sokkeli perustusten laatu

PERUSTAVA  |  AMMATTILAISEN PALSTA

"FinnBuildit olivat meille tosi hyvät!"

Rakennusalan ammattilaismessut FinnBuildit 4.-6.10. kokosivat yhteen rakennus- ja talotekniikan uusimmat tuotteet, palvelut ja ihmiset. Helsingin Messukeskuksella kävi kuhina jokaisena messupäivänä. Perustavan omalla osastolla keskellä isompaa messuhallia vieraili niin vanhoja kuin uusia asiakkaita ja kaikki vieraat otettiin suurella ilolla vastaan!


Rakennusmessuille on tilausta

Jo ennen koronaa alkanut keskustelu rakennusmessujen merkityksestä tai roolista nykypäivän rakennusmarkkinassa on jatkunut korona-ajan jälkeenkin. Useammat tahot ovat todenneet rakennusmessujen kävijämäärien tipahtaneen vuodesta toiseen, mutta keskustelua on saattanut leimata enemoi tunne ja fiilis kuin esitetty kävijädata.

Samaan aikaan on myönnettävä, että myös Perustavalla rakennusmessuihin osallistuminen on ollut hiljaisempaa. Tahti on hiipunut aiempien vuosien kymmenistä messuista kolmeen tai viiteen messuun per vuosi. Tämä vuosi on kuitenkin ollut messullisesti kohtuullisen aktiivista. Olemme osallistuneet rakennusmessuihin ainakin Seinäjoella, Tampereella, Turussa ja nyt myös pääkaupunkiseudulla. Samalla on syytä huomata, että FinnBuild-messut oli suunnattu rakennusalan ammattilaisille, kun taas monet muut rakennusmessut ovat kuluttajavetoisia.

Eilen päättyneillä FinnBuild-messuilla Perustavalla oli oma osasto Messukeskuksen ison hallin keskellä. Messu sijaitsi betonipuiston läheisyydessä aivan pääkäytävän varressa. Kolmen päivän aikana osastollamme olivat edustamassa niin Perustavan liiketoimintajohtajat kuin projektipäälliköt. Perustavan sisällä työvuorot oli jaettu niin, että messuedustajat tulivat enempi projektirakentamisen, toimitilarakentamisen ja betonielementtituotannon puolelta. Asiantuntijuutta löytyi kuitenkin koko messujen ajan Perustavan päätuotteesta eli perustuksista.

Messujen markkinointi näytti ja tuntui toimivan

FinnBuildin järjestäjät olivat onnistuneet hyvin markkinoinnissa. Ennen messuja uutiskirjeet, sosiaalinen media ja muu tiedotus toimi ja sitä oli riittävästi. Tällä hyvällä tekemisellä näytti olevan vaikutusta myös toiseen suuntaan; näytteilleasettajia ja vierailijoita piisasi kaikkina kolmena päivänä!

Perustavan osastolla lyötiin kättä yhteen jo ensimmäisen päivän jälkeen. Alkuun moni aivan aiheellisestikin epäili FinnBuildin merkitystä Perustavan liiketoimintaan, mutta ensimmäisen messupäivän jälkeen paikalla olleet pystyivät kertomaan seuraaville tulijoille vahvan viestin; FinnBuild näytti saaneen paikalle "kaikki" rakennusalan päättäjät ja suurimman osan meidänkin asiakkaista ja kumppaneista.

Toinen merkittävä ilonaihe ainakin näin markkinoinnin puolelta oli siinä, että asiakkaat olivat huomanneet meidät myös digitaalisesti. Perustavan tuotteista ja palveluista tiedettiin ja monella oli kosketuspintaa niistä myös oikeassa elämässä. Viidentoista toimintavuoden aikana olemme toki ehtineet toteuttumaan yli 30 000 perustusta ympäri Suomen, mutta tämän päivän huomio alati kiristyvässä kilpailussa myös digitaalisella puolella tuntui hyvältä ja merkitykselliseltä.

Perustavan messusosaston ylivoimaisesti suurin puheenaihe kolmen päivän aikana oli juuri markkinoille lanseerattu eKivi. Vieraat saapuivat kyselemään tämän elementtisokkelin lisätietoja ja tarkempia speksejä.  Perustavan patentoima liitossaumaratkaisu herätti rakentajissa suurta kiinnostusta ja moni esite ja käyntikortti vaihtoi omistajaa messupäivien aikana. 

FinnBuild osana koko rakennusalan markkinointia

Tyypillisesti messut ja tapahtumat kuuluvat yrityksissä myynnin ja markkinoinnin työtehtäviin. FinnBuild oli siinä määrin positiivinen poikkeus, että nuo tutut jakolinjat näyttivät menneen uusiksi. Messut kokosivat yhteen kaikki alan vaikuttajat ja päättäjät ja vieraat koostuivat aina opiskelijoista rakennusalan kokeneisiin tekijöihin. Yhteinen tavoite ja kiinnostus rakentamiseen näytti leimaavan kaikkia messuille tulleita.

Messujen aikana monella lavalla pidettiin erilaisia asiantuntijapuheenvuoroja. Myös Perustavan markkinointipäällikkö Valtteri Karjula kävi pitämässä oman puheenvuoron rakennusalan markkinoinnista DigiPRO-lavalla viimeisenä messupäivänä. Valtterin mukaan alkuun oli näyttänyt siltä, että puhe pidettäisiin tyhjälle katsomolle, mutta muutamaa minuuttia ennen aloitusta lähes kaikki 50 istumapaikkaa täyttyivät!

