelusta siihen asti, että perustukset ovat pystyssä. Tämä varmistaa, että asiakas saa vaivattomasti kaiken yhdestä osoitteesta. 
 


"Asiakas pysyy tiiviisti projektissa mukana, sillä toiminnanohjausjärjestelmässämme on asiakasnäkymä."”Kun ajatus talon rakentamisesta konkretisoituu ja tontti on hankittuna, on aika suunnitella perustukset.”

Tarvekartoituksessa asiantuntijat selvittävät rakennuspaikan vaatimukset ja asiakkaan tarpeet. Maaperätutkimus antaa suunnittelijoille reunaehdot, millainen pohja kannattaa tehdä. Perustuksille saadaan jo tässä vaiheessa tarkka hinta, mikä sisältää perussuunnittelun ja toteutuksen. 

”Kantavalle ja tasaiselle tontille riittää yksinkertaisissa kohteissa tavallinen 6 000–9 000 euron hintainen perustus. Pehmeämmän maan hintahaitari on leveämpi, sillä muuttuvia tekijöitä on useampi. Paalutettujen perustusten hinta liikkuu yleensä 35 000–50 000 euron välillä. Rinnetontti on perustusten puolesta kaikkein kallein paikka. Kuopiossa maaperä on usein tarpeeksi kovaa maavaraisiin pohjiin.”
 


”Tärkeintä on, että asiakas tietää mitä on rakentamassa ja minne, me hoidamme loput.”TUPPURAISEN MUKAAN vuoropuhelu suunnittelun ja työmaan välillä on sujuvaa, sillä yrityksellä on käytössään oma suunnittelija. Tämä varmistaa, että asiakkaan tarpeisiin saadaan toteutetuksi optimaalisin ratkaisu. Kokonaisvaltaisen suunnittelun jälkeen tuotanto saa tarvittavat dokumentit töiden aloittamista varten.

”Asiakas pysyy tiiviisti projektissa mukana, sillä toiminnanohjausjärjestelmässämme on asiakasnäkymä. Sinne talletetaan paljon kuvia, ja asiakas voi seurata esimerkiksi tilauksia.”

Perustavan asiakkaita ovat lähes kaikki Suomen suurimmat talotehtaat, rakennusliikkeet ja yksityiset rakentajat ympäri Suomea. Yritys on perustettu vuonna 2007 Orimattilaan. Tällä hetkellä sillä on yhdeksän toimipistettä, joista Kuopion yksikkö on tuoreimmasta päästä. Aiemmin Kuopiossa on operoitu Jyväskylästä käsin, mutta pari vuotta sitten kaupunkiin päätettiin perustaa oma yksikkö.

”Tärkeintä on, että asiakas tietää mitä on rakentamassa ja minne, me hoidamme loput.”

Lisätietoa rakentamisesta

Maaperätutkimus ja maarakennustyöt – Ota nämä huomioon talon rakentamista suunnitellessa

Talon suunnittelu – vältä nämä yleiset virheet

Talon perustukset - Mistä perustusten hinta koostuu?

Talon rakentaminen - 10 askelta omaan kotiin >>

Talon rakentaminen - Mitä ovat hyvän tontin tunnusmerkit ja mistä aloittaa hankkeen suunnittelu? >>

Tulevaisuuden asuminen - Katso video ASTA 2020 -Messuilta >>

Rakenna & Remontoi -messut 2020 - Parhaat messuvinkit >>

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>

 


Kaipaatko apua hankkeessasi? Jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.

Pakollinen
Pakollinen
Pakollinen

PERUSTAVA

Perustava on enemmän kuin pelkkä perustusurakoitsija. Me palvelemme koko maan laajuisesti rakennusliikkeitä, talotoimittajia ja yksityisiä rakennuttajia kumppanuusperiaatteella — geopalveluista aina runkotoimituksiin asti. Mietimme juuri sinun tarpeisiisi sopivat rakenteet — rakennuspaikan ja rakennuksen asettamat vaatimukset huomioiden —, joilla varmistamme kustannussäästöt.

Palveluihimme kuuluvat perustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin sekä eri kokoisiin toimitiloihin. Valamme väestönsuojat ja toteutamme tukimuurit. Kellarit ja muut betonirungot valmistamme omalla elementtitehtaalla Lammilla.

Meiltä saat 

  • Perustus- ja päärakennesuunnittelun osana perustustoimitusta

  • Betoniperustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin ja toimitiloihin

  • Tukimuurit, väestönsuojat, ja betonirungot joko elementteinä tai paikallavaluna

  • Geopalvelut eli pohjatutkimukset ja pohjarakennesuunnittelut Etelä- ja Keski-Suomessa

  • Infrapalvelut eli maarakennustyöt kokonaisurakkana Lahdesta Helsinkiin.