hirsitalon rakentaminen hirsitalon perustukset

PERUSTAVA NOLLAKORKO  |  RAKENTAJAN VINKIT

Perustava Nollakorko auttaa oman kodin rakentajaa ratkaisevalla tavalla

Perustava Nollakorko -kokonaispalvelu mullistaa rakennushankkeen alkupään työvaiheet. Jatkossa rakentaja voi ostaa yhdellä sopimuksella kiinteähintaisen kokonaisuuden, joka kattaa mm. tontin maaperätutkimuksen, paalutuksen, maarakennuksen ja perustukset töineen, materiaaleineen ja suunnitteluineen. Kaikelle tälle on luvassa pitävä aikataulu sekä kiinteä hinta – ja vastuu on yksissä käsissä!


Yksi hinta

Maailman myllerrykset ovat vaikuttaneet myös rakennusalaan. Samalla ihmisten ostokäyttäytyminen on muuttunut ja yhä useampi rakentaja haluaa ostaa valmiita ja helppoja kokonaisuuksia. Eri talotoimittajat ja rakennusalan yritykset ovat pyrkineet luomaan asiakkaiden tarpeisiin yhä valmiimpia ratkaisuja. Perustava haluaa olla myös mukana vastaamassa muuttuneeseen asiakastarpeeseen ja tuo rakentamisen markkinaan oman kokonaispalvelunsa – Perustava Nollakoron.

Tontti + Perustava Nollakorko + Talo = VALMIS KOTI

Perustava Nollakorko -kokonaispalvelun pääideana on toteuttaa asiakkaan tarpeeseen kaikki talon ja pihan alle tarvittava. Uudessa palvelussa merkittävää on kiinteä hinta sekä ylivoimainen tuotesisältö. Perustava Nollakorko kattaa 13 erilaista tuotepakettia tyypillisesti pohja -ja perustustöihin laskettaviin työvaiheisiin ja pitää sisällään paljon erilaisia osa-alueita, joita rakentajat ovat itse joutuneet ottamaan huomioon tai hankkimaan muualta.

Yksi sopimus

Asiakas pyytää Perustavalta alkuun tarjouspyyntöä omalle rakennushankkeelle. Perustavan myyjä laatii saatujen lähtötietojen pohjalta kiinteähintaisen tarjouksen, jonka jälkeen asiakas sen hyväksyy. Kaupan syntyessä Perustava ottaa kokonaisvastuun sovituista töistä ja toteuttaa kaikki tontilla tapahtuvat työt aina sokkelin yläpintaan saakka. Perustavan jäljiltä työmaa on siisti ja valmis vastaanottamaan asiakkaan hankkiman talopaketin. Yhden sopimuksen kautta asiointi on vaivatonta ja vähentää merkittävästi asiakkaan omaa ajankäyttöä rakennushankkeen seurