PERUSTAVA | MAAPERÄTUTKIMUS

Maaperätutkimus säästää talohankkeen kustannuksia


Suunnitteletko kodin rakentamista? Haluaisitko saada varmuuden suunnittelemasi rakennuspaikan perustamis- ja rakentamiskustannuksista?


Maarakennus- ja perustamiskustannukset ovat merkittävä kustannuserä omatitalon rakentamisessa. Siitä huolimatta ne ovat usein mysteereitä niin hinnan kuin kustannustenkin puolesta.

Luotettava tapa selvittää perustamiskustannukset ennakkoon, ennen talohankkeen aloittamista, on teettää tontille maaperätutkimus.

Maaperätutkimus määrittää perustamistavan

Maaperätutkimuksessa selvitetään tonttisi maaperän rakenne, kantavuus ja pohjaveden taso. Kun se on tehty, laaditaan perustamistapalausunto. Se määrittää,  millaisen talon tontillesi voidaan rakentaa ja minkälaiset pohja- ja perustusratkaisut tarvitaan.

Monilla paikkakunnilla maaperätutkimus on pakollinen rakennusluvan saamiseksi. Sitä ei kuitenkaan kannata jättää tekemättä vaikka sitä ei vaadittaisikaan, koska muuten maanrakennusvaiheessa voi tulla ikäviä yllätyksiä.
 

Perustavan maaperätutkimuksessa selvitetään

 • tontin maaperän koostumus
 • kantavuus
 • pinnan muodot
 • pohjaveden taso
 • maaperän pilaantuneisuus.
   

Oikein mitoitetuilla perustuksilla säästetään kustannuksissa

Kun maaperätutkimus ja perustamistapalausunto ovat tehty kunnolla, et maksa perustuksista liikaa. Voit myös luottaa siihen, että ne kestävät eikä rakennus lähde painumaan.

Perustava auttaa sinua hankkeessasi maaperätutkimuksen lisäksi kaikissa perustamiseen liittyvissä asioissa samalta toimijalta, urakkarajat ja vastuut pysyvät selkeinä. Perustava vastaa siitä, että maaperätutkimus, perustussuunnittelu, perustukset, kellarit ja tukimuurit ovat oikein suunniteltu ja tehty – järkevillä kustannuksilla tietenkin.

Voit tilata alla olevalla tarjouspyyntölomakkeella Perustavan maaperätutkimuksen kaikkialle Suomeen.

Mitä asiakkaat ovat meistä sanoneet?


"Yhdellä allekirjoituksella saimme koko paketin, joten mahdollisissa ongelmatilanteissa avunkin olisi saanut samasta paikasta.”

Juha Sirviö, yksityinen rakentaja

 

"Perustavalla panostetaan työturvallisuuteen ja pidetään omista työntekijöistä hyvä huoli. Tuote on hyvä, laadullisista asioista tarvitsee keskustella hyvin harvoin. Ja mikäli keskusteltavaa on tullut, reklamaatiot on hoidettu Perustavan toimesta nopeasti kuntoon"

Kai Aatsinki, Rakennuspäällikkö, Designtalo

 

"Perustavalla on intohimona kivijalkojen tekeminen ja se näkyy heidän kaikessa toiminnassa. Viikinlehdossa työskennelleet asentajat olivat varustettu oikeilla välineillä ja suunnittelijat löysivät tontille oikeat ratkaisut. Perustavan tekemä työ jätti minuun vaikutuksen. Sen kyllä huomaa, kun joku yritys on keskittynyt jonkun yksittäisen tuotteen tai palvelun toimittamiseen."

Markus Myllymäki, Toivo Group

Tällä videolla on kattavasti tietoa talon rakentamisen kustannuksista sekä hankkeen budjetin laadinnasta.

Milloin ja mihin tarvitaan maaperätutkimusta?

Talon rakentaminen kannattaa aloittaa tontin maaperätutkimuksella, koska tontin pohja- ja perustamiskustannukset ovat merkittävä kustannuserä rakennushankkeessa. Omakotitaloprojektissa ne ovat toiseksi suurin kustannuserä talopaketin jälkeen.

Maaperätutkimuksella saadaan selville rakennuspaikkasi tarkat pohja- ja perustamiskustannukset. Lisäksi siinä selviää, jos tontillasi on ollut vaikkapa vanha purettu rakennus. Tai jos harkitset rinneratkaisua, siinä voi selvitä, että pohjaveden taso on niin korkealla, että kellarin rakentaminen tulee tosi kalliiksi.

Varaudu tuleviin perustamiskustannuksiin ennakolta

Kun tontillesi on tehty kunnollinen maaperätutkimus, voit varautua ennalta tuleviin perustamiskustannuksiin. Maaperätutkimuksen teettäminen on usein mahdollista jo ennen tonttikauppoja maanomistajan luvalla.

Toisinaan on sovittu tontin myyjän kanssa, että asiakas saa tehdä pohjatutkimuksen tontille ennen tontin ostoa. Tutkimuksessa on voinut selvitä, että perustamiskustannukset ovat niin suuret, että asiakas on halunnut vetäytyä tonttikaupoista.kertoo Mika Kemppainen, Perustavan Infra-yksikön päällikkö.


Vaikka maaperätutkimuksen hinta, noin 1500 euroa menee tällöin kyseisen tontin osalta hukkaan, säästöä voi tulla toistakymmentä tuhatta euroa, kun asiakas voi etsiä tontin, jonka perustamis- ja maarakennuskustannukset ovat huomattavasti pienemmät.

Tällä videolla saat vastauksia mielessäsi pyöriviin kysymyksiin tontin ostamisesta. Videon katsottuasi tiedät, mihin asioihin kannattaa keskittyä tontin ostossa.

TOIMITUSSISÄLTÖ | Maaperätutkimus

 • Tontin pintavaaitus
 • Maaperän kairaukset 6 kpl
 • Häiriintyneiden maanäytteiden laboratorio analysointi
 • Saven leikkauslujuuden määrittäminen paalutettavalla tontilla
 • Pohjaveden pinnantason arviointi
 • Perustamistapalausunto
 • Puustokartoitus (optio)

TOIMITUSSISÄLTÖ | Pohjarakennesuunnittelu

 • Vastuullisena pohjarakenne-suunnittelijana toimiminen
 • Louhintasuunnitelmat
 • Tontin maaperän kevennyssuunnitelmat
 • Putkilinjojen tuentasuunnitelmat
 • Tie-ja paikoitusalueiden suunnitelmat
 • Hulevesisuunnitelma
 • Pintavesisuunnitelma

Milloin kannattaa tehdä erillinen pohjarakennesuunnittelu?

Pohjarakennesuunnittelu kannattaa tehdä silloin, kun tontilla on heikot pohjaolosuhteet. Jos esimerkiksi rakennetaan savelle ja on epäilys, että piha voi alkaa painua täyttöjen painosta, pohjarakennesuunnittelu on tarpellista tehdä. Joskus myös rakennusvalvonta voi vaatia sen.
 

Tuhansien hankkeiden kokemuksella

Perustavalla kunnioitetaan sopimuksia. Siitä hyvänä osoituksena on se, että olemme olleet yli 20000 hankkeessa perustuskumppanina. Kaikki ratkaisumme ovat mietittyjä ja moneen kertaan toimivaksi todettuja. Jos jostain syystä mokaamme, korjaamme virheemme. 

Asiointi Perustavan kanssa on turvallista kustannusten puolesta. Tarjoamme ehdottamamme ratkaisut rakentajan kannalta riskittömällä vaihtoehdolla eli kiinteällä urakkahinnalla – olipa kyse sitten maaperätutkimuksesta, maatöistä, perustuksista tai kellariasennuksesta. Lisäksi olemme vakavarainen yhtiö.


Mitä aiemmin pääsemme hankkeeseen mukaan, sitä paremmin voimme omassa rakennesuunnittelussa miettiä kustannustehokkaita ratkaisuita – yli 20 000 hankkeen kokemuksella. 

Varsinkin vaativilla maaperillä ammattitaitoinen perustussuunnittelumme nousee tärkeään rooliin rakenteiden ja kustannusten optimoinnissa.


 

Perustava – Rakentajan asiantunteva kumppani

PERUSTAVA on luotettava betoniperustusten suunnittelija ja urakoitsija. Meiltä saat rakennushankkeeseesi maaperätutkimuksen, perustus- ja elementtisuunnittelun, päärakennesuunnittelun (PRS), maarakennuksen, paalutuksen ja perustukset. Lisäksi teemme väestönsuojat, tukimuurit, kellarit ja betonirungot.

Palvelemme yksityisiä rakentajia, talotoimittajia ja rakennusliikkeitä ympäri Suomen.

Miksi tilata maaperätutkimus Perustavalta?

 • Kaikki perustamiseen liittyvä on yhden toimijan hallussa. Vastaamme siitä, että perustukset on oikein suunniteltu ja tehty.
 • Olemme monien talotoimittajien perustuskumppani. Kysy lisää omalta talomyyjältäsi.
 • Palvelemme kokonaisvaltaisesti talon ja talousrakennusten perustuksiin liittyen. Esimerkiksi talon perustusten teon yhteydessä kannattaa teettää samalla kertaa talousrakennusten perustukset ja tukimuurit. Näin säästät kokonaiskustannuksissa.

Palvelumme

 • Maaperätutkimukset koko Suomen alueella
 • Perustussuunnittelut osana perustustoimitusta kaikkialle Suomeen
 • Maanrakennuksen Heinolasta Helsinkiin alueella
 • Perustukset kaikkiin hankkeisiin
  (maanvaraiset, paalutettavat ja kellarilliset perustukset sekä talousrakennusten perustukset)
 • Tukimuurit
 • Kellarit ja kivirungot
 • Kokonaiset hallit ja toimitilat asennettuna omalta elementtitehtaaltamme Lammilta

Perustavan kattava toimitussisältö

 • Toimituksemme sisältää sekä perustusten rakennesuunnittelun että toteutuksen
 • Etelä-Suomessa saat kauttamme kaiken maaperätutkimuksesta ja maatöistä perustuksiin ja kellareihin saakka
 • Tarvittaessa mahdolliset työmaa- ja virastokäynnit on mahdollista sisällyttää toimitukseen
 • Voimme hoitaa myös rakennushankkeen päärakennesuunnittelun

Laatu ja dokumentointi

 • Dokumentoimme käytetyt materiaalit, työntekijätiedot, sekä eri työvaiheet ja pöytäkirjat kattavasti Muotti-järjestelmään. Asiakkaalla on järjestelmään oma näkymä.
 • Meillä on RALA-pätevyys

Pyydä tarjous maaperätutkimuksesta alla olevalla lomakkeella


"Siihen nähden, että minä en ymmärrä rakentamisesta oikeastaan yhtään mitään, niin Perustavan kanssa on ollut helppoa. Siellä on ollut kärsivällisiä ihmisiä, jotka ovat kädestä pitäen selittäneet, että mitä tehdään ja miksi asiat tehdään niin kuin ne tehdään.​​​​​​"

Miikka Hujanen, yksityinen rakentaja


 


"Perustavalla on intohimona kivijalkojen tekeminen ja se näkyy heidän kaikessa toiminnassa. Viikinlehdossa työskennelleet asentajat olivat varustettu oikeilla välineillä ja suunnittelijat löysivät tontille oikeat ratkaisut. Perustavan tekemä työ jätti minuun vaikutuksen. Sen kyllä huomaa, kun joku yritys on keskittynyt jonkun yksittäisen tuotteen tai palvelun toimittamiseen."

Markus Myllymäki, Toivo Group


 

Pyydä tarjous maaperätutkimuksesta alla olevalla lomakkeella

Lisätietoa rakentamisesta
#
Rakennustyöt voi aloittaa talvella siinä missä lämpiminä vuodenaikoinakin, mutta homma vaatii huolellisuutta ja osaamista tekijöiltä. Kuten rakentamisessa aina,…
#
Perustavan päärakennesuunnittelijalla Arto Leppäsellä on 15 vuoden kokemus päärakennesuunnittelusta ja hän hoitanut rakennusprojekteja useilla paikkakunnilla.…
#
Perustavan asiantuntijat laativat asiakkaalle tarjouksen sokkelista hänen lähettämien ARK-kuvien ja maaperätutkimuksen perusteella.
#
Mitä ovat oikeasti tärkeitä asioita oman talon rakentamisessa? Keskustelimme aiheesta, kun vierailimme Tuusulan Asuntomessuilla Mäntsälän yksikön kanssa.…
#
Honka järjesti asiakkailleen virtuaalisen rakentajaillan 17.6.2020. Rakentajailtaan toivottiin myös esitystä talon perustuksista ja näin ollen Perustavan Kimmo…

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>

Miksi Perustava

 • Olemme rakentajan asiantunteva kumppani kaikissa perustamiseen liittyvissä asioissa
 • Voimme auttaa sinua omalla rakennesuunnitteluosaamisella säästämään koko hankkeen kustannuksissa
 • Palvelemme kaikkialla Suomessa, Hangosta Nuorgamiin

Ketä palvelemme?

 • Yksityisiä rakentajia, rakennusliikkeitä ja talotoimittajia
 • Meillä on maan laajuinen myyntiverkosto, jolla on hyvä paikallistuntemus

Palvelumme

 • Maaperätutkimukset koko Suomen alueella
 • Perustussuunnittelut osana perustustoimitusta kaikkialle Suomeen
 • Maanrakennuksen Heinolasta Helsinkiin alueella
 • Perustukset kaikkiin hankkeisiin (maanvaraiset, paalutettavat ja kellarilliset perustukset sekä talousrakennusten perustukset)
 • Tukimuurit
 • Kellarit ja kivirungot
 • Kokonaiset hallit ja toimitilat asennettuna omalta elementtitehtaaltamme Lammilta

 

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>