UUTINEN

Työnjohtaja Jaakko-Pekka Kumpula siirtyy Tampereen yksikön myyntiin

Perustava Tampere vahvistaa omaa myyntiosaamistaan Pirkanmaalla. 2009 Perustavalla työuran aloittanut Jaakko-Pekka Kumpula siirtyy yksikön sisällä työnjohtajasta myyjäksi. Näin ollen Tampereen seudulla palvelee jatkossa kaksi Perustavan myyjää. Samalla Niko Lehtinen ottaa vastuulleen Tampereen yksikön työnjohdon.


Jaakko-Pekka Kumpula, perustavalaisten kesken "Kläppi", on pitkän linjan perustavalainen. Kläppi aloitti uransa asentajana kymmenen vuotta sitten ja saapui aikoinaan Oulusta Orimattilaan. Ensin Kläppi teki sokkeleita ja asennustyön jatkoksi ajeli iltaisin ja öin muotteja.

Hetken myöhemmin, nykyinen Espoon yksikönpäällikkö Markus Ahola saapui Kläpin kaveriksi Orimattilaan. Kaksikko kierteli ympäri Etelä-Suomea Orimattilasta käsin ja työ oli luonteeltaan keikkaluontoista. Viikot kuluivat eri kaupungeissa perustuksia tehden, ja viikonlopuksi palattiin Hollolaan palautumaan. 

Tampereen yksikön tarina sai alkunsa vuonna 2011, jolloin ensimmäinen halli hommattiin Tampereen Lahdesjärveltä. Sitä ennen sekä Kläppi että Make olivat muuttaneet Tampereelle, mutta hakeneet asennustöihin tarvittavat kuormat kuitenkin Orimattilasta. Lahdesjärven hallissa Tampereen yksikkö ehti pitämään majapaikkaansa muutaman vuoden, kunnes uudet tilat löytyivät Lempäälästä. 


"Vaikka Perustava on vuosien saatossa kasvanut, olemme hyvin saaneet pidettyä jokaisessa yksikössä ns. runkopelaajia eli meitä pidempään olleita. Omakin tarina Perustavalla on sisältänyt kaikennäköistä hommaa, mutta aina on löydetty polku mitä tallata. Yleensä Paaso-Rantalan Lare viimeistään on keksinyt jotain uutta ja mielenkiintoista."


 

Perehdyttäjästä työnjohtajaksi, ja lopulta myyntiin

Ennen varsinaista työnjohtajan pestiä, Kläppi perehdytti paljon uusia Perustavan asentajia. Tampereen, Jyväskylän ja Turun yksiköt eritoten saivat Kläpiltä apua. Lauri Paaso-Rantala nimitti aikoinaan ihan virallisesti Kläpin sokkelikoulun rehtoriksi ja perehdytystyölle tehtiin hienot suunnitelmat. Perustavalla oli pitkään pohdittu omaa perehdyttämismallia, jolla saataisiin uusille työntekijöille paras mahdollinen startti asennustyölle. Tänä päivänä Perustavan eri yksiköissä noudatetaan samoja perehdytysmalleja ja yhdessä henkilöstöpäällikön kanssa luodaan jatkuvasti uusia metodeja toiminnan kehittämiseen.

"Sokkelin teko kyllä opettaa, mutta sen lisäksi pitää muistaa käydä läpi myös viralliset HR-asiat. Perehdyttäjän työ vaatii välillä pitkää pinnaa, sillä se on paljon samojen asioiden toistoa. Hyvällä asenteella ja tarmokkuudella varustetut kaverit eivät kyllä kuormita minkään vertaa, mutta sitten on heitä joiden kanssa joutuu jumppaamaan useampaan otteeseen.", Kläppi muistelee omaa perehdyttäjän työtään.

Kläpin vetämissä perehdytyksissä, koulutus kesti yleensä neljä viikkoa per asentajapari. Koulutuksen jälkeen asentajapari pystyi tekemään itsenäisesti maanvaraisen omakotitalon perustukset. Samalla koulutusjakso oli ajallisesti riittävä selventämään, oliko uusista työntekijöistä Perustavan töihin. "Olemme aika hyvin Perustavalla tunnistaneet millainen ihminen sopii tähän asentajan työhön. Voisin veikata, että meillä on tälläkin hetkellä avoimia työpaikkoja hyviä asentajia ajatellen", Kläppi kertoo asentajan työtehtävästä.

Aloittavana myyjänä Kläppi pääsee hyödyntämään saatua useiden vuosien kokemusta perustusten parissa. ARK-kuvien ja perustussuunnitelmien lukeminen, Perustavan prosessin ja tuotteiden syvätuntemus sekä lukuiset työmaalla vietetyt tunnit antavat asiakkaalle herkullisen kattauksen rakennusteknistä osaamista. Pirkanmaan rakentajat, kuten kotitaloudet ja ammattilaiset, saavat Kläpistä auttavan asiantuntijan, joka pystyy löytämään juuri sopivat ja kustannustehokkaat perustusratkaisut kullekin tontille. 

Niko Lehtinen työnjohtoon

Kläpin siirryttyä Tampereen yksikön myyntiin, Niko Lehtisestä löytyi hänelle loistava korvaaja. Opinnäytetyötä vaille valmistunut Niko aloitti kolme vuotta sitten kesällä työnjohtoharjoittelijana. Siitä lähtien hän on ollut Perustavalla kesäisin työnjohtajana ja tehnyt tuurauksia myös talvellakin tarpeen mukaan. Nyt mies pääsee virallisesti "irti kahleistaan" ja saa omalle vastuulleen Tampereen yksikön työnjohdon.

"Olen opiskellut Tampereen ammattikorkeakoulussa rakennusalan työnjohdon tutkinto-ohjelman. Nyt ennen joulua teen vielä opinnäytetyön ja sitten saan sieltä paperit.", Niko kertoo omasta opiskelu-urakastaan. Juuri alkanutta työnjohtajan tehtävää helpottaa se, että Tampereen yksikön asentajat ovat Nikolle tuttuja ja työn luonne selkeä.

Nikon mukaan työnjohdossa on tärkeintä kokonaisuuden kannalta se, että asiakkaat saavat laadukkaan tuotteen ajallaan ja osaavaa palvelua rakentamisen ongelmiin. Tämä tarkoittaa aikatauluissa pysymistä, kommunikointia asiakkaiden suuntaan ja totta kai omien asentajien työtyytyväisyyttä. Työnjohtajana Niko haluaa olla luotettava ja hoitaa asiat tunnollisesti niinkuin on sovittu. 

Kläpin ja Nikon haastatteluiden jälkeen on syytä kysyä vielä Tampereen yksikön päällikön Juha-Matti Kedon summausta tilanteesta. Toiminta Tampereella jatkuu ennallaan, mutta tutut miehet vaihtavat tehtäviä.


"Luottavaisin mielin kohti tulevaa. Myyntiin saadaan lisävoimaa ja kokemusta erityisesti työmaapuolelta. Tämä auttaa hahmottamaan jo myyntivaiheessa entistä enemmän sitä käytännön toteutusta työmaalla. Meillä on hyvissä kantimissa koko toimitusketju, joka lähtee ammattimaisesta myynnistä ja suunnittelusta, ja sen jälkeen tuotantopuolella työnjohto järjestää kokeneet asentajat tekemään laadukasta työnjälkeä."


Lisätiedot

Juha-Matti Keto
Yksikönpäällikkö
040 590 5660
juha-matti.keto@perustava.fi


Lisätietoa rakentamisesta

Maaperätutkimus ja maarakennustyöt – Ota nämä huomioon talon rakentamista suunnitellessa

Talon suunnittelu – vältä nämä yleiset virheet

Talon perustukset - Mistä perustusten hinta koostuu?

Talon rakentaminen - 10 askelta omaan kotiin >>

Talon rakentaminen - Mitä ovat hyvän tontin tunnusmerkit ja mistä aloittaa hankkeen suunnitttelu? >>

Kaikki lähtee perustuksista >>

Tulevaisuuden asuminen - Katso video ASTA 2020 -Messuilta Tampereelta >>

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>

 


Kaipaatko apua hankkeessasi? Jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.

PERUSTAVA

Perustava on enemmän kuin pelkkä perustusurakoitsija. Me palvelemme koko maan laajuisesti rakennusliikkeitä, talotoimittajia ja yksityisiä rakennuttajia kumppanuusperiaatteella — geopalveluista aina runkotoimituksiin asti. Mietimme juuri sinun tarpeisiisi sopivat rakenteet — rakennuspaikan ja rakennuksen asettamat vaatimukset huomioiden —, joilla varmistamme kustannussäästöt.

Palveluihimme kuuluvat perustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin sekä eri kokoisiin toimitiloihin. Valamme väestönsuojat ja toteutamme tukimuurit. Kellarit ja muut betonirungot valmistamme omalla elementtitehtaalla Lammilla.

Meiltä saat 

  • Perustus- ja päärakennesuunnittelun osana perustustoimitusta

  • Betoniperustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin ja toimitiloihin

  • Tukimuurit, väestönsuojat, ja betonirungot joko elementteinä tai paikallavaluna

  • Geopalvelut eli pohjatutkimukset ja pohjarakennesuunnittelut Etelä- ja Keski-Suomessa

  • Infrapalvelut eli maarakennustyöt kokonaisurakkana Lahdesta Helsinkiin.

Uusimmat uutiset

26.6.2024
Perustava Oy ja infrarakentaja Louhintahiekka Oy ovat sopineet Metsä Groupin tehdasalueelle…
07.5.2024
Vuonna 2022 asetimme Perustavalla yhdeksi tavoitteeksi asiakastyytyväisyyden jatkuvan parantamisen.…
13.3.2024
Perustavan toimitusjohtaja Sampo Jäntti vieraili Rakennetaan yhdessä ry:n podcastissa. Kuuntele…
20.10.2023
Rakennustyöt alkavat välittömästi ja projekti valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.
04.9.2023
Perustava Oy ja rakennusyhtiö SRV ovat sopineet Äänekoskelle rakennettavan Metsä Woodin Kerto…
28.8.2023
Orimattilan kaupunki järjestää tonttipäivän Virenojalla tiistaina 5.9.2023 klo 16-19. Perustava on…