UUTINEN

Elämän kestävä yhteistyö

Haukkasalon venetsialaisia vietettiin lauantaina 24. syyskuuta erityisen juhlavissa merkeissä. Uusi Padel-kenttä sai avajaisissa nimekseen Perustava Padel Areena.


Teksti: Sirpa Kivilaakso
Kuvat: Ani Haukilahti

Avajaistilaisuudessa tunnelmaa kohotti viulisti Emma Kaakon Finlandia-hymni perinteisen lipunnoston yhteydessä. Urheiluseura Uuraan puheenjohtaja Lilli Järvinen kiitti juhlapuheessaan yhteistyökumppaneita, tukijoita ja saarelaisten yhteishenkeä, joiden tuloksena uusi pelikenttä valmistui. Vain saumattomalla ja vilpittömällä yhteistyöllä voi saada aikaan näin hienoja hankkeita.

Puheessaan Järvinen muistelee myös hankkeen alkuvaiheita. Rahoitusta omaan padel kenttään etsittiin ja into oli kova. Kaikki kivet käännettiin. Pikku hiljaa palaset alkoivat loksahdella paikoilleen ja lopulta yhteistyö Perustavan kanssa sinetöi hankkeen. Leader Vesuri ryhmältä saatiin maaseudun kehittämisrahaa ja Järvi-Hämeen Osuuspankista hanketukea. Perustava sponsoroi eristeet, raudoitukset ja betonit, työn he tekivät talkoilla. Padel kenttämme on perustettu taatusti kestävälle pohjalle. Elämän kestävien kivien päälle.

Kenttä sai nimensä pääsponsori Perustavan mukaan, jonka toimitusjohtaja Markku Nenonen mykistyi talkoohengen ja yhteisen tekemisen meiningistä. Perustavan arvot ahkeruus, ihmisläheisyys sekä tinkimätön laatu kuvaavat hyvin myös Uurasta.

Pelit kentällä käyntiin

Hankkeen tukijoista Järvi-Hämeen Osuuspankin johtaja Teemu Sarhemaa totesi saarelaisia yhdistävän mahtavan yhteishengen ja arvomaailman, jonka tulos on nyt nähtävillä. Vuonna 1928 perustetun Kuhmoisten vanhimman urheiluseuran Haukkasalon Uuran perustajajäsenet olisivat ylpeitä meistä ja siitä mitä olemme saaneet aikaan.

Kunnanjohtaja Valtteri Väyrynen kiitti aikaansaavaa Uurasta ja kehotti lisähankkeisiin, joihin tarvitaan laajaa kylätoimintaa ja innokkaita talkoolaisia. Maaseudun vetovoima näkyy “landelifestylen” kasvuna ja myönteisenä asenteena maaseutuasumista kohtaan.

Uuraan hankkeita kiittelivät puheissaan myös Leader Vesurin hallituksen puheenjohtaja Ossi Simola sekä Kuhmoisten Kumun puheenjohtaja Tero Sarkanen.

Nauhan leikkaamisen jälkeen pelattiin avajaisturnaus, jossa Kuhmoisten kuntaa edusti Valtteri Väyrynen ja Tero Sarkanen sekä Op Järvi-Hämeen joukkueessa Teemu Sarhemaan kaverina Mika Morri. Jokerijoukkueena yleisöä viihdytti pelitaidoillaan Uuno Turhapuro sekä traktorilla paikalle kurvannut Mielensäpahoittaja. Finaaliin tiensä selvitti Perustavan joukkueen Markku Nenonen ja Valtteri Karjula sekä Haukkasalon Uuraan Lilli Järvinen ja Kimmo Mörö. Tiukkaakin tiukempi finaali päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 6-5.

Haukkasalon asukasluku vihdoin kasvussa

Hyvät harrastusmahdollisuudet lisäävät kiinnostusta ja vetovoimaa saarta kohtaan. Kunnanjohtajan mainitsema landelifestyle yleistyi koronapandemian myötä myös Haukkasalossa, kun etätyöboomi mahdollisti työskentelyn saarelta käsin. Pitkän muuttotappion jälkeen Haukkasalon asukasluku on vihdoin kasvussa. Emme voi liikaa korostaa yhteisöllisyyden merkitystä.

