Karlux Oy

Perustava Elementti Oy pääsi näyttämään parasta osaamistaan betonirunkoisten hallien valmistamisessa valaisinvalmistaja Karlux Oy:n tilatessa uudet tuotantotilat Hollolaan. 

Hallin tekniset tiedot

Rakennusvuosi 2019
Rakennuksen koko 50,4 x 20,3m
Kerrosala 1108 m2 + 124 m2 toimisto 2. kerroksessa

Perustus
Betonielementtitehtaalla valmistetut maanvaraiset kantavat anturat. Betonielementteinä toteutetut lämpösokkelit.

Runko
Pilari-palkki järjestelmällä toteutettu betonirunko. Kattorakenne naulalevykattotuoleilla.

Seinät
Seinät ovat 120mm PU-sandwich elementtejä.

Vesikatto
Aluskate, ruoteet ja teräspeltikate

Yläpohja
Höyrynsulku, ruoteet sekä profiilipelti. Eristeenä on puhallettu puhallusvilla.

Välipohjat
Kantava betonirunko, jonka päällä deltapalkit ja ontelolaatasto

Hallin rakentaminen

Lähtötilanteessa valaisinvalmistaja Karlux Oy tarvitsi itselleen uusia tuotantotiloja, jotka olisivat aiempia tiloja tilavammat ja energiatehokkaammat sekä vastaisivat osaltaan paremmin yrityksen tuleviin kasvutavoitteisiin. Alkuun Karlux Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja Juha-Pekka Karjalainen uskoi asian ulkopuoliselle projektipäällikölle, joka alkoi kilpailuttamaan eri hallitoimijoita. Arkkitehti Matti Grönqvist lupasi hoitaa rakennusprojektin läpiviemisen alusta loppuun saakka.

Useista saaduista eri tarjousvaihtoehdoista, Perustava Elementti Oy päätyi Karlux Oy:n valinnaksi lopullisena hallitoteuttajana. Perusteena mainittiin mm. Perustava Elementin ja Pasi Ahosen pitkä kokemus hallirakentamisesta sekä uuden hallin toimitus vesikattoon saakka. Karluxilla painoi myös vaakakupissa betonirunkoinen halli, joka olisi paloturvallinen ja sitä olisi helpompi laajentaa tulevaisuudessakin.


"Perustavan prosessi halleissa menee yleensä niin, että saamme ensin asiakkailta neliömääräiset tiedot ja muut speksit. Kun ne selviää, tehdään kohteeseen arkkitehtikuvat ja rakennessuunnittelu. Sen jälkeen perustuksista lähtien toteutetaan betoirunkoinen halli, toki ilman LVIS-töitä ja maansiirtotöitä."


 

Mahdollisuus laajentaa ja kasvaa

Rakennustöiden jälkeen Karlux Oy sai itselleen uudet 1200 m2 kokoiset tuotantotilat. Hallin toiseen päätyy tehtiin kaksikerroksinen osasto, jonka yläkerrassa sijaitsivat sosiaali-ja toimistotilat. Alakertaan Karlux Oy oli varannut tilaa tuotekehitykselle ja hienompien komponenttien varastotilaa. Loppuosa hallista pyhitettiin tuotantotiloille, ja sen logistiikka ja varastonkierto suunniteltiin palvelemaan valaisinvalmistuksen prosessia.

Syntyneessä lopputuloksessa ja hyvin sujuneessa yhteistyössä niin tilaaja kuin toimittaja olivat äärimmäisen tyytyväisiä. Hallin rakentaminen oli vaivatonta ja mikäli rakennettu halli kävisi myöhemmin Karluxille liian pieneksi, sitä olisi helppoa laajentaa hallin toisesta päädystä. Perustava haluaa lopuksi kiittää Karluxia tilauksesta ja toivottaa yritykselle valoisia hetkiä tuleviin päiviin!

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>