UUTINEN

Nimityksiä Perustavalla: uudet yksikönpäälliköt Lappeenrantaan, Ouluun ja Kuopioon

Perustavan työntekijöistä Satu Härmä sekä Joel Niskanen on nimitetty uusiksi yksikönpäälliköiksi. Satu aloittaa Lappeenrannassa 1.10.2021 alkaen, kun taas Joel on jo aloittanut Oulussa vetäjänä 1.9.2021 lähtien. Satun ja Joelin lisäksi Kuopiossa aloittaa uusi yksikönpäällikkö syyskuun lopussa. Tehtävään valittu Ville Karttunen löytyi julkisen haun kautta talon ulkopuolelta.


Kuluneena vuotena Perustavalle on palkattu yli 100 uutta työntekijää. Kasvun ja laajentumisen keskellä Perustavan käsityövaltainen toimiala betonirakentamisen parissa on tarkoittanut paljon uusia palkkauksia. Kaikkia työntekijöitä ei ole kuitenkaan tarvinut palkata ulkoapäin, sillä henkilöstöpäällikkö Veikko Nissilän mukaan niin Satun siirto kuin myös Joelin nimitys Oulussa kuvastavat hyvin Perustavan tarjoamia sisäisiä mahdollisuuksia.


”Sisäisen haun kautta voimme löytää eteenpäin haluavia työntekijöitä ja sitä kautta uusiin tehtäviin motivoituneita ihmisiä. Olemme tänä vuonna rekrytoineet paljon väkeä, mutta onneksi pysyvyys on säilynyt hyvällä tasolla ja rekrytointia on saatu tehdä kasvun ehdoilla. Perustavalle se on erittäin iso juttu, että pystymme tarjoamaan meillä työskenteleville työntekijöille uusia tehtäviä ja urapolkuja."


 

Satun uratarina hyvänä esimerkkinä 

Vantaan yksikön myyjänä vielä hetken aikaa työskentelevä Satu Härmä kuvastaa omalla esimerkillään hyvin Veikon kertomaa tarinaa. Alunperin suunnittelijaksi palkattu Satu siirtyi myöhemmin myynnin pariin ja nyt viimeisenä siirtona Satu siirtyy Vantaalta Lappeenrannan yksikön vetäjäksi. Lappeenrannan olemassa olevaan yksikköön haluttiin löytää sisäisellä haulla työntekijä, jotta alkuvuodesta aukaistu yksikkö saisi toimintaansa jatkumoa ja samalla sinne Perustavan sisäistä osaamista.


”Satulla on laaja käsitys rakentamisesta sekä perustuksista niin myynnin kuin suunnittelun näkökulmasta. Vantaalla Satu on pystynyt tekemään kaikkia yksikössä toteutettavia työtehtäviä ja siksi hänen tyyppiselle tekijälle myös Lappeenrannan yksikössä löytyy tilausta."


 

Henkilökohtaisella tasolla Satu odottaa Lappeenrannalta ja uudelta tehtäväkuvalta "arkityötä". Hän kertoo oppineensa Vantaan yksiköstä paljon hyviä tapoja sekä "Vantaan mallia", joita voi sellaisenaan viedä Lappeenrantaan sekä työntekijöiden että asiakkaiden käyttöön. Satun mukaan toimivaan arkeen ei tarvita taikatemppuja vaan pelkästään Perustavan arvojen mukaista toimintaa sekä asiakkaiden auttamista heidän omissa rakennushankkeissa.


"Haluan, että yksikön työntekijät kokevat paikkansa turvalliseksi ja saavat keskittyä täysin perustusten tekemiseen. Pienessä yksikössä pystyn vaikuttamaan asioihin ja haluan tuoda hyväksi havaittuja toimintatapoja myös Lappeenrantaan."


Ouluun vetäjä löytyi talon sisältä, Kuopioon uusi tekijä

Oulun yksikössä myynnissä ja työnjohtajana työskennellyt Joel Niskanen omaa jo hyvän kokemuksen Perustavalta. Väyrysen Ilpon otettua laajempaa vastuuta Pohjois-ja Keski-Suomen alueista, Joel oli luonteva nimitys yksikönpäällikön tehtävään. Työnjohtajaksi nimitettiin Oulussa asentaja Jukka Toppila.

Puolentoista vuoden aikana Joel pääsi Ilpolta oppimaan Oulun yksikön toimintatavat sekä tuntemaan siellä työskentelevät asentajat. Ilpo ja Joel käynnistivät yhdessä Rovaniemen toimipistettä ja siellä työnjohtajana ja myynnissä aloitti Saaren Niko. Ilpon sanoin Joelille annettiin alusta alkaen paljon vastuuta ja hän suoriutui tehtävistään mallikkaasti.


"Joel kehittyi valtavasti työnjohtajana ja pystyi parhaiten toiminaan paineen alla yksinään. Liekkö minussa vika, mutta silloin meillä meni aina paremmin kun olin itse työmaalla ja Joel toimistossa. Myynnin hän hanskasi heti ja otti urakoiden laskennan hoitoonsa. Uskon, että Joel onnistuu uudessa tehtävässä."


 

Aluepäällikkö Ilpo Väyrynen oli mukana myös rekrytoimassa Kuopioon uutta yksikönpäällikköä. Avoin työpaikka herätti Savon seudulla suurta kiinnostusta ja monien hyvien hakijoiden joukosta tehtävään nimettiin Ville Karttunen. Ilpon mukaan Villen valintaan eniten vaikutti hänen hyvät henkilöstöjohtamisen taidot ja pitkä kokemus erilaisista esimiestehtävistä. Ilpo kertookin yksikönpäällikönä menestyvän parhaiten sellaiset ihmiset, jotka pystyvät toimimaan käytännönläheisesti sekä omien asentajien että rakentavien asiakkaiden kanssa. 

Perustava toivottaa tehtävään nimitetyille perustavalaisille onnea tuleviin tehtäviin!

Lisätiedot:

Veikko Nissilä
Henkilöstöpäällikkö
040 548 7249
veikko.nissila@perustava.fi
www.perustava.fi/avoimet-tyopaikat

PERUSTAVA

Perustava on enemmän kuin pelkkä perustusurakoitsija. Me palvelemme koko maan laajuisesti rakennusliikkeitä, talotoimittajia ja yksityisiä rakennuttajia kumppanuusperiaatteella — geopalveluista aina runkotoimituksiin asti. Mietimme juuri sinun tarpeisiisi sopivat rakenteet — rakennuspaikan ja rakennuksen asettamat vaatimukset huomioiden —, joilla varmistamme kustannussäästöt.

Palveluihimme kuuluvat perustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin sekä eri kokoisiin toimitiloihin. Valamme väestönsuojat ja toteutamme tukimuurit. Kellarit ja muut betonirungot valmistamme omalla elementtitehtaalla Lammilla.

Meiltä saat 

  • Perustus- ja päärakennesuunnittelun osana perustustoimitusta

  • Betoniperustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin ja toimitiloihin

  • Tukimuurit, väestönsuojat, ja betonirungot joko elementteinä tai paikallavaluna

  • Geopalvelut eli pohjatutkimukset ja pohjarakennesuunnittelut Etelä- ja Keski-Suomessa

  • Infrapalvelut eli maarakennustyöt kokonaisurakkana Lahdesta Helsinkiin.

Uusimmat uutiset

26.6.2024
Perustava Oy ja infrarakentaja Louhintahiekka Oy ovat sopineet Metsä Groupin tehdasalueelle…
07.5.2024
Vuonna 2022 asetimme Perustavalla yhdeksi tavoitteeksi asiakastyytyväisyyden jatkuvan parantamisen.…
13.3.2024
Perustavan toimitusjohtaja Sampo Jäntti vieraili Rakennetaan yhdessä ry:n podcastissa. Kuuntele…
20.10.2023
Rakennustyöt alkavat välittömästi ja projekti valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.
04.9.2023
Perustava Oy ja rakennusyhtiö SRV ovat sopineet Äänekoskelle rakennettavan Metsä Woodin Kerto…
28.8.2023
Orimattilan kaupunki järjestää tonttipäivän Virenojalla tiistaina 5.9.2023 klo 16-19. Perustava on…