Mukavat koko perheen tapahtumat ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet lisäävät viihtyvyyttä ja yhteenkuulumisen tunnetta. Se tuo myös turvaa haastaviin saariston olosuhteisiin. Myös kesämökkitontit ovat kysyttyjä, ja joka vuosi rakennetaan uutta. Tämän päivän huvila soveltuu myös talviasuttavaksi. Yhä enemmän mökkiläiset viihtyvät ympäri vuoden kesäasunnoillaan. Sitä kuvaa hyvin myös syyskuun lopussa järjestetyt padel kentän avajaiset, jonka arvioitu 120 hengen juhlayleisö oli muutamia kutsuvieraita lukuunottamatta kaikki saarelaisia.

Elämän kestäviä kiviä

Haukkasalon Uuraan uusi yhteistyökumppani Perustava on Suomen johtava pohja- ja perustusalan toimija. Orimattilasta ponnistavan yhtiön ovat perustaneet vuonna 2007 kaksi veljesparia eli Lauri ja Tuomo Paaso-Rantala sekä Markku ja Jussi Nenonen. Nykyään 400 henkeä työllistävän ja ympäri Suomen toimivan rakennusalan konsernin historian ensimmäinen tykypäivä vietettiin aikanaan Haukkasalossa Paaso-Rantalan vanhempien kesämökillä saunoen ja makkaraa paistellen. Lauri ja Tuomo kun olivat viettäneet jo lapsuudessa kesiä Haukkasalossa. Veljekset ovat myös Lillin serkkuja, joten yhteys on syntynyt sitäkin kautta.

Laurin lankomiehenä myös Markulle Haukkasalo ja Päijänne tulivat tutuiksi - jo ennen yrityksen perustamista. Etelä-Pohjanmaalta Soinista kotoisin olevat Nenosen veljekset ovat sittemmin rakastuneet kumpikin Päijänteen mahdollisuuksiin. Veneilyn lisäksi Markku viettää vapaa-aikaa perheensä kanssa Päijänteen rannalla Kuhmoisissa. Jussi ja Lauri puolestaan mökkeilevät Sysmässä, josta on helppo veneillä vastarannalle tai vierailulle Haukkasaloon.

Perustavan nimikkoareena Päijänteen saaressa ja nimenomaan Haukkasalossa kuulostaa siis varsin luonnolliselta. Toivottavasti Perustavan tykypäiviä vietetään Haukkasalossa vielä monta kertaa, vaikka koko henkilöstön saapuminen kerralla aiheuttaisi lossilla hieman ruuhkaa. Haukkasalo ja Uuras yhdistävät upealla tavalla ihmisiä ja yrityksiä ympäri Suomen. Ihmiset haluavat olla mukana tekemässä yhdessä hyvää ja kaikki arvostavat yhteisöllisyyden ilmapiiriä.


Perustava tekee elämän kestäviä kiviä, Haukkasalon Uuras puolestaan elämän kestävää yhteistyötä.


 

PERUSTAVA

Perustava on luotettava pohja- ja perustusurakoitsija. Palveluihimme kuuluvat perustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin sekä eri kokoisiin toimitiloihin. Etelä-Suomen alueella toteutamme myös maatyöt osana perustustoimitusta.

Kokonaispalvelumme koostuu betoniperustusten ja -runkojen suunnittelusta, valmistuksesta sekä ammattitaitoisesta asennuksesta. Asiakkaitamme ovat yksityiset rakentajat, talotoimittajat ja rakennusliikkeet ympäri Suomen.

Perustusten ja -runkojen lisäksi  saat Perustavalta rakennushankkeeseesi maaperätutkimuksen, suunnittelut, maarakennuksen ja paalutukset. Teemme myös väestönsuojat, tukimuurit ja kellarit omaa betoniosaamista hyödyntäen.

Tällä hetkellä Perustava työllistää yli 400 rakennusalan ammattilaista.

Lisätietoja halleista ja toimitiloista

Katso täältä >>

Palvelut

Palvelut ammattilaisille >>

Uusimmat uutiset

13.3.2024
Perustavan toimitusjohtaja Sampo Jäntti vieraili Rakennetaan yhdessä ry:n podcastissa. Kuuntele…
20.10.2023
Rakennustyöt alkavat välittömästi ja projekti valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.
04.9.2023
Perustava Oy ja rakennusyhtiö SRV ovat sopineet Äänekoskelle rakennettavan Metsä Woodin Kerto…
28.8.2023
Orimattilan kaupunki järjestää tonttipäivän Virenojalla tiistaina 5.9.2023 klo 16-19. Perustava on…
26.6.2023
Perustava-konsernin emoyhtiö Perustava Group Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty 22.6.2023…
14.6.2023
Uusi sarja jatkaa suositun Äkäslompolo-sarjan jalanjäljissä. Sarjan päähenkilönä toimii asentajamme…