YRITYS |  NOLLAKORKO  | yhteys |  PYYDÄ TARJOUS |  ​​SOKKELI-SAMI

As Oy Hämeenlinnan Brahenkatu 20

Perustava tekee joulukuun loppuun mennessä 19 kodin perustukset Hämeenlinnan Kaurialaan. Asuinrakennusten perustusten valutyöt ovat valmiina. Jäljellä on vielä terassien ja sisäänkäyntien valuja sekä muottien purut. Asunto Oy Hämeenlinnan Brahenkatu 20 uudiskohteen rakentaa Rakennusliike Olavi Järvinen Oy. Se on monelle Päijät-Hämeen ja Hämeen alueen oman kodin hankkijalle tuttu ja hyväksi tunnettu rakennusliike.


Asunto Oy Hämeenlinnan Brahenkatu 20 rakennetaan omalle tontille. Perustava tekee kohteeseen perustukset, tukimuurin tontin laitaan sekä väestösuojan. Perustavan myyjä Kari Kääriä kertoo tukimuurin olevan 100 metriä pitkän, perustuksia valetun 900 metriä ja väestönsuojan olevan 70 m2 kokoinen.

’Rkl OJärvisen’ työnjohtaja Ville Vepsäläinen kertoo töiden sujuneen sovitun mukaisesti sekä aikataulussaan. Kohteen väestönsuoja on valmistunut aiemmin syksyn aikana, samoin kaksikerroksisten asuntojen perustukset sekä tukimuuri. Joulukuun alkupuolella tontilla oli rauhallisen varma tekemisen tunnelma. Jutun tekemisen aikaan B-talon perustukset olivat työnalla, C-talon perustukset aloitetaan vielä loppuvuodesta ja tehdään tammikuun alkuun valmiiksi.

Iltapäivällä Ruduksen pumppuautot toivat betonin ja Perustavan miehet suorittivat kyseiset valutyöt. Valuvaiheessa töissä oli neljä Perustavan miestä. Ruduksella oli normaalisti oma pumppumies mukana. Heti betonimassan vibrauksen jälkeen mittamies merkitsi peruspulttien paikat tuoreeseen valuun.

Kari Kääriä kertoo töiden alkaneen lokakuun alussa. Hän pitää kyseistä rakennuspaikkaa yhtenä Hämeenlinnan parhaista uudiskohdepaikoista. Se sijaitsee omassa rauhassa mutta kuitenkin palvelujen lähellä. Näille perustuksille ’Rkl OJärvisen’ ammattilaisten on hyvä rakentaa kodit 19 ruokakunnalle. Kohde on heidän omassa myynnissään ja valmistuu syksyllä 2023.

Perustavan Muotti-toiminnanohjausjärjestelmä apuna

’Rkl OJärvisen’ myyntipäällikkö Matti Järvinen, työnjohtaja Ville Vepsäläinen ja myyjä Kari Kääriä mainitsevat Perustavan Muotti-toiminnanohjausjärjestelmän antaman merkittävän tuen. Kari kertoo järjestelmän sisältävän kaiken tarjouksesta toteutukseen asti, mukaan lukien mittapöytäkirjat sekä asentajien viimeiset päivitetyt tiedot valokuvineen kaikkineen. Kaikki on tämän yhden ohjelmiston alla. Ohjelmisto on Perustavan omaa tuotantoa.

Tilaajalle, hankintaan, suunnitteluun ja työmaalle on Muotti-järjestelmässä oma näkymä. Tilaajan velvollisuus on tallentaa sinne lähtötiedot, piirustukset sekä mahdolliset muutostiedot. Työmaalla Ville kertoo seuraavansa Muotin kautta töiden edistymistä sekä tarkistaa ajantasaiset tiedot. Matti puolestaan toteaa järjestelmän antavan heille tilaajina luotettavuutta, varmuutta ja oikeaa lopputulosta. Muotti-toiminnanohjausjärjestelmä on interaktiivinen.

Yhteistoimintaa

Perustava ja ’Rkl OJärvinen’ ovat tehneet yhteistyötä pitkään. Useisiin tämän rakennusliikkeen rivitalokohteisiin on tullut Perustavan perustukset, tukimuurit sekä väestönsuojat. Perustavan paikallinen myyjä Kari Kääriä iloitsee yhteistyöstä.

