Rakennuspalvelu Juhani Vasko Oy

Perustava hoiti perustukset ja rungon Rakennuspalvelu Juhani Vasko Oy:n rakennuttamaan omakotitaloon Järvenpäähän. Kivitalo rakentui Perustavan betonielementeistä ja sekä talon perustukset että kivirunko tulivat Perustavalta suunniteltuna, valmistettuna ja asennettuna.

Perustavan betonielementtirunkoinen kivitalo

Rakentamisessa voidaan tehdä monella tapaa samaa lopputulosta. Yhtenä vaihtoehtona puutalojen rinnalle on noussut elementein toteutettava kivitalo. Tämä nopeuttaa työmaan läpimenoaikaa huomattavasti totuttuun harkkoratkaisuun verrattuna. Betonielementti on pinnoittamis-ja rappausvalmis nopeammin kuin harkoilla toteutettu kivitalo.

Rakennuspalvelu Juhani Vasko Oy:n kivitalo Järvenpäässä nousi hyvälle sijainnille keskustan tuntumaan. Kivitalo oli kooltaan 110 neliötä yhdessä kerroksessa. Taloon tehtiin tuulettuva alapohja ontelolaatoilla ja Perustavalta tuli taloon myös rakennesuunnittelun lisäksi paalutukset, anturat, sokkelielementit, ontelolaatat ja seinäelementit. 


"Ajan säästäminen ja nopeus ovat betonielementtiratkaisun puolella. Jo arkkitehtiluonnoskuvien ja maaperätutkimuksen jälkeen me pystymme Perustavalla auttamaan asiakasta ja säästää sitä kautta myös kustannuksia. Asiakas saa sitä mitä on haluamassa, mutta teknisesti saavutamme kustannustehokkuutta järkevillä ja mietityillä ratkaisuilla."


 

Perustavan rakennesuunnittelu

Rakennesuunnittelun historia Perustavalla on saanut alkunsa perustussuunnittelusta. Mukaan rakennesuunnitteluun ovat tulleet myös kellarit ja väestönsuojat. Perustava Elementin kautta Perustavalle on kertynyt kokemusta myös isompien hankkeiden suunnitteluista. Niissä elementtisuunnittelu on tärkeässä osassa.

Perustavan rakennesuunnittelussa halutaan pitää ajatus taustalla "miksi tehdään näin". Perustavalla halutaan luoda uusia vaihtoehtoja vanhan rinnalle ja samalla tuotekehitystä tehdään jatkuvasti. Esimerkiksi Rakennuspalvelu Juhani Vasko Oy:n Järvenpään kohteessa säästettiin rakennesuunnittelun kautta kolmessa eri kohdassa.

1) Laskelmilla tarkastettiin paalujen todelliset määrät
2) Välisokkelin siirtäminen keskelle, joka antaa enemmän vapauksia takan sijoitteluun ja kokoon
3) Ontelolaattojen tukipalkin siirto ja poisto


"Nyt perustusten ja runkojen rakennesuunnittelu on meidän omissa käsissä eikä tieto siiloudu. Toivottavasti säilymme freshinä porukkana emmekä ala juurtumaan mihinkään vanhoihin tottumuksiin."


 

Perustava kokemuksia - Rakennuspalvelu Juhani Vasko Oy

Kivitalon tilannut Juhani Vasko Oy on rakentanut historian saatossa omakotitaloja ympäri Uudenmaan. Perustavalta tilattu betonielementtitalo oli ensimmäinen laatuaan Vaskolle, mutta yritys oli rakennuttanut aiemmin monia harkkotaloja. Talvea vasten rakennettu betonielementtitalo olisi valmis keväällä rapattavaksi.


"Tähän mennessä annan kyllä hyvän arvosanan Perustavalle. Helpotti huomattavasti, kun saimme kokonaispalvelua aina suunnittelusta saakka."


 

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>