Ammattilaisten messut oli ammattilaisten tekemät

Heti näin messujen jälkeisenä perjantaina haluamme koko Perustavan puolesta onnitella kaikkia messuille saapuneita näytteilleasettajia sekä vieraita. Haluamme myös eritoten kiittää messujärjestäjiä todella hyvin järjestetyistä messuista. FinnBuildit olivat meille tosi hyvät ja messut tekivät vaikutuksen kaikkiin Perustavan asiantuntijoihin.

Seuraavan kerran messuilemme jo tämän kuun lopussa. Tervetuloa Vantaan OMAKOTI-messuille Myyrmäkeen 28.-30.10.2022. Siellä kuulet lisää mm. eKivestä sekä Perustava Nollakorosta.

Vielä kerran kiitos FinnBuild 2022!

PERUSTAVA – Rakentajan asiantunteva kumppani

Perustava on luotettava betoniperustusten suunnittelija ja urakoitsija. Meiltä saat rakennushankkeeseesi maaperätutkimuksen, perustus- ja elementtisuunnittelun, päärakennesuunnittelun (PRS), maarakennuksen, paalutuksen ja perustukset. Lisäksi teemme tukimuurit, kellarit ja väestönsuojat.

Palvelemme yksityisiä rakentajia, talotoimittajia ja rakennusliikkeitä ympäri Suomen.

Miksi Perustava?

 • Saat meiltä kaikki hankkeen perustukset ja tukimuurit sekä perustusten rakennesuunnittelun yhdellä sopimuksella – vaivattomasti ja ennalta sovitussa aikataulussa.
 • Voimme auttaa sinua omalla rakennesuunnitteluosaamisella säästämään koko hankkeen kustannuksissa.
 • Palvelemme sinua myös tontin maaperätutkimuksissa koko Suomessa. Kun tilaat laadukkaasti tehdyn tutkimuksen meiltä, kaikki perustamiseen liittyvien suunnitelmien teko on yhden toimijan käsissä.
 • Voimme hoitaa tontin maanrakennuksen Etelä-Suomessa – kiinteällä urakkahinnalla. Kun kaikki perustamiseen liittyvä – suunnitelmista toteutukseen – on yhden toimijan hallussa, urakkarajat pysyvät selkeinä.
 • Vastaamme kaikista perustamisvaiheessa tarvittavista pöytäkirjoista ja dokumenteista.

Palveluihimme kuuluvat

 • Maaperätutkimukset koko Suomen alueella
 • Perustussuunnittelut osana perustustoimitusta kaikkialle Suomeen
 • Maanrakennus Etelä-Suomessa
 • Perustukset kaikkiin hankkeisiin
  (maanvaraiset, paalutettavat ja kellarilliset perustukset sekä talousrakennusten perustukset)
 • Tukimuurit
 • Kellarit 
 • Väestönsuojat

 

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>

Lisätietoa rakentamisesta
#
Perustava hankkeen halutuimpana kumppanina
15.12.2022 klo 12.00
Onnistunut rakennushanke on yhdessä tekemistä ja luottamukseen perustuvaa kumppanuutta. Valtakunnallisesti asiakkaita palveleva Perustava tarjoaa…
Lue lisää
#
"FinnBuildit olivat meille tosi hyvät!"
7.10.2022 klo 12.00
FinnBuild-messut kokosivat yhteen rakennus- ja talotekniikan uusimmat tuotteet, palvelut ja ihmiset. Perustava kiittää kaikkia osastolla käynneitä!
Lue lisää
#
Perustavan vuosi 2021
21.12.2021 klo 21.00
Kiitos yhteistyökumppaneillemme, jotka elitte kanssamme todeksi visiotamme olla halutuin kumppani.
Lue lisää
#
Perustavan väestönsuoja (VSS) suunniteltuna, valmistettuna ja paikalleen asennettuna
30.7.2021 klo 12.00
Väestönsuojien elementtirakentamisen hyödyiksi tiedetään mm. työmaan asennusajan nopeus sekä väestönsuojien asentaminen vuodenajasta ja säästä riippumatta.
Lue lisää
#
Väestönsuojan rakentaminen betonielementeistä
30.6.2021 klo 10.02
Tässä videoblogissa perehdytään väestönsuojan rakentamiseen betonielementeistä sekä käydään tutustumassa rakenteilla olevaan liikuntahallin väestönsuojaan.
Lue lisää

Blogin uusimmat

07.10.2022
FinnBuild-messut kokosivat yhteen rakennus- ja talotekniikan uusimmat tuotteet, palvelut ja ihmiset.…
03.5.2022
Pekka Linnanmäki on nimetty toimitilaliiketoiminnan projektipäälliköksi 2.5.2022 alkaen. Pekan…
21.12.2021
Kiitos yhteistyökumppaneillemme, jotka elitte kanssamme todeksi visiotamme olla halutuin kumppani.
30.7.2021
Väestönsuojien elementtirakentamisen hyödyiksi tiedetään mm. työmaan asennusajan nopeus sekä…
30.6.2021
Tässä videoblogissa perehdytään väestönsuojan rakentamiseen betonielementeistä sekä käydään…