UUTISET

Kai Kulmalahti Perustavan aluepäälliköksi Etelä-Suomeen

Aluepäällikkönä 1.4.2021 aloittanut Kai Kulmalahti ottaa omaksi vastuualueeksi Perustavan Etelä-Suomen yksiköt Vihti, Espoo, Vantaa ja Mäntsälä. "Kaitsun" tehtävänä on yhdessä yksikönpäälliköiden kanssa vastata yksiköiden kehittämisestä sekä operatiivisesta toiminnasta. Perustavalla uskotaan rakentumisen painottuvan tulevaisuudessa entistä enemmän Etelä-Suomen kasvukeskuksiin.


Kai Kulmalahti on yksi parhaita esimerkkejä perustavalaisen työntekijän kasvutarinasta. Vuonna 2010 ensimmäistä kertaa Perustavan oranssit työhaalarit ylleen pukenut Kaitsu työskenteli ensin asentajana Päijät-Hämeen alueella viitisen vuotta. Tämän jälkeen Kaitsu tarttui rohkeasti työnjohtajan tehtäviin ja niiden töiden parissa kului seuraavat viisi vuotta.


"Pääsin intistä ja ei ollut alkuun mitään töitä. Satuin kysymään yhdeltä kaverilta, joka oli töissä Perustavalla, että olisiko siellä mitään hommia ja sen kautta pääsin tänne töihin."


 

Henkilökohtaisen kasvun lisäksi Kaitsu pääsi näkemään Perustavan laajentumisen Orimattilasta ja Päijät-Hämeestä muualle Suomeen. Seuraava merkkipaalu uralla koitti silloin avatussa Mäntsälän yksikössä, kun silloinen yksikönpäällikkö Mika Kemppaisen lähti vetämään Perustava Infran toimintaa. Kaitsussa nähtiin potentiaalia uudeksi yksikönpäälliköksi Mikan paikalle, vaikkakin ensikysymällä haaste mietitytti miestä itseään. Lopulta halu oppia uutta sekä itsensä kehittäminen motivoivat ja tehtävä otettiin vastaan suurella innostuksella.

 

Aluepäällikön tehtävä

Rakentamisen painottuessa yhä enemmän Etelä-Suomeen Perustavalla on kuluneen kolmen vuoden sisällä rakennettu kolme uutta yksikköä Uudellemaalle palvelemaan paikallisia rakentajia. Tämän hetken näkymiä tarkastellessa rakentaminen ei tule alueella ainakaan hidastumaan ja kysynnän myötä yksiköihin uskalletaan ennustaa kasvua myös tulevaisuudessa.

Perustavan yksikönpäällikkö vastaa oman toiminta-alueensa myynnistä, suunnittelusta sekä asennuksesta. Luonnollisesti yhtälö ei ole yhden miehen orkesteri vaan aitoa yhteistyötä kaikkien työntekijöiden kesken. Tosin yksikönpäällikkö on omalla toiminnallaan avainroolissa ja päävastuussa yksikön toiminnasta. Kaitsu aluepäällikkönä pystyy antamaan taustatukea yksiköiden arjen päivittäisiin haasteisiin, ja sitä kautta myös oppi ja parhaat käytännöt tulevat jaetuksi.


"Jokainen Perustavan yksikkö missä päin Suomea tahansa noudattaa yhdessä sovittuja toimintatapoja sekä ennakkoon päätettyjä prosesseja. Mielestäni myös asiakas hyötyy siinä, että paras tieto ja oppi välittyy Perustavan yksiköiden kesken. Rakentajan ei tarvitse murehtia etteikö työmaalla toteutettavia tehtäviä olisi ennakkoon suunniteltu ja sovittu."


 

Pientalomarkkina on aktiivinen

Loppuvuodesta 2020 alkanut "talobuumi" näkyy nyt myös Perustavalla. Menestyksekäs pientalokauppa on jatkunut aina tähän päivään saakka ja perustuksia toteutetaan sitä mukaa asiakkaille. Etelä-Suomessa yhtälöön on lisätty myös maatyöt, joista Perustava Infra osaltaan vastaa. Perustavan yksiköihin on rakennettu riittävät resurssit myynnin, suunnittelun ja asennuksen kannalta, jolloin kaikilla valituilla paikkakunnilla pystytään paikalliseen palveluun omin resurssein.

Kaitsun mukaan Perustavalla halutaan jatkaa hyväksi koettua linjaa ja keskitytään olemaan halutuin kumppani etenkin perustusten osalta. Perustavan tarina on saanut perustuksista alkunsa ja niiden kimpussa olemme parhaimmillaan. Pohja-ja perustustöiden tekeminen ei rajoitu pelkästään pientalopuolelle, vaan perustuksia on toteuttu myös suurempiin hankkeisiin, kuten aluekohteisiin tai vaikkapa kerrostaloihin.


"Meille jokainen rakentaja ja hänen perustukset ovat tärkeitä, olipa rakennushanke sitten ammattilaisen tai kotitalouden. Pystymme palvelemaan asiakkaita perustusten lisäksi myös geopalveluissa ja maatöissä. Haluamme Perustavalla kehittää yhden toimijan periaatetta, jossa tarjoamme kaikki pohja-ja perustustyöt asiakkaalle ja jäljelle jää vain runkotoimitus. Se työ on aloitettu täällä Etelä-Suomessa."


 

PERUSTAVA

Perustava on enemmän kuin pelkkä perustusurakoitsija. Me palvelemme koko maan laajuisesti rakennusliikkeitä, talotoimittajia ja yksityisiä rakennuttajia kumppanuusperiaatteella — geopalveluista aina runkotoimituksiin asti. Mietimme juuri sinun tarpeisiisi sopivat rakenteet — rakennuspaikan ja rakennuksen asettamat vaatimukset huomioiden —, joilla varmistamme kustannussäästöt.

Palveluihimme kuuluvat perustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin sekä eri kokoisiin toimitiloihin. Valamme väestönsuojat ja toteutamme tukimuurit. Kellarit ja muut betonirungot valmistamme omalla elementtitehtaalla Lammilla.

Meiltä saat 

  • Perustus- ja päärakennesuunnittelun osana perustustoimitusta

  • Betoniperustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin ja toimitiloihin

  • Tukimuurit, väestönsuojat, ja betonirungot joko elementteinä tai paikallavaluna

  • Geopalvelut eli pohjatutkimukset ja pohjarakennesuunnittelut Etelä- ja Keski-Suomessa

  • Infrapalvelut eli maarakennustyöt kokonaisurakkana Lahdesta Helsinkiin.

Uusimmat uutiset

13.3.2024
Perustavan toimitusjohtaja Sampo Jäntti vieraili Rakennetaan yhdessä ry:n podcastissa. Kuuntele…
20.10.2023
Rakennustyöt alkavat välittömästi ja projekti valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.
04.9.2023
Perustava Oy ja rakennusyhtiö SRV ovat sopineet Äänekoskelle rakennettavan Metsä Woodin Kerto…
28.8.2023
Orimattilan kaupunki järjestää tonttipäivän Virenojalla tiistaina 5.9.2023 klo 16-19. Perustava on…
26.6.2023
Perustava-konsernin emoyhtiö Perustava Group Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty 22.6.2023…
14.6.2023
Uusi sarja jatkaa suositun Äkäslompolo-sarjan jalanjäljissä. Sarjan päähenkilönä toimii asentajamme…