hirsitalon rakentaminen hirsitalon perustukset

PERUSTAVA  |  AMMATTILAISTEN PALSTA

Perustavan elementtitehdas – Betoninlujaa osaamista jo vuodesta 1994


Lammilla, Hämeenlinnan koilliskulmalla valmistetut betonituotteet tunnetaan laadustaan. Täällä sijaitsee myös Perustavan betonielementtitehdas, jonka viime vuodet ovat olleet työn täyteisiä. 

Vaikka rakennusalan taantuma ja iso ahdinko on lähes päivittäin esillä mediassa, on Perustava Elementti Oy:n tehtaalla ollut vielä tekemistä. ”Vaikka monet suomen betonielementtitehtaat ovat sulkeneet ovensa ja lomauttaneet henkilöstönsä, on meillä tuotanto jatkunut ja olemme pystyneet pitämään töissä koko tehtaan oman henkilöstön.” Toteaa Perustavan Elementin tuotantopäällikkö Jussi Ulvinen.

Sain siis tehtaalta haastatteluun Perustava Elementin tuotantopäällikkö Jussi Ulvisen. 


Mitä tuotteita Perustava Elementti valmistaa?

”Perustavan Elementtitehtaalla valmistamme monipuolisesti eri betonielementtejä mm. toimitila- ja asuinrakentamisen tarpeisiin. Perustuselementit, kuten valmiit pilarianturat, sokkelit, seinäelementit, pilarit, palkit ja laattaelementit ovat vakiotuotteitamme. Lisäksi toimitamme elementtirakenteiset väestönsuojat suunniteltuna ja asennettuna.”
 

Perustava Elementin tehdas sijaitsee keskellä Etelä-Suomea, Hämenlinnan Lammilla.


Miksi asiakkaat sitten tilaavat tuotteet Perustava Elementiltä, eikä kilpailijoilta?

”Tätä pitäisi varmaan kysyä suoraan asiakkailtamme”, Jussi toteaa naurahtaen. Toki tiedän, että meillä on hyvä maine pienenä ja tehokkaana elementtitehtaana. Useat asiakkaamme tunnemme jo vuosikymmenten takaa ja yleisin syy meiltä tilaamiselle on hinta, laatu ja toimitusvarmuus. Meiltä voi tilata pienenkin tuotantoerän nopealla toimitusajalla. Tehtaamme sijainti keskellä Etelä-Suomea on etu meille. Lisäksi meillä on oma rakennesuunnittelu sekä erittäin ammattitaitoinen asennusporukka, joka auttaa meitä palvelemaan kokonaisuutena asiakkaitamme.


Miten pärjäsitte viime vuonna?

Meillä tehtaalla viime vuosi oli työntäyteinen. Vaikka rakennusala hiljeni rajusti, niin meillä tuotantovolyymi ei merkittävästi laskenut. Monilla mittareilla vuosi oli meillä hyvä. Asiakastyytyväisyys parani, työturvallisuus kehittyi positiiviseen suuntaan ja saimme tuotantoon myös uusia elementtityyppejä.
 

Perustavan eKivet eli elementtiperustukset valmistetaan Perutava Elementin tehtaalla Lammilla. Tavallisen omakotitalon perustusten työmaaasennus kestää vain muutaman tunnin. Kuva on otettu joulukuussa 2023.


Uusia tuotteita? Kerro lisää!

Olemme Perustavalla kehittäneet uuden eKivi-perustustuotteen. Eli kyseessä on elementtiperustus, joka valmistetaan meidän Lammin tehtaalla. On ollut erittäin innostavaa olla mukana tässä hankkeessa jo heti tuotekehitysvaiheessa. Uudella tuotteella saamme merkittävästi vähennettyä CO2-päästöjä sekä parannettua muutenkin perinteisen perustuksen ominaisuuksia.

Olemme mukana myös vihreän siirtymisen hankkeissa ja valmistamme perustuselementtejä aurinkoenergiahankkeisiin sekä sähköautojen latauslaitteisiin.


Mitä terveisiä haluat sanoa asiakkaillemme?

Ensinnäkin iso kiitos kaikille hyvästä yhteistyöstä ja luottamuksesta Perustavaa kohtaan. Kun tarvitsette jatkossakin jotain betonituotteita, niin palvelemme joustavasti ja kustannustehokkaasti niin suuria kuin pienempiäkin tarpeita. Me olemme valmiina palvelemaan, Jussi toteaa lopuksi.

Ota yhteyttä!

Jussi Ulvinen
Tuotantopäällikkö
040 674 7475
jussi.ulvinen@perustava.fi

PERUSTAVA – Rakentajan asiantunteva kumppani

Perustava on luotettava betoniperustusten suunnittelija ja urakoitsija. Meiltä saat rakennushankkeeseesi maaperätutkimuksen, perustus- ja elementtisuunnittelun, päärakennesuunnittelun (PRS), maarakennuksen, paalutuksen ja perustukset. Lisäksi teemme tukimuurit, kellarit ja väestönsuojat.

Palvelemme yksityisiä rakentajia, talotoimittajia ja rakennusliikkeitä ympäri Suomen.

Miksi Perustava?

 • Saat meiltä kaikki hankkeen perustukset ja tukimuurit sekä perustusten rakennesuunnittelun yhdellä sopimuksella – vaivattomasti ja ennalta sovitussa aikataulussa.
 • Voimme auttaa sinua omalla rakennesuunnitteluosaamisella säästämään koko hankkeen kustannuksissa.
 • Palvelemme sinua myös tontin maaperätutkimuksissa koko Suomessa. Kun tilaat laadukkaasti tehdyn tutkimuksen meiltä, kaikki perustamiseen liittyvien suunnitelmien teko on yhden toimijan käsissä.
 • Voimme hoitaa tontin maanrakennuksen Etelä-Suomessa – kiinteällä urakkahinnalla. Kun kaikki perustamiseen liittyvä – suunnitelmista toteutukseen – on yhden toimijan hallussa, urakkarajat pysyvät selkeinä.
 • Vastaamme kaikista perustamisvaiheessa tarvittavista pöytäkirjoista ja dokumenteista.

Palveluihimme kuuluvat

 • Maaperätutkimukset koko Suomen alueella
 • Perustussuunnittelut osana perustustoimitusta kaikkialle Suomeen
 • Maanrakennus Etelä-Suomessa
 • Perustukset kaikkiin hankkeisiin
  (maanvaraiset, paalutettavat ja kellarilliset perustukset sekä talousrakennusten perustukset)
 • Tukimuurit
 • Kellarit 
 • Väestönsuojat

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>