Miikka ja Chrissy Hujanen

Hujaset rakentavat Helsinkiin 2-kerroksista omakotitaloa. Perustava on hoitanut Hujasen hankkeeseen kaiken, mitä on tullut talon alle – maatöistä ja puiden kaadosta perustuksiin. 

"Siihen nähden, että minä en ymmärrä rakentamisesta oikeastaan yhtään mitään, niin Perustavan kanssa on ollut helppoa. Perustavalla on ollut kärsivällisiä ihmisiä, jotka ovat kädestä pitäen selittäneet, että mitä tehdään ja miksi asiat tehdään niin kuin ne tehdään."

 

Maanrakennus Perustava Infran kautta

Hujasten tontilla työt alkoivat ensin raivauksella. Ennen perustusten tekoa pintamaat kuorittiin ja pihaliittymät tehtiin asemapiirustuksen mukaisesti. Tämän lisäksi tontin ylijäämämaat kuljetettiin pois ja perustusten alle tiivistettiin sorat, murskeet ja sepelit.

Perustusten tekoa ennen myös salaojat ja kaivot asennettiin perustussuunnitelmien mukaisesti. Samoin LVI – asemapiirustuksen mukaiset putket ja kaivot kytkettiin tontinrajojen sisäpuolelle. Nyt perustusten teon jälkeen tontille huolehditaan vielä sadevesijärjestelmät sekä sokkelin ulkopuoliset routaeristeet ja patolevyt. Viimeiseksi työksi jää Perustava Infralle sisä ja ulkopuoliset täytöt.

Perustavan perustukset ja tukimuuri

Hujasen tontin perustukset eivät olleet aivan tyypillisimmästä päästä. Ensimmäinen huomionarvoinen seikka oli taloon tuleva uima-allas, jossa tehtiin kantavalle laatalle valettava yli kahden metrin korkuinen tuplasokkeli. Tulevaisuudessa uima-altaaseen olisi ikkunallisest näkymät suoraan kodin saunasta.

Muuten perustusten korkeudet olivat 900 mm ja 1500 mm välillä. Porrastusten ja kulmien kanssa asennuskaksikko Kim ja Jussi joutuivat monessa kohtaa miettimään toteutettavia ratkaisuja, mutta kaikkeen löydettiin lopulta ratkaisu. Talon etulaitaan tehtiin lisäksi porrastava ja 10 metriä pitkä tukimuuri, kuten kuvasta näkyy.
 


Monien työvaiheiden jälkeen Hujasen sokkelit ovat valmiina vastaanottamaan päälleensä Honkatalojen rungon. Tyytyväinen pariskunta summaakin Perustavan toiminnan vielä kerran yhteen lauseeseen.

"Kokonaisuutena Perustavan kanssa asiointi oli sen verran sujuvaa ja työn jälki vakuuttavaa, että suosittelisin firmaa kenelle tahansa rakentajalle."

Toivotamme Miikalle ja Chrissylle tsemppiä rakennusprojektin loppuhetkiin!

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>