sokkeli perustusten laatu

PERUSTAVA  |  AMMATTILAISEN PALSTA

Perustava hankkeen halutuimpana kumppanina

Onnistunut rakennushanke on yhdessä tekemistä ja luottamukseen perustuvaa kumppanuutta. Valtakunnallisesti asiakkaita palveleva Perustava tarjoaa kokonaispalveluna pohja- ja perustustöitä yksityisille rakentajille, pientalotoimittajille sekä rakennusliikkeille.


Perustavan asiantuntevat ja paikallisissa yksiköissä palvelevat myyjät auttavat asiakkaita valitsemaan rakennushankkeeseen soveltuvat tuotteet sekä yhdistämään ne kustannustehokkaaksi kokonaisuuudeksi asennettuina ja kiinteällä urakkahinnalla.

Perustavan myyntihenkilöstöllä on vuosien ja useiden satojen perustuskohteiden kokemus. Erikoistuminen kapealle alalle on hionut myyjistämme rakennusalan asiantuntijoita, jotka auttavat asiakkaan projektin alkuun parhaalla mahdollisella tavalla. Tarvittaessa jopa tontin valinnasta alkaen.

Pohja-ja perustustyöt ovat rakentamisen vaikeimpia osa-alueita. Hankkeeseen optimaalisesti soveltuvien ratkaisujen valinta edellyttää myyjältä vankkaa ammattitaitoa. Siksi myös Perustavan myyjän tulee hallita kokonaisuus, joka muodostuu rakennesuunnittelun, sopivien tuotteiden ja urakoinnin yhdistelmästä.

"Kun puhutaan perustuksista, ei asiakkaan mieltymyksillä ole samanlaista merkitystä kuin esimerkiksi keittiökaappien valinnassa. Sen sijaan tulee huomioida, mitä tontin pinnanmuodot ja maaperä sekä rakennus perustuksilta edellyttävät. Hyvä myyjä säästää asiakkaan aikaa, vaivaa ja rahaa."

Hyvin suunniteltu on reilusti halvempi

Asiantuntevan myynnin lisäksi perustussuunnittelu on oleellinen osa Perustavan osaamista. Oma rakennesuunnittelu koostuu luotettavista ammattilaisista, jolloin tuotantoon yhteensopiva suunnittelu takaa projektille edullisimman, järkevimmän, korkealaatuisimman ja toteutuskelpoisimman ratkaisun.

Perustavan rakennesuunnittelijoilla on yli 15 vuoden kokemus. Tunnemme paitsi suomalaiset olosuhteet, myös eri kuntien rakentamiselle asettamat vaatimukset. Optimoimme parhaat ratkaisut ja hoidamme samalla viranomaisdokumentit kuntoon tehokkaasti. 

Mitä vähemmän projektissa on toimijoita ja urakkarajoja, sitä selkeämpää vastuunjako ja aikatauluttaminen ovat. Kun suunnittelun, maatyöt ja perustukset tilaa Perustavalta, me otamme lopputuloksesta kokonaisvastuun.

"Ammattitaitoinen, vakiorakenteita hyödyntävä rakennesuunnittelu tuo rakentajalle merkittäviä kustannussäästöjä, laadusta tinkimättä. Tontin, liittymien ja talopaketin lisäksi tarvitaan siis vain yksi kiinteähintainen sopimus, joka ihan oikeasti sisältää kaiken talon ja pihan alle tarvittavan."

Työnjohtaja on lupausten lunastaja

Perustavalla hintaan sisältyy vakiona ammattitaitoinen ja sitoutunut työnjohto. Projektipäälliköillä tai työnjohdolla on työmaalla ratkaiseva rooli. Työnjohto vastaa siitä, että hyvät suunnitelmat myös toteutetaan korkealaatuisesti ja ajallaan. Asiakkaallemme on aina selvää, kuka projektista kaupan teon jälkeen vastaa. Kaikilla työnjohtajillamme on asiakkaan suuntaan kasvot, nimi ja puhelinnumero.

Työnjohtaja vastaa käytännön toteutuksen lisäksi viestinnästä asiakkaan suuntaan. Etenkin Perustava Nollakorko -kokonaispalvelussa työnjohtaja eli projektipäällikkö osallistuu moneen eri asiaan. Niitä ovat mm. aikataulutus, viestintä viranomaisten suuntaan, tarvittavat katselmukset ja tarkastukset sekä ylipäätänsä hankkeen dokumentointi kuuluvat projektipäällikön vastuulle.

Tekeminen työmaalla

Myynnin, suunnittelun ja työnjohdon lisäksi Perustavan onnistuminen mitataan lopulta työmaalla. Ydin on aina onnistunut asennus, jonka tulee mennä kerralla oikein. Perustuksissa mittatarkkuus on ensiarvoisen tärkeää, sillä väärin valettua on kallista korjata.

Perustavalla on yli 30 000 valetun sokkelin kokemus. Niiden pohjalta olemme kehittäneet omia menetelmiä ja karsineet pois kaiken turhan työn. Näin olemme aikaansaaneet rakennesuunnitteluun täydellisesti optimoituja menetelmiä, jotka on nopeaa ja kustannustehokasta toteuttaa korkealaatuisesti.

Vakiorakenteita hyödyntävän suunnittelun ansiosta myös raudoitusten määrä on optimoitu, minkä avulla vältetään muun muassa yliraudoitusta. Meiltä tilatut raudoitteet ovat tehtaalla kohdekohtaisesti määrämittaan esivalmistettuja elementtejä. Esivalmistus nopeuttaa raudoitustyövaihetta työmaalla ja minimoi hävitettävän ylijäämäraudoitteen määrän.

"Olemme panostaneet logistiikkasuunnitteluun ja ajojärjestelyihin. Emme kuljeta ilmaa tai aja turhia kilometrejä. Se on sekä ympäristöystävällistä että asiakkaalle edullista. Perustava eKiven ansiosta työmaa-ajot vähenevät merkittävästi!"

PERUSTAVA – Rakentajan asiantunteva kumppani

Perustava on luotettava betoniperustusten suunnittelija ja urakoitsija. Meiltä saat rakennushankkeeseesi maaperätutkimuksen, perustus- ja elementtisuunnittelun, päärakennesuunnittelun (PRS), maarakennuksen, paalutuksen ja perustukset. Lisäksi teemme tukimuurit, kellarit ja väestönsuojat.

Palvelemme yksityisiä rakentajia, talotoimittajia ja rakennusliikkeitä ympäri Suomen.

Miksi Perustava?

 • Saat meiltä kaikki hankkeen perustukset ja tukimuurit sekä perustusten rakennesuunnittelun yhdellä sopimuksella – vaivattomasti ja ennalta sovitussa aikataulussa.
 • Voimme auttaa sinua omalla rakennesuunnitteluosaamisella säästämään koko hankkeen kustannuksissa.
 • Palvelemme sinua myös tontin maaperätutkimuksissa koko Suomessa. Kun tilaat laadukkaasti tehdyn tutkimuksen meiltä, kaikki perustamiseen liittyvien suunnitelmien teko on yhden toimijan käsissä.
 • Voimme hoitaa tontin maanrakennuksen Etelä-Suomessa – kiinteällä urakkahinnalla. Kun kaikki perustamiseen liittyvä – suunnitelmista toteutukseen – on yhden toimijan hallussa, urakkarajat pysyvät selkeinä.
 • Vastaamme kaikista perustamisvaiheessa tarvittavista pöytäkirjoista ja dokumenteista.

Palveluihimme kuuluvat

 • Maaperätutkimukset koko Suomen alueella
 • Perustussuunnittelut osana perustustoimitusta kaikkialle Suomeen
 • Maanrakennus Etelä-Suomessa
 • Perustukset kaikkiin hankkeisiin
  (maanvaraiset, paalutettavat ja kellarilliset perustukset sekä talousrakennusten perustukset)
 • Tukimuurit
 • Kellarit 
 • Väestönsuojat

 

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>

Blogin uusimmat

16.4.2024
Lammilla, Hämeenlinnan koilliskulmalla valmistetut betonituotteet tunnetaan laadustaan. Täällä…
06.9.2023
JVR-Rakenne Oy urakoi Helsingin Postipuistoon puista kerrostalokorttelia ja…
05.9.2023
Perustava lähettää terveiset kaikille suomalaisille kanssayrittäjille ja toivottaa yli 360 000…
02.6.2023
Uuden (RIL 107) suosituksen mukaan perusmuurin lämmöneriste on asennettava siten, ettei rakenteeseen…
02.5.2023
Perustavan rakentajaillassa talotoimittajat ja kumppanit pääsivät kertomaan pientalorakentamisesta…
15.12.2022
Onnistunut rakennushanke on yhdessä tekemistä ja luottamukseen perustuvaa kumppanuutta.…