UUTINEN

Mikko Tikkala Perustava Lappeenrannan uudeksi yksikönpäälliköksi

Perustusmyyjänä toiminut imatralainen Mikko Tikkala aloittaa 1.3.2021 alkaen Perustava Lappeenrannan uutena yksikönpäällikkönä. Yksikön alullepanija Lauri Paaso-Rantala siirtyy Perustavan sisällä uusiin haasteisiin ja jättää yksikön vetovastuun Mikolle. Perustava palvelee paikallisesti kaikkia Etelä-Karjalan maakunnan rakentajia aina yksityisistä rakentajista rakennusliikkeisiin ja talotoimittajiin saakka. 


Marraskuun puolessa välissä Perustavalla myyjänä aloittanut Mikko Tikkala kokee saaneensa työhönsä lentävän lähdön. Kuluneet neljä kuukautta ovat menneet kuin hujauksessa ja Mikon omien sanojen mukaan "vanha ukkokin" on oppinut vielä paljon uutta. Nyt helmikuun lopussa Mikko ja Lare ovat saaneet perustettua Lappeenrantaan toimivan yksikön, johon kuuluu kaksikon lisäksi asentajapari ja parhaillaan harjoittelussa olevat kaksi muuta asentajaa. 


”Tähän asti on asiat ovat menneet suunnitelmien mukaan. Lare on auttanut minut alkuun perustusasioissa ja pala kerrallaan on edetty. Suurin oppi on tullut tästä pientalorakentamisesta, sillä oma taustani oli iso rakentamisen puolella. Mitään asioita ei voi ottaa itsestäänselvyytenä vaan jokainen asia käydään läpi tarkoin asiakkaan kanssa. Olettamiset on saanut jättää pois ja kysymykset on otettu tilalle."


 

Yksikön onnistumisen taustalla hyvä henki

Mikon mukaan Lappeenrannassa korostuvat edelleenkin paikallisuus ja maine. Piirit ovat pienet ja sana kiirii hyvin nopeasti eteenpäin. Kaikki tämä halutaan ottaa vahvuutena,  sillä niin asiakkaat kuin työntekijät löytyvät onnistuneen lopputuloksen ja hyvän maineen kautta. Positiivista palautetta ei aina tule saaduksi, mutta esimerkiksi muutamat asiakkaat ovat henkilökohtaisesti kiittäneet Mikkoa Perustavan laajentumisesta Lappeenrantaan. He ovat kokeneet saaneensa paikallisuudella lisäarvoa ja päässeet Perustavan auttamana rakennushankkeessa ja perustuksissa eteenpäin.

Maineella on ollut merkitystä myös rekrytointiin ja osaavan työvoiman saantiin. Tällä hetkellä Lappeenrannan yksikössä työskentelee yhteensä neljä asentajaa, jotka muodostavat kaksi asentajaparia. Mikko kiittää samassa yhteydessä Saimaan ammattiopistoa Sampoa sieltä saaduista hyvistä harjoittelijoista. Töitä suunnitellaan jo alkukesälle ja hyvin sujuneen kaupankäynnin myötä työmäärä ei tule ainakaan vähentymään kesää lähestyessä.


”Ollaan käytetty paljon aikaa siihen, että löydetään Perustavan näköisiä tyyppejä tänne töihin. Eli työntekijöitä, joilla on nöyrä asenne työtä kohtaan ja oma-aloitteisuutta tähän itsenäiseen perustustyöhön. Pienessä yksikössä työntekijöiden oma-aloitteisuus korostuu. On tärkeää, että meidän sokkelintekijät painavat tuolla työmaalla hyvällä fiiliksellä!"


 

Mikon vahvuuksina paikallisuus, rakennusalan kokemus ja rohkea ulosanti

Väistyvä yksikönpäällikkö Lauri Paaso-Rantala kertoo Mikon täyttäneen ennakkoon hänelle asetetut tavoitteet. Yksikössä tiedetään tarkkaan tämän vuoden tavoitteet ja kasvua haetaan maltillisesti jokaisesta asiakasryhmästä. Laren mukaan Mikko on alusta alkaen rohkeasti kerryyttänyt kontakteja ja myynnissä ei ole jääty odottelemaan tuleeko uutta kauppaa vai ei.


"Hyvin kivuttomasti on tämä aika mennyt ja Mikko ottanut vastuuta kaikissa asioissa. Ehkä olen liikaakin hänelle toitottanut sitä, kuinka tärkeää yksikönpäällikön on huolehtia henkilöstön hyvinvoinnista. Mikko ymmärtää, että tämä ei tarkoita mitään aamiaisia sänkyyn joka aamu vaan päivittäistä huomioimista ja kyselemistä. En epäile hetkeäkään etteikö Mikko saisi tätä Lappeenrannan yksikköä vielä parempaan lentoon."


 

Kohti kesää ja joulua

Lappeenrannan yksikön kannalta hyvää tietää myös se, että paikallisilla talotoimittajilla on käynyt hyvin kauppa. Koronan myötä huvilarakentaminen on vilkastunut ja sekin näkyy myös Perustavan päässä. Tyypillinen asiakas Perustavan yksikössä on tällä hetkellä yksittäinen rakentaja, mutta kesän mittaan Mikolla ja Lappeenrannan yksiköllä on tarkoitus päästä auttamaan yhä enemmän myös rakennusliikkeitä ja heidän perustustarpeita.

Etelä-Karjalassa ei tehdä juurikaan paalutettavia perustuksia. Tähän on kuitenkin tulossa pientä muutosta, sillä parhaat tontit alkavat olla jo rakennettu ja rakentaminen siirtyy vesistöjen lähistölle. Myös mielenkiinto Perustavan maaperätutkimuksia kohtaan alkaa näkyä niin viranomaisten kuin rakentajien puolelta. Loppuvuodelta Mikko odottaakin toiminnan vakiintumista ja yhä syvempää jalansijaa Etelä-Karjalan rakentajien keskuudessa.


"Omia tavoitteita loppuvuodelle ovat ainakin ne, että kaikille riittää töitä ja meillä säilyy hyvä rehti maine täällä. Haluan, että meidät tunnetaan hyvästä laadusta ja reiluudesta. Kun henkilöstöllä on hyvä olla meillä töissä niin se vaikuttaa tosi moneen muuhunkin asiaan positiivisesti. Asiakkaat tulevat kaikilta osin palvelluksi."


Lisätietoja:
Mikko Tikkala
Perustava Lappeenranta
mikko.tikkala@perustava.fi
040 612 8802
Moreenikatu 8, 53810 Lappeenranta

PERUSTAVA

Perustava on enemmän kuin pelkkä perustusurakoitsija. Me palvelemme koko maan laajuisesti rakennusliikkeitä, talotoimittajia ja yksityisiä rakennuttajia kumppanuusperiaatteella — geopalveluista aina runkotoimituksiin asti. Mietimme juuri sinun tarpeisiisi sopivat rakenteet — rakennuspaikan ja rakennuksen asettamat vaatimukset huomioiden —, joilla varmistamme kustannussäästöt.

Palveluihimme kuuluvat perustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin sekä eri kokoisiin toimitiloihin. Valamme väestönsuojat ja toteutamme tukimuurit. Kellarit ja muut betonirungot valmistamme omalla elementtitehtaalla Lammilla.

Meiltä saat 

  • Perustus- ja päärakennesuunnittelun osana perustustoimitusta

  • Betoniperustukset pien- ja kerrostaloihin, hoivarakennuksiin ja toimitiloihin

  • Tukimuurit, väestönsuojat, ja betonirungot joko elementteinä tai paikallavaluna

  • Geopalvelut eli pohjatutkimukset ja pohjarakennesuunnittelut Etelä- ja Keski-Suomessa

  • Infrapalvelut eli maarakennustyöt kokonaisurakkana Lahdesta Helsinkiin.

Uusimmat uutiset

13.3.2024
Perustavan toimitusjohtaja Sampo Jäntti vieraili Rakennetaan yhdessä ry:n podcastissa. Kuuntele…
20.10.2023
Rakennustyöt alkavat välittömästi ja projekti valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.
04.9.2023
Perustava Oy ja rakennusyhtiö SRV ovat sopineet Äänekoskelle rakennettavan Metsä Woodin Kerto…
28.8.2023
Orimattilan kaupunki järjestää tonttipäivän Virenojalla tiistaina 5.9.2023 klo 16-19. Perustava on…
26.6.2023
Perustava-konsernin emoyhtiö Perustava Group Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty 22.6.2023…
14.6.2023
Uusi sarja jatkaa suositun Äkäslompolo-sarjan jalanjäljissä. Sarjan päähenkilönä toimii asentajamme…