hirsitalon rakentaminen hirsitalon perustukset

PERUSTAVA  |  AMMATTILAISTEN PALSTA

Perustava eKivi täyttää määräykset ja ylittää suositukset

Rakennuksen veden- ja kosteudeneristysohjeet (RIL 107) puhututtavat. Erityisen tarkkailun alla ovat nyt tuulensuojan homeenherkkyysluokka ja lämmöneristävyys. Yläpohjan rakentamiseen on annettu uusia suosituksia. Myös sokkelin eristämiseen on otettu kantaa. Uuden suosituksen mukaan ”perusmuurin lämmöneriste on asennettava siten, ettei rakenteeseen synny haitallisia kylmäsiltoja. Yleensä toimiva ratkaisu saadaan käyttämällä eristehalkaistua perusmuuria.” 

Perustava eKivi on uusi modulaarinen tuote, joka sellaisenaan täyttää uuden RIL 107-2022 ohjeen mukaiset vaatimukset. Eristehalkaisun lisäksi sokkelissa on sisäpinnan lämmöneristys. Lisäksi tuotteen CO2-päästöt ovat merkittävästi perinteistä paikallavalusokkelia vähäisemmät. Työmaajätettä tai ylijäämäbetonia ei jää lainkaan ja perustuksen asennusaika on vain muutamia tunteja.

Perustava eKivi on monen vuoden tuotekehitystyön tulos. Sitä on lähdetty kehittämään ottaen huomioon loppuasiakkaan odotukset, työturvallisuus, rakentamisen tasalaatuisuus ja teollistuminen sekä rakenteiden energiatehokkuus. Tuote soveltuu erilaisille runkorakenteille ja maaperille: vaihtoehdoista löytyy niin kovan tontin maanvarainen perustus kuin vaikkapa paaluperustus, joka toteutetaan kantavan pohjalaatan päälle.

Tasalaatuinen tehdastuote, joka vähentää päästöjä

Perustava eKivi on perustus, joka valetaan etukäteen tehtaalla vakiorakenteisiksi elementeiksi. Perustavan omalla elementtitehtaalla valmistetut elementit kuljetetaan työmaalle, jossa ne nostetaan paikoilleen ja kiinnitetään toisiinsa innovatiivisen mekaanisen lukitusmenetelmän avulla - ilman saumavaluja. Tehtaassa teräsmuottia vasten valettu perustus on kaunis, tasalaatuinen ja kerralla valmis. Siinä ei ole ilmakuplia, rotankoloja, muottipurseita, käyryyttä, kuperuutta tai värivaihtelua. Eikä sitä tarvitse pinnoittaa!

Nopean asennuksensa ansiosta Perustava eKivi ei keskeytä maarakennusta. Tällöin täyttöjen teko voidaan aloittaa heti, eikä tule kalliita keskeytyksiltä tai kaivinkoneen välisiirtoja. Talvella nopeus on erityisen tärkeää, koska sillä vältetään työläät sorapatjan välisuojaukset ja riski pohjan tai perustuksen jäätymisestä.

Koska sokkeli on paremmin eristetty, tulee koko rakennuksesta energiatehokkaampi. Parempi EPS-eristys keventää betonielementtejä, jolloin yhteen autoon voidaan lastata enemmän sokkelimetrejä. Ympäristöä kuormittavaa raskaan kaluston ajoa tulee näin vähemmän. Lisäksi eristehalkaisu vähentää betonin ja sitä kautta sementin menekkiä millä on myös CO2-päästöjä pienentävä vaikutus.

Sokkelit siirtoon, sähköt talteen

Mikään ei ole ikuista, tilanteet saattavat muuttua. Rakennuksesta halutaan yhä useammin siirrettävä. Perustava eKivi mahdollistaa perustusten siirtämisen rakennuksen mukana. Tähän asti perustuksesta on tullut tällaisissa tapauksissa aina purkujätettä.

Paljon on puhuttu rakennusten energiankulutuksesta. Vähemmän sen varastoinnista. Aurinkopaneelit on kohta pakollinen vakiovaruste kaikissa uusissa omakotitaloissa. Aurinkovoimalan hyötysuhde paranee, jos sähköä voi ”jemmata”. Mahdollisten sähkökatkojen aikaan on helpompi elää, jos on akut täynnä virtaa. 

Perustava eKivi tekee mahdolliseksi myös sen, että aurinkopaneelien lisäksi rakennukseen voidaan varata tila latausakustolle. Harva kun haluaa säilyttää tilaa vieviä akkuja olohuoneensa nurkassa tai muissakaan huoneissa, joten akkujen paikka voisi olla vaikkapa teknisen tilan lattian alla... 

Ekologinen. Esteettinen. Edullinen edelläkävijä. Perustava eKivi.

Lisätietoa rakentamisesta
#
"FinnBuildit olivat meille tosi hyvät!"
7.10.2022 klo 12.00
FinnBuild-messut kokosivat yhteen rakennus- ja talotekniikan uusimmat tuotteet, palvelut ja ihmiset. Perustava kiittää kaikkia osastolla käynneitä!
Lue lisää
#
Perustavan vuosi 2021
21.12.2021 klo 21.00
Kiitos yhteistyökumppaneillemme, jotka elitte kanssamme todeksi visiotamme olla halutuin kumppani.
Lue lisää
#
Perustavan väestönsuoja (VSS) suunniteltuna, valmistettuna ja paikalleen asennettuna
30.7.2021 klo 12.00
Väestönsuojien elementtirakentamisen hyödyiksi tiedetään mm. työmaan asennusajan nopeus sekä väestönsuojien asentaminen vuodenajasta ja säästä riippumatta.
Lue lisää
#
Väestönsuojan rakentaminen betonielementeistä
30.6.2021 klo 10.02
Tässä videoblogissa perehdytään väestönsuojan rakentamiseen betonielementeistä sekä käydään tutustumassa rakenteilla olevaan liikuntahallin väestönsuojaan.
Lue lisää

PERUSTAVA NOLLAKORKO

Uusi koti. Ilman burnoutia. 


Suunnitteletko uuden kodin rakentamista? Haluatko hankkeen johtamisen sijaan käyttää vapaa-aikasi perheeseen, harrastuksiin ja rentoutumiseen kuin projektin vetämiseen ja aikatauluttamiseen?

Perustava Nollakorko on suunniteltu sinulle, joka haluat rakentaa tulevan kotisi mahdollisimman vaivattomasti.

Hyödyt Nollakorko-palvelusta siten, että voit keskittyä työhön ja nauttia laadukkasta arjesta myös rakentamisen aikana. Tarvitset vain tontin ja talon, hoidamme kaiken muun. Suunnittelujen ja toteutusten lisäksi vastaamme viranomai­syhteistyöstä sekä tarvittavista luvista.


Lue lisää:

https://nollakorko.perustava.fi
 

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>