hirsitalon rakentaminen hirsitalon perustukset

Kuva: KUMP Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy, Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy.

PERUSTAVA  |  AMMATTILAISTEN PALSTA

Perustava perustamassa puurakenteista kerrostalokorttelia Helsingin Pohjois-Pasilaan

JVR-Rakenne Oy urakoi Helsingin Postipuistoon puista kerrostalokorttelia. Yritys valmistaa CLT-tilaelementit omalla Kauhajoen tehtaalla ja asentaa ne työmaalla paikoilleen Perustavan valamien perustusten päälle. Korttelin viidestä puukerrostalosta valmiina on nyt kaksi ja kolmannessa perustustyöt ovat käynnissä.


Pohjois-Pasilan puukerrostalokorttelin on määrä valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä. Hankkeessa on kolme eri luovutuksen ajankohtaa, sillä ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan kahteen ensimmäisenä valmistuvaan kerrostaloon tämän vuoden lopussa. Kolmas kerrostalo rakennetaan valmiiksi vuoden 2024 elokuun loppuun mennessä ja viimeiset kaksi kerrostaloa ovat valmiina loppuvuodesta 2024.

Perustava aloitti tontilla perustustyöt maaliskuussa 2023. Ensin työmaalla valettiin anturat ja sen jälkeen Perustavan omalla tehtaalla valmistetut betonielementit saapuivat työmaalle asennettavaksi. Anturoiden ja betonielementtien päälle asennettiin myös ontelolaattoja kerrosten korkeisiin kohtiin. Sama rakentamistapa tulee toistumaan kaikkien kerrostalojen kohdalla. Sen lisäksi urakka kattaa kaksi elementtirakenteista väestönsuojaa Perustavan valmistamana ja asentamana avaimet käteen periaatteella.

Kuva: KUMP Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy, Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy.

Asuntoihin on tulossa 89 uutta asumisoikeuskotia ja 91 vuokra-asuntoa

Pohjois-Pasilan Postipuiston korttelissa rakennuttajana toimivat yhdessä A-Kruunu Oy sekä Asuntosäätiö. JVR-Rakenteen toimesta kerrostalon rungon rakentaminen asuntomoduuleista on nopeaa ja ympäristöön aiheutuvat häiriö on minimaalinen.

Asuntojen lisäksi kortteliin on suunniteltu erilaisia yhteistiloja sekä viherhuoneita porrashuoneiden yhteyteen. Vaikka kortteli on umpinainen, valopihojen ansiosta luonnonvalo pääsee kerrostalojen väliin. Kerrostalohanke on tiettävästi tällä hetkellä kaikkien aikojen suurin Suomessa toteutettava CLT-asuntorakentamishanke.

"Postipuiston puukerrostaloissa pääsemme näyttämään puurakentamisen edut ja JVR-Rakenteen tuoman kilpailukyvykkyyden siihen. Puu materiaalina mahdollistaa kestävän rakentamisen ja siihen kun lisätään Perustavan vahva perustusosaaminen, lopputuloksena syntyy kestävää kaupunkiasumista tätä päivää ja tulevaisuutta varten", kertoo JVR-Rakenteen Helsingin projektijohtaja Kari Riihimäki.

Perustavan ja JVR-Rakenteen yhteistyö on sujunut tähän mennessä hyvässä hengessä ja sovitussa aikataulussa. Perustavan mukautumiskykyinen toimintatapa sekä erittäin kokenut projektinjohto ovat tuoneet turvaa urakoitsijan suuntaan. Kiitosta työmaatekemisestä saa sekä projektipäällikkö Jussi Takala että työmaalla työskennelleet asentajat, jotka ovat säilyneet samana koko vuoden ajan.

"Olemme osoittaneet tämän yhteistyön kautta, että Perustavalta löytyy laajaa osaamista eri betonirakentamisen tarpeisiin. Asiakkaana JVR-Rakenne Oy on mahdollistanut meille erittäin laajan toimintakentän ja antanut onnistumisen mahdollisuudet. Olen ylpeä kaikkien perustavalaisten asenteesta, jolla teemme työtä asiakkaamme hyväksi. Projektipäällikkö Jussi on kantanut isoa vastuuta työmaatekemistä", iloitsee puukerrostalokorttelin perustustöistä vastaavan Perustava Espoon yksikönpäällikkö Valtteri Sallinen.

Lisätiedot:

Valtteri Sallinen
Yksikönpäällikkö, Perustava Espoo
040 664 6993
valtteri.sallinen@perustava.fi

>> Kiinteistöpostin tiedote puukerrostalokorttelista 2.1.2023

PERUSTAVA – Rakentajan asiantunteva kumppani

Perustava on luotettava betoniperustusten suunnittelija ja urakoitsija. Meiltä saat rakennushankkeeseesi maaperätutkimuksen, perustus- ja elementtisuunnittelun, päärakennesuunnittelun (PRS), maarakennuksen, paalutuksen ja perustukset. Lisäksi teemme tukimuurit, kellarit ja väestönsuojat.

Palvelemme yksityisiä rakentajia, talotoimittajia ja rakennusliikkeitä ympäri Suomen.

Miksi Perustava?

 • Saat meiltä kaikki hankkeen perustukset ja tukimuurit sekä perustusten rakennesuunnittelun yhdellä sopimuksella – vaivattomasti ja ennalta sovitussa aikataulussa.
 • Voimme auttaa sinua omalla rakennesuunnitteluosaamisella säästämään koko hankkeen kustannuksissa.
 • Palvelemme sinua myös tontin maaperätutkimuksissa koko Suomessa. Kun tilaat laadukkaasti tehdyn tutkimuksen meiltä, kaikki perustamiseen liittyvien suunnitelmien teko on yhden toimijan käsissä.
 • Voimme hoitaa tontin maanrakennuksen Etelä-Suomessa – kiinteällä urakkahinnalla. Kun kaikki perustamiseen liittyvä – suunnitelmista toteutukseen – on yhden toimijan hallussa, urakkarajat pysyvät selkeinä.
 • Vastaamme kaikista perustamisvaiheessa tarvittavista pöytäkirjoista ja dokumenteista.

Palveluihimme kuuluvat

 • Maaperätutkimukset koko Suomen alueella
 • Perustussuunnittelut osana perustustoimitusta kaikkialle Suomeen
 • Maanrakennus Etelä-Suomessa
 • Perustukset kaikkiin hankkeisiin
  (maanvaraiset, paalutettavat ja kellarilliset perustukset sekä talousrakennusten perustukset)
 • Tukimuurit
 • Kellarit 
 • Väestönsuojat

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>