Iikka Kangasniemi

Pelicansin laituri Iikka Kangasniemi rakennuttaa parhaillaan uutta kotia Vantaalle. Ruskeasantaan on nousemassa pitkästä tavarasta paritalo, joista toinen puoli tulee Iikalle ja hänen tyttöystävälleen ja toinen puolikas menee vuokralle. Jututimme Iikkaa tulevan kodin edustalla Perustavan valaessa vielä sokkelia työmaalla.

Karhu-Kissoissa jääkiekkouransa aloittanut Iikka Kangasniemi palaa tulevana kautena Lahteen ja Pelicansiin. Kiekko-Vantaassa juniorivuodet pelannut laituri on viettänyt lähes koko elämänsä pääkaupunkiseudulla, lukuun ottamatta viime keväistä komennusta Ruotsiin. Tällä hetkellä Iikka asuu Tikkurilassa ja vanhemmat Helsingin Viikinmäessä. Saamme sovittua Ilkan haastatteluun kuitenkin sinne, missä niin elämä kuin jääkiekko alkoivat - Vantaan Ruskeasantaan.

"Tämä tontti on kyllä unelma, sillä se on rauhallisessa nurkassa ja samoilla hoodeilla, mistä poljin lapsena aina kouluun. Näillä seuduilla olen viettänyt oman lapsuuden ja nyt pääsen tänne takaisin tänne asumaan."

Jääkiekkoa koko elämä

Iikka Kangasniemi tähtäsi jo pienenä poikana siihen, että jääkiekosta tulisi hänelle ammatti. Asia kuitenkin konkretisoitui vasta A-junioreissa, joissa hän huomasi olevansa aika lähellä läpimurtoa. Kangasniemi oli siirtynyt Espoon Bluesiin jo B-junioreissa ja otti kehityksessä valtavia harppauksia.

Kaudella 2015-2016 Kangasniemi pääsi ensimmäistä kertaa miesten peleihin jääkiekon Liigaan. Alkukausi kului vielä Mestiksen puolella, mutta loppukaudesta paikka Bluesin vakiomiehistössä vakiintui. Tuona kautena kuitenkin Bluesin matka tyssäsi kokonaisuudessaan seuran ajauduttua konkurssiin.

"Bluesin jälkeen sain Lahdesta kahden vuoden sopimuksen. Halusin sellaiseen paikkaan, missä sain aidon näytönpaikan ja tilaisuuden näyttää mitä osaan. Pelicansissa tiesin, että jos pelaan hyvin niin saan peliaikaa ja pääsen kehittymään entisestään."

Molemmat kaudet Lahdessa menivät henkilökohtaisella mittarilla nappiin. Ärhäkän laiturin peli-ilo paistoi yleisöön saakka ja pisteet karttuivat. Joukkueessa päävalmentajana toimi Petri Matikainen apunaan Pasi Nurminen.

"Lahden reissun jälkeen sain IFK:lta 1+1 vuoden sopimuksen. Pelit kulkivat Helsingissä, mutta toisen kauden lopulla tuli siirto Ruotsiin ja Modon riveihin. Siellä kulttuuri oli vähän erilainen, mutta viihdyin tosi hyvin kentällä ja kentän ulkopuolella."

Paluu Lahteen

Pelicans yhtenä vaihtoehtona tuli jälleen Kangasniemen eteen viime keväänä. Lahdesta oltiin kiinnostuneita Kangasniemestä ja kyseltiin hänen suunnitelmia. Iikka puntaroi hetken omia vaihtoehtoja, mutta päätyi kuitenkin nopeasti Pelicansin kanssa sopimukseen. Syyt olivat osittain tuttuja aiemmalta visiitiltä ja Lahdessa tiedettiin myös Kangasniemen kyvyt.

"Talvisin hommaan kämpän Lahdesta, mutta kyllä nyt on tarkoitus saada tänne pääkaupunkiseudulle kotisatama, mihin voi sitten aina rauhassa tulla. Pelicansissa pystyn varmasti kehittymään taas paljon paremmaksi pelaajaksi mitä tällä hetkellä olen. Tavoitteena on nauttia pelaamisesta ja ansaita peliaikaa. Meillä on joukkueessa hyviä pelaajie, kuten Björninen, Jalvanti ja Tyrväinen ja sitten saatiin pari ulkomaanvahvistusta."

Syksyksi omaan kotiin

Jääkiekon rinnalla Iikka Kangasniemi tykkää rauhoittua kotona. Tällä hetkellä Perustava tekee Kangasniemen omaan kotiin sokkeleita ja sen päälle nousee paritalo. Iikan isä Ari Kangasniemi on ollut valtavana apuna Iikan omakotihankkeessa ja häneltä löytyykin kattava kokemus rakennusalasta. Se on osaltaan helpottanut paljon rakennuttamista ja hankkeen käytännön töitä.

"Isäni kautta sain tietää Perustavasta. Hänellä oli kokemusta Perustavasta jo usein vuosien matkalta ja isä on käyttänyt Perustavaa omissa rakennushankkeissa Mittakodeilla. Sitä kautta luotin, että Perustavalla homma hoituu ja kun Kalliokosken Hannun kanssa käytiin tarjousta läpi, homma oli aikalailla selvä. Perustavalla asiat on hoidettu niin kuin ne on sovittu ja kokonaisuuteen pystyy kyllä olla tyytyväinen."

Kesätreenien välissä Kangasniemi on ehtinyt piipahtamaan työmaalla. Yhtenä tärkeimpänä kriteerinä sijainnin lisäksi on ollut talon musta väri. Vintille pystytään sitten myöhemmin rakentamaan vaikka leffateatteri, jos niin halutaan. Toistaiseksi ylimääräisiä leuanvetotankoja ei ole suunniteltu ovien karmeihin.


”Kun syksyksi saadaan tämä talo valmiiksi, täällä varmasti sitten viihdytään. Tavoitteena on saada kotipesä, joka säilyy vaikka jääkiekko kuljettaisi mihin päin Suomea tai maailmaa tahansa." 

IIKKA KANGASNIEMI, JÄÄKIEKKOILIJA
Perustava toivottaa Iikalle ja Pelicansille mukavaa kesää ja onnistunutta tulevaa kautta!

Lue lisää Perustavan ja Pelicansin välisestä yhteistyöstä täältä.

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>