YRITYS |  NOLLAKORKO  | yhteys |  PYYDÄ TARJOUS |  ​​SOKKELI-SAMI

sokkeli perustusten laatu

PERUSTAVA  |  AMMATTILAISEN PALSTA

Perustavan vuosi 2021

Vuoden viimeisiä päiviä viedään ja katseet alkavat kääntymään jo vähitellen ensi vuoteen. Sitä ennen on hyvä vilkaista vähän taustapeiliin ja muistella miten vuosi 2021 meni. 


Vuosi 2021 on ollut meillä jälleen työntäyteinen kasvun vuosi. Iso kiitos siitä teille kaikki asiakkaat, jotka olette luottaneet Perustavan tuotteisiin ja palveluihin. Kiitos myös yhteistyökumppaneillemme, jotka elitte kanssamme todeksi visiotamme olla halutuin kumppani. Ja ennen kaikkea kiitos henkilökunnallemme, siis juuri sinulle perustavalainen, joka luet tätä tekstiä. Kiitos työpanoksestasi, mutta ennen kaikkea kiitos, että olet ollut omalta osaltasi rakentamassa Perustavalle ainutlaatuisen positiivista työilmapiiriä. Olemme eläneet todeksi arvojamme, ahkeruutta, ihmisläheisyyttä ja tinkimätöntä laatua.

Tänä vuonna olemme terävöittäneet strategiaamme ja jalkauttaneet sen henkilöstölle ison kuvan muodossa. Päätimme, että keskitymme konsernina jatkossa siihen, minkä parhaiten osaamme, eli perustuksiin sekä niihin liittyviin palveluihin, kuten maarakennukseen ja betonielementteihin.

Vuoden alussa asetimme tämän vuoden yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi hyvän asiakaskokemuksen. Aloimme mittaamaan säännöllisesti asiakaskokemusta. Olemmekin saaneet arvokasta palautetta asiakkailtamme. Iso kiitos teille jokaiselle, jotka olette vastanneet kyselyymme. No miten meillä sitten teidän mielestänne on mennyt? Mistä meille on tullut eniten kehittävää palautetta, entäpä kiitosta?

Asiakkailtamme saamamme palautteen mukaan meidän tulee kehittää edelleen aktiivista yhteydenpitoa asiakkaisiin toimitusten aikana, työmaiden siisteyttä ja jätteiden käsittelyä. Näihin olemmekin tarttuneet ja kehitysprojekteissa parannuksia miettineet. Olemme kiitollisia kaikesta siitä palautteesta, jota olemme saaneet.

Positiivista palautetta olemme saaneet toimitusvarmuudesta, laadusta sekä isojen kokonaisuuksien hallitsemisesta. Erityisen paljon ovat lämmittäneet mieltä ne lukuisat palautteet, joissa on annettu positiivista tunnustusta työmailla työskenteleville henkilöille. Heille, jotka kelissä kuin kelissä tekevät oman osuutensa - tinkimättömällä laadulla.

Perustava kasvaa ja kehittyy

Tänä vuonna olemme myös aktiivisesti kehittäneet toimintaamme. Vuonna 2021 toteutimme kolme yrityskauppaa, joilla vahvistamme Perustavan kokonaispalvelua asiakkaillemme. Vuoden alussa osaksi Perustavaa liittyi Norelcom Oy, josta saimme konserniimme betonielementtien asennusosaamista. Maarakennuksen osaamista vahvistimme yrityskaupalla Marila Transpoint Oy:n kanssa keväällä. Lisäksi toteutimme paalutuskumppanimme Scanpile Oy:n kanssa yrityskaupan syksyllä, jolloin paalutusliiketoiminta siirtyi osaksi Perustava-konsernia.

Olemme tänäkin vuonna panostaneet laajasti myös henkilöstöömme. Iso osa esimiehistämme suoritti tänä vuonna johtamisen erikoisammattitutkinnon, jolla haluamme varmistaa, että olemme strategiamme mukaisesti hyvä ja turvallinen työpaikka. Kasvun myötä myös uutta väkeä on tarvittu ja olemme tänä vuonna rekrytoineet 130 uutta perustavalaista. Henkilöstöpäällikkömme Veikko Nissilä valittiin ansaitusti vuoden rekrytoijaksi. Yhtenä konkreettisena rekrytointipanostuksena on myös ollut oppilaitosyhteistyön syventäminen, jolla varmistetaan työvoiman saatavuutta myös tulevaisuudessa.

Haluamme tarjota asiakkaillemme paikallista palvelua ja tänä vuonna uusia liiketoimintayksiköitä onkin avattu Vihtiin ja Lahteen.

Muotti-toiminnanohjausjärjestelmää on kehitetty edelleen. Jatkossa pystymme tarjoamaan asiakkaille ja kumppaneille sähköisen näkymän lähes kaikkiin yhtiöidemme palveluihin. Lammin elementtitehtaalla on otettu käyttöön uusi tuotannonohjausjärjestelmä, jolla on saatu varmistettua entistäkin joustavammat toimitusaikataulut betonielementtikohteisiin.

Olemme laajentaneet perustustoimitusta kattamaan koko rakennushankkeen alkupään työvaiheet alkaen maaperätutkimuksesta ja päättyen sokkelin yläpintaan, eli nollakorkoon. Asiakkaamme ei tarvitse enää valita useaa kumppania rakennushankkeeseen, vaan Perustava hoitaa yhdellä sopimuksella laajan toimituskokonaisuuden.

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Vanhan sananlaskun mukaan, vierivä kivi ei sammaloidu. Me Perustavalla jatkamme myös ensi vuonna aktiivisesti yhtiömme kehittämistä niin, että voimme tarjota entistäkin parempaa palvelua asiakkaillemme. Vahvan tuotekehityspanoksen ansiosta uskomme, että voimme tuoda ensi vuonna markkinoille uuden tuotteen, jolla parannamme laatua ja puolitamme työmaan läpimenoajan nykyisestä.

Vuoden 2022 alkupuolella avaamme uudet liiketoimintayksiköt Poriin, Hämeenlinnaan ja Rovaniemelle. Kehitämme edelleen kokonaispalvelukonseptiamme ja siihen liittyvää asiakaskokemusta. Ympäristöasioissa tulemme laatimaan koko konsernia koskevan ympäristöstrategian, jolla linjaamme tulevien vuosien panostuksemme ympäristöasioihin.

Henkilöstön koulutuksia jatketaan mm. työturvallisuus- ja johtamisasioiden parissa.

Kiitos menneestä vuodesta ja menestystä kaikille tulevaan vuoteen!

Koko Perustavan puolesta,

Sampo Jäntti, liiketoimintajohtaja, Perustava Elementti Oy

PERUSTAVA – Rakentajan asiantunteva kumppani

Perustava on luotettava betoniperustusten suunnittelija ja urakoitsija. Meiltä saat rakennushankkeeseesi maaperätutkimuksen, perustus- ja elementtisuunnittelun, päärakennesuunnittelun (PRS), maarakennuksen, paalutuksen ja perustukset. Lisäksi teemme tukimuurit, kellarit ja väestönsuojat.

Palvelemme yksityisiä rakentajia, talotoimittajia ja rakennusliikkeitä ympäri Suomen.

Miksi Perustava?

 • Saat meiltä kaikki hankkeen perustukset ja tukimuurit sekä perustusten rakennesuunnittelun yhdellä sopimuksella – vaivattomasti ja ennalta sovitussa aikataulussa.
 • Voimme auttaa sinua omalla rakennesuunnitteluosaamisella säästämään koko hankkeen kustannuksissa.
 • Palvelemme sinua myös tontin maaperätutkimuksissa koko Suomessa. Kun tilaat laadukkaasti tehdyn tutkimuksen meiltä, kaikki perustamiseen liittyvien suunnitelmien teko on yhden toimijan käsissä.
 • Voimme hoitaa tontin maanrakennuksen Etelä-Suomessa – kiinteällä urakkahinnalla. Kun kaikki perustamiseen liittyvä – suunnitelmista toteutukseen – on yhden toimijan hallussa, urakkarajat pysyvät selkeinä.
 • Vastaamme kaikista perustamisvaiheessa tarvittavista pöytäkirjoista ja dokumenteista.

Palveluihimme kuuluvat

 • Maaperätutkimukset koko Suomen alueella
 • Perustussuunnittelut osana perustustoimitusta kaikkialle Suomeen
 • Maanrakennus Etelä-Suomessa
 • Perustukset kaikkiin hankkeisiin
  (maanvaraiset, paalutettavat ja kellarilliset perustukset sekä talousrakennusten perustukset)
 • Tukimuurit
 • Kellarit 
 • Väestönsuojat

 

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>

Lisätietoa rakentamisesta
#
Perustavan elementtitehdas – Betoninlujaa osaamista jo vuodesta 1994
16.4.2024 klo 15.00
Lammilla, Hämeenlinnan koilliskulmalla valmistetut betonituotteet tunnetaan laadustaan. Täällä sijaitsee myös Perustavan betonielementtitehdas, jonka viime…
Lue lisää
#
Perustava perustamassa puurakenteista kerrostalokorttelia Helsingin Pohjois-Pasilaan
6.9.2023 klo 12.00
JVR-Rakenne Oy urakoi Helsingin Postipuistoon puista kerrostalokorttelia ja valmistaa CLT-tilaelementit omalla Kauhajoen tehtaalla. Asuntomoduulit asennetaan…
Lue lisää
#
Hyvää yrittäjän päivää!
5.9.2023 klo 10.00
Perustava lähettää terveiset kaikille suomalaisille kanssayrittäjille ja toivottaa yli 360 000 yrittäjälle ympäri Suomen hyvää yrittäjän päivää.
Lue lisää
#
Perustava eKivi täyttää määräykset ja ylittää suositukset
2.6.2023 klo 9.00
Uuden (RIL 107) suosituksen mukaan perusmuurin lämmöneriste on asennettava siten, ettei rakenteeseen synny haitallisia kylmäsiltoja.
Lue lisää
#
Oman talon rakentaminen vuonna 2023 – mistä aloittaa, mitä tehdä ja missä vaiheessa?
2.5.2023 klo 14.00
Perustavan rakentajaillassa talotoimittajat ja kumppanit pääsivät kertomaan pientalorakentamisesta laaja-alaisesti.
Lue lisää

Blogin uusimmat

16.4.2024
Lammilla, Hämeenlinnan koilliskulmalla valmistetut betonituotteet tunnetaan laadustaan. Täällä…
06.9.2023
JVR-Rakenne Oy urakoi Helsingin Postipuistoon puista kerrostalokorttelia ja…
05.9.2023
Perustava lähettää terveiset kaikille suomalaisille kanssayrittäjille ja toivottaa yli 360 000…
02.6.2023
Uuden (RIL 107) suosituksen mukaan perusmuurin lämmöneriste on asennettava siten, ettei rakenteeseen…
02.5.2023
Perustavan rakentajaillassa talotoimittajat ja kumppanit pääsivät kertomaan pientalorakentamisesta…
15.12.2022
Onnistunut rakennushanke on yhdessä tekemistä ja luottamukseen perustuvaa kumppanuutta.…