YRITYS |  NOLLAKORKO  | yhteys |  PYYDÄ TARJOUS |  ​​SOKKELI-SAMI

Perustava Maviko Oy:n kumppanina sähköasemaympäristöjen betonirakentajana

Maviko Oy toimittaa ja urakoi sähköasemia avaimet käteen periaatteella. Tyypillisesti sähköasemia toteutetaan Suomessa voimatuotannon, sähköverkon tai teollisuuden käyttöön. 

Mavikon projektipäällikkö Ilpo Karsikas lähestyi ensimmäisen kerran Perustavaa kesällä 2022. Maviko oli kilpailuttamassa urakoitsijaa, joka pystyisi toteuttamaan Seinäjoen Kärmeskydön muuntajan suoja-altaan perustukset. Perustavan lähimmästä yksiköstä Seinäjoelta Ilpon kyselyyn vastattiin ja projektipäällikkö Juha Ketonen alkoi työstämään tarjousta ja askelmia uudelle yhteistyölle.

 "Kärmeskydössä tarjosimme alkuun muuntajabunkkerin perustustöitä. Muuntajabunkkeri on vesitiivis rakenne, jonka päälle asennetaan muuntaja, johon isot sähkölinjat yhdistyvät. Muuntajan alle valetaan esimerkiksi pohjalaatta ja 1200 tai 1400 mm korkeaa sokkelipalkkia ja päälle asennetaan ontelolaatat tai sammutusarinat. Mavikon hyväksyttyä tarjouksemme, pääsimme ensimmäisen kerran näyttämään osaamistamme täysin uudella liiketoimintasektorilla", Perustavan projektipäällikkö Juha Ketonen muistelee. 

Sähköasemaympäristön betonityöt

Aitojen sisällä olevat sähköasemat ovat monelle tuttu näky teiden varsilta. Mavikon tarjoamaan kokonaisurakkaan kuuluu tyypillisesti kaikki aidan sisälle tulevat tuotteet, kuten kojelaitokset, muuntajat ja portaalit. Perustavaa ja sen betonituotteita tarvitaan sähköasemien sisään tulevien laitteiden alle. Perustusten lisäksi sähköasemaympäristön betonityöt kattavat pohjalaatat, betonielementit ja ontelolaatat asennettuina.

Seinäjoen Kärmeskydön aseman jälkeen Perustava on toteuttanut muille työmaille useita muuntajan suoja-altaita, sähköaseman kellareita sekä erilaisia pintalaattoja laiteperustuksiksi. Rakennusten paikallavalutöiden lisäksi sähköasemaympäristöön tarvitaan myös portaaliperustuksia tai ukkosmastolle omat perustuksensa.

"Sähköasemaympäristöön tulee paljon erilaisia betonisia rakenteita. Paikallavalujen lisäksi betonielementeillä on tärkeä rooli paloturvallisuuden edistäjänä. Olemme asentaneet betonielementtejä esimerkiksi paloseiniksi muuntajien väliin. Pudasjärven sähköaseman työmaalla ne olivat lähes kuusimetriä korkeita", Perustavan projektipäällikkö Juha Ketonen kertoo.
 


Maviko arvostaa Perustavan ammattitaitoa

Mavikolla on käynnissä ja käynnistymässä useita sähköasematyömaita ympäri Suomen. Työmaat sijaitsevat laajalla maantieteellisellä alueella ja yritys tunnetaan vastuullisena sähköasematoimittajana muiden tuotteiden lisäksi. Projektipäällikkö Ilpo Karsikas kertoo Mavikon olevan energiainfra-alan keskiössä ja monelta osin yksi alan uranuurtajista.

"Mavikon vahvuudet on olleet laajan osaamisen lisäksi toimituksien laatu aina suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen saakka. Pyrimme palvelemaan asiakkaita aktiivisesti ja olemme tavoitettavissa. Hallitsemme hyvin laaja-alaisesti energiasektorin tarpeet. Testaamme ja kehitämme jatkuvasti uusia komponentteja sähköasemaympäristöjen tarpeisiin. Sähköasemien rakentamisessa on erittäin tärkeää hyvät ja luotettavat kumppanisuhteet. Vastuullinen toiminta aina roskien keräämisestä jämerään lopputulokseen saakka. Perustavan kanssa sovitut asiat ovat aina pitäneet ja yksi projektipäällikkö on vastannut sekä myynnistä että työmaakäytännöistä. Luotettavat yritys- ja henkilösuhteet ovat avainasemassa projektien onnistumisessa."


Seitsemän yhteisen työmaan jälkeen Perustavalla ja Mavikolla on löytynyt yhtenäinen näkemys sähköasemien betonitöistä ja niiden erikoistarpeista.

"Arvostamme Perustavan joustavuutta ja monipuolisuutta kumppanina. On tärkeää, että tietää betonityöurakoitsijan pystyvän suoriutumaan laadukkaasti jokaisesta työmaasta missä päin Suomea tahansa. Tiedämme, että Perustavalta löytyy resurssia ja osaamista hankkeiden toteuttamiseen. Haluamme olla omien sidosryhmien suuntaan joustava ja sitä toivomme myös kumppaneiltamme", Ilpo Karsikas päättää.

Tulevaisuudessa yhteistyötä halutaan syventää ja tavoitteena on yhdessä löytää kustannustehokkaita ratkaisuja sähköasemien betonirakenteisiin. Perustavan koko Suomen kattava palveluverkosto sekä laaja-alainen osaaminen betonitöistä mahdollistavat yhteistyön laajentumisen myös tulevaisuudessa.

”Meillä Perustavalla on ympäri Suomen noin 300 betonirakentamisen ammattilaista. Olemme huomanneet, että meillä on paljon osaamista ja annettavaa myös energiarakentamisen hankkeiden betonitöihin. Puhtaasti kotimaisena toimijana haluamme olla mukana Suomen kriittisen infran rakentamisessa ja laajentaa liiketoimintaamme jatkossa myös tälle sektorille", kertoo Perustavan toimitusjohtaja Sampo Jäntti.

Teksti: Valtteri Karjula

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>

Blogin uusimmat

22.6.2023
Osana AHS Controlin uudistuotantoa Perustava on päässyt toteuttamaan perustukset jo monen yrityksen…
22.6.2023
Maviko Oy toimittaa ja urakoi sähköasemia avaimet käteen periaatteella. Tyypillisesti sähköasemia…
13.6.2023
Vimpelin Vedossa pesäpalloa pelaava Olli Heikkala rakennuttaa parhaillaan Jyväskylään perheen uutta…
09.5.2023
Helsingin Jollakseen rakentava Sami Ehoniemi valitsi tontin ja tulevan talon väliin Perustava…
05.5.2023
Petri Tuominen rakennutti 136 neliöisen hirsitalon. Perustuskumppanin valintaan vaikuttivat mm.…
21.4.2023
LWI-WaBek Oy rakennutti Turkuun uuden tukkuvaraston. Perustava urakoi hallin kokonaistoimituksena.…