DEN Group

"Toimitamme Perustavan toiminta-alueelle noin 500 taloa vuodessa. Yhteistyö Perustavan kanssa on kestänyt yhdeksän vuoden ajan eli karkeasti arvioiden he ovat tehneet meille noin 4 000 talon perustukset", kertoo DEN Groupiin kuuluvan Designtalon vastaava rakennuspäällikkö Kai Aatsinki.

 

Design-Talot on Perustavan suurin yksittäinen asiakas. Aatsinki kuvailee yritysten välistä suhdetta tärkeäksi, mutta tärkeilemättömäksi. 

"Heillä on ollut alusta asti asiakaslähtöinen konsepti. Perustava on positiivinen kumppani, ajatusmaailmaltaan meille oikea kaveri."

Laaja yhteistyö mahdollistaa tuotekehitystyön hyötyjä molemmille osapuolille. 

"Esimerkiksi kellarisuunnittelu on tullut Perustavalle meidän tarpeen myötä. Meidän kautta syntyy kehitystyön kannattavuuden mahdollistava volyymi." 

Joustavuus, aikataulutus ja reklamaatioiden hoito – tärkeimmät kriteerit täyttyvät

"Talokauppa on haavoittuva ala. Yhteistyökumppaneilta vaaditaan paitsi sitoutumista aikatauluihin, myös joustoa niissä. Kuluttajabisnes perustuu pitkälti suositteluihin, siksi on tärkeää, että yhteistyökumppanitkin hoitavat työnsä ajallaan."

Perustava on Design-Talon toimitusketjun ensimmäinen kumppani. Heti maatöiden jälkeen on aika valaa talolle perustukset. 

"Perustavan työt kestävät kohteissamme noin viikon. Yhteistyömme on vuosien varrella kehittynyt niin, että Perustava tarjoaa meille myös logistisia palveluita hoitaen esimerkiksi rakennustelinerahtia."

Design-Talolle Perustava näyttäytyy laatufirmana. 

"He panostavat työturvallisuuteen ja pitävät omista työntekijöistä hyvän huolen. Tuote on hyvä, laadullisista asioista tarvitsee keskustella hyvin harvoin. Ja mikäli keskusteltavaa on tullut, reklamaatiot on hoidettu Perustavan toimesta nopeasti kuntoon."

Innostunut ja luova kumppani 

Aatsinki ei ole pannut Perustavan viime vuosien nopeaa kasvua merkille riskitekijänä. 

"Päinvastoin. Olemme kyllä tunnistaneet Perustavan kasvun. Vaikka heidän organisaatio on laajentunut, toiminta on pysynyt hyvin hallinnassa."

Ennustettavuus on tärkeä osa hyvää yhteistyötä.

"Teemme kauppaa sopimushinnoilla, ennakkoon sovitun kustannuksen pitävyys on tärkeää. Perustava on innokas ja luova kumppani, joka pystyy tarjoamaan meille kustannustehokasta työtä."

 

"Perustavalla panostetaan työturvallisuuteen ja pidetään omista työntekijöistä hyvä huoli. Tuote on hyvä, laadullisista asioista tarvitsee keskustella hyvin harvoin. Ja mikäli keskusteltavaa on tullut, reklamaatiot on hoidettu Perustavan toimesta nopeasti kuntoon"

KAI AATSINKI, RAKENNUSPÄÄLLIKKÖ, DESIGNTALO