Marja ja Risto Ritala

Marja ja Risto Ritala rakennuttavat Siuntioon uutta asuntoa. Perustava pääsi toteuttamaan rinnetontille rakentuvaan Ritaloiden kotiin kellarin alle tulevat anturat, kellarikerroksen sekä maatyöt. Tämän lisäksi kokonaisurakkaan kuuluivat autokatoksen perustukset.


Siuntion Pickala on tullut tunnetuksi laadukkaasta golf-kentästä sekä kumpuilevasta maisemasta lähellä merta. Ritalan pariskunta löysi itselleen eläkepäivikseen uuden vapaa-ajan asuinpaikan Pickalanrinteestä. Moni tasamaalle rakentava olisi saattanut alkuun tontin muotoja säikähtää, mutta Ritalat uskalsivat aloittaa rakennustyöt rinteen kupeeseen. Ylhäältä avautuva merimaisema sekä rauhallinen asuinalue pääkaupunkiseudun kupeesta houkuttivat riittävästi.

"Olemme ensirakentajia ja olen ikäni siirtänyt talon rakentamista. Saimme kuitenkin apuun rakennusalalla työskentelevän poikamme ja hän on alusta asti meitä auttanut tässä hankkeessa."

Perustava mukaan pohja- ja perustustöihin

Marjan ja Riston poika Frans laittoi Perustavan kanssa yhteistyön liikkeelle. Heti pian Perustavan työnjohto ja myynti kävivät tontilla tarkastamassa tilanteen ja totesivat hankkeen olevan meille tehtävissä. Alkuun neuvottelut rakentuivat pitkälti tarvittavan kellarin ympärille. Näihin keskusteluihin Perustavan Espoon yksikön myyjä Eemil Toivonen otti mukaan myös Perustavan oman suunnitteluosaston. Ritalat olivat tässä vaiheessa jo päättäneet runkotoimittajaksi Honkarakenteen ja Perustavan kokonaisuutta lähdettiin rakentamaan niillä tiedoin.

Alkuun neuvotteluissa sovittiin kaupat kellarin valmistuksesta ja asennuksesta. Kaupassa oli kuitenkin ehto, joka piti sisällään mahdolliset maatyöt Perustavan kautta. Ritalat tekivät hetken aikaa omaa vertailua muiden maarakentajien kanssa, mutta päätyivät lopulta ottamaan kokonaisurakan Perustavalta. Nyt jälkikäteen tätä päätöstä ei ole tarvinnut katua.

"Se, että ymmärsimme ottaa kokonaisurakan maatöistä ja perustuksista pelkästään Perustavalta, on tuonut valtavasti synergiaa ja joustavuutta tähän koko hankkeeseen ja sen sujuvuuteen. Perustava on voinut sisäisesti sopia työmaavaiheista ja tekemisistä eikä meidän ole tarvinnut asiakkaana niistä murehtia. Tämän tyylisessä projektissa aikataulutuksella on iso merkitys ja näiden kokemusten jälkeen uskallan Perustavalle antaa kouluarvosanaksi yhdeksän ja puoli."

Työmaalla alkoi tapahtua

Ritalan kokonaisurakka sovittiin maaliskuussa 2022. Rakennuslupa hankkeelle saatiin syyskuussa 2022. Syyskuun puolella päästiin aloittamaan Perustavan toimesta louhintatyöt ja kellarin anturoita valettiin lokakuun alussa. Anturoiden jälkeen Perustavan asentajat jatkoivat betonielementtien asennuksella. Ritaloiden kellarissa korkein betonielementti oli yli 5 metriä korkea ja rinnetontilla mm. nostopaikkoja jouduttiin miettimään tarkoin. Erillinen elementtien nostopaikka oli onneksi sovittu jo maarakennustarjousvaiheessa ja sellainen pystyttiin tekemään tontin etulaitaan naapuritontin omistajan suosiollisella avustuksella.

Perustavan puolelta hankkeessa työskenteli monia eri ammattilaisia. Myyjä Eemil Toivonen toimi asiakkaan suuntaan kontaktihenkilönä, mutta normaali työmaa-tekeminen oli pitkälti työnjohtajien hyppysissä. Eemil haluaa kuitenkin nostaa esiin myös Perustavan suunnittelusta saamansa avun.


"Ilman Perustavan omaa suunnitteluosastoa, monia rakenteita olisi jäänyt huomioimatta. Myöskään asiakkaan loppuratkaisu ei olisi välttämättä ollut toivotunlainen. Myöhemmin meidän suunnittelijat sopivat Honkarakenteen suunnittelun kanssa yhdessä asioista. Perustavan työnjohto huolehti viimeiset aikataulut ja hienosäädöt ja tällä upealla yhteispelillä minun oli helppo olla asiakkaan kanssa tekemisissä."


 

Nyt marraskuussa 2022, Perustavan kokonaisurakka alkaa olemaan loppusuoralla. Maarakentamisen täyttötyöt ovat tehtynä ja pumppaamoja ja viimeisiä vesiliitoksia vielä asennetaan tällä viikolla. Ritalat saavat tontille ensi viikolla runkomateriaalit ja niiden pystyttäminen alkaa pian saapumisen jälkeen. Tavoitteena on saada uusi asunto asuttavaan kuntoon ensi kesään mennessä.

Perustava kiittää Ritaloita luottamuksesta yritystämme kohtaan ja toivottaa sujuvaa rakennushanketta loppuun saakka!

Kohteen sijainti:

-Pickalanrinne, Siuntio

Yleistiedot:

-erittäin jyrkkärinteinen tontti

-asuinalueen keskellä

Perustavan urakan osiot:

-louhintaa 376m3
-60m anturaa
-17 kpl elementtejä (60m)
-140m2 ontelolaattoja
-12kpl pilarianturoita
-25m3 betonia
-massat ja täytöt

Blogin uusimmat

22.6.2023
Osana AHS Controlin uudistuotantoa Perustava on päässyt toteuttamaan perustukset jo monen yrityksen…
22.6.2023
Maviko Oy toimittaa ja urakoi sähköasemia avaimet käteen periaatteella. Tyypillisesti sähköasemia…
13.6.2023
Vimpelin Vedossa pesäpalloa pelaava Olli Heikkala rakennuttaa parhaillaan Jyväskylään perheen uutta…
09.5.2023
Helsingin Jollakseen rakentava Sami Ehoniemi valitsi tontin ja tulevan talon väliin Perustava…
05.5.2023
Petri Tuominen rakennutti 136 neliöisen hirsitalon. Perustuskumppanin valintaan vaikuttivat mm.…
21.4.2023
LWI-WaBek Oy rakennutti Turkuun uuden tukkuvaraston. Perustava urakoi hallin kokonaistoimituksena.…