Järvenpään Ruhtinas Siklatilat

Siklatilat rakentaa parhaillaan Järvenpäähän 5-kerroksista betonirunkoista kerrostaloa, jonka betonielementit ovat valmistettu Perustava Elementin tehtaalla Lammilla. Järvenpään Ruhtinas pitää sisällään 38 asuntoa, joista suurin osa on pieniä yksiöitä. Tuleva kerrostalo on suunniteltu eritoten pieniä perheitä ja opiskelijoita ajatellen.

Siklatilat tilasivat Järvenpään Ruhtinaaseen Perustavalta mm. parvekelaatat, parvekkeen kattoelementit, massiivilaattaelementit, seinäelementit ja väliseinäelementit. Neuvottelut kumppanuudesta aloitettiin helmikuussa ja kaupoista päästiin sopuun myöhemmin toukokuussa 2020. Betonielementtien valmistus aloitettiin pian Lammin elementtitehtaalla, josta ne kuljetettiin asennusvalmiina Järvenpäähän.

Betonielementtien asennus

Betonielementtien asennus aloitettiin Ruhtinaan työmaalla heinäkuun 2020 alussa. Asennusta on tarkoitus kestää viisi viikkoa, jolloin kaikki kivet ovat paikallaan elokuun puoleen väliin mennessä. Vastaava mestari Pentti Lohi kertoo, että kunkin kerroksen asentamisessa kestää noin viikon verran. Työmaalla asiat ovat edenneet joustavasti, vaikka asennusaika ajoittuikin keskelle pahinta lomakautta ja heinäkuuta. Tyypillisesti betonielementit saapuvat työmaalle maanantaina ja siitä ne asennetaan tuoreeltaan paikalleen.

Siklatilojen työpäällikkö Eemeli Laitinen kuvailee Perustavan kanssa sujunutta yhteistyötä seuraavanlaisesti;

"Saimme Perustavalta laadukkaat ja mittatarkat kivet. Betonielementtien asentajat ovat viestineet, että niiden asentamisessa ei ole ollut mitään ongelmia ja toimitukset ovat kulkeneet ajallaan. Perustavan Pasi Ahonen ja Hannes Helen laittoivat oman asiantuntijuutensa peliin heti alusta alkaen ja sitä kautta meidän välinen yhteistyö on ollut mutkatonta."

​​​Betonielementtien asentamisen jälkeen kerrostalotyömaalla aloitetaan höyrysulkujen asennus ja vesikattotyöt. Valmistuneeseen Järvenpään Ruhtinaaseen asukkaat pääsevät muuttamaan kesällä 2021. 

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>