-Kun asiakas pärjää, mekin pärjäämme! ’Rkl OJärvisen’ sopimuksen tekijöiden ja mestareiden kanssa yhteistyö on sujuvaa ja aika hyvä yhteinen ymmärrys löytyy myös hintatasosta, hän kertoo.

’Rkl OJärvisen’ myyntipäällikkö Matti Järvinen yhtyy Karin ajatuksiin. Hän kertoo pitkäaikaisten kumppanuussuhteiden tuovat varmuutta. Ne helpottavat myös eksponentiaalisesti nousseiden asiakkaiden muutostyöpyyntöjen hinnoittelua ja suorittamista.

Marraskuussa Perustava ja ’RKL OJärvinen’ pitivät kohteessa yhteisen näytös- ja esittelytilaisuuden. Tästä kertoessaan Kari viittaa edelleen tähän hienoon rakennuskohteeseen, sen sijaintiin ja laadukkaaseen rakentamiseen. Hän sanoo tämän kohteen antavan hänelle Perustavan miehenä hienoa onnistumisen tunnetta.


"Kun asiakas pärjää, mekin pärjäämme! ’Rkl OJärvisen’ sopimuksen tekijöiden ja mestareiden kanssa yhteistyö on sujuvaa ja aika hyvä yhteinen ymmärrys löytyy myös hintatasosta."


Kolmen sukupolven rakentajia

Olavi järvinen perusti rakennusliikkeensä vuonna 1969. Myöhemmin toimintaa jatkoivat hänen poikansa Timo ja Tuomo. Nyt mukaan on tullut Tuomon poika Matti.

Matti kertoo yrityksen toimivan hyvin vakaalla pohjalla. Asiakkaiden luottamus on korkeaa, mistä Matti kertoo mielellään esimerkkejä:

-Anne Martikainen vastaa yrityksessämme muun muassa lisä- ja muutostöiden sopimisesta asiakkaiden kanssa. Eräskin asiakas oli todella tyytyväinen saamaansa palveluun ja toi Annelle kukkapuskan konttoriin. Onhan se niin, että koti on useimmille asunnonostajille se kaikkein tärkein sijoituskohde, josta halutaan itselle toimiva ja oman mielen mukainen kaikin puolin. Siinä me tällaisena alueellisena rakentajana pärjäämme oikein hyvin! Haluamme olla joustavia. Toimintaamme kuvaa hyvin koko organisaation tuntema läheisyys – pomot ovat tekijöiden ja aliurakoitsijoiden rinnalla.

Rakennusliike Olavi Järvisen hyvä maine perustuu asiakkaiden tuntemaan kokemukseen. Kohteet rakennetaan omien 30 – 40 miesten sekä pitkälti vakituisten kumppanien toimesta.

-Oma väki – oma laatu! Meillä on keskenämme tutut tavat ja esimerkiksi Perustavan kanssa toiminta sujuu loppuasiakkaiden parhaaksi parhaalla mahdollisella tavalla. Tuttujen kesken virhemarginaali laskee alas. Jotain on toki joskus ’mennyt vikaan ’ – se on sitten korjattu ja asiasta otettu opiksi. Tieto kulkee Perustavalta meille ja meiltä Perustavalle, Matti painottaa yhteisten etujen summaa.

Kuvat ja teksti: Heska Korhonen

Lisätietoja:

Kari Kääriä 044 491 6990 / kari.kaaria@perustava.fi

Matti Järvinen 040 768 7667 / matti.jarvinen@rakennusliike.info

Blogin uusimmat

22.6.2023
Osana AHS Controlin uudistuotantoa Perustava on päässyt toteuttamaan perustukset jo monen yrityksen…
22.6.2023
Maviko Oy toimittaa ja urakoi sähköasemia avaimet käteen periaatteella. Tyypillisesti sähköasemia…
13.6.2023
Vimpelin Vedossa pesäpalloa pelaava Olli Heikkala rakennuttaa parhaillaan Jyväskylään perheen uutta…
09.5.2023
Helsingin Jollakseen rakentava Sami Ehoniemi valitsi tontin ja tulevan talon väliin Perustava…
05.5.2023
Petri Tuominen rakennutti 136 neliöisen hirsitalon. Perustuskumppanin valintaan vaikuttivat mm.…
21.4.2023
LWI-WaBek Oy rakennutti Turkuun uuden tukkuvaraston. Perustava urakoi hallin kokonaistoimituksena.…