YRITYS |  NOLLAKORKO  | yhteys |  PYYDÄ TARJOUS |  ​​SOKKELI-SAMI

Ryhmärakennushanke Kurttila Espoo

Perustava toimi perustusurakoitsijana Espoon Kurttilaan nousevassa ryhmärakennushankkeessa ja toteutti viiteen erillistaloon pohjarakennesuunnittelun, päärakennesuunnittelun, paalutuksen ja perustukset. Videolla Seppo Holma, yksi ryhmähankkeen rakentajista kertoo kokemuksia Perustavan toimintatavoista.

Seppo Holma ja pari muuta ovat rakentamassa viittä erillistaloa Espooseen. Espoon Kurttilasta löytyi ensin sopiva tontti ja hanke käynnistyi tammikuussa 2020.

Ryhmärakennushankkeessa on tärkeintä, että rakentajien keskuudessa vallitsee yksimielisyys ja jokainen hankkeessa mukana oleva ymmärtää, että "sooloilulle" ei ole sijaa. Laikki eivät välttämättä pääse ryhmärakennushankkeessa toteuttamaan niitä omia unelmia - ei ainakaan talon ulkomuodoissa.

Sepon mukaan ryhmärakennushankkeessa kannattaisi olla edes jollain jäsenellä rakennuskokemusta, jotta edes joku puhuisi samaa kieltä rakennusalan urakoitsijoiden kanssa. Muuten hanke käy raskaaksi jokaiselle osapuolelle. Ensimmäisenä hankitaan pääsuunnittelija, jolta saadaan ryhmärakennushankkeeseen lupakuvat. Pääsuunnittelijat ovat yleensä arkkitehteja.

Perustava tuli mukaan hankkeeseen, kun rakennuslupa oli lainvoimainen. Hyvistä vaihtoehdoista Perustava valikoitui sen vuoksi, että sieltä saatiin kaikista kattavin paketti; pohjarakennesuunnittelu, päärakennesuunnittelu, paalutus ja perustukset.


"Perustavan kokonaisvaltainen paketti oli meille lisäarvo. Ei tarvitse olla moneen paikkaan yhteydessä."


 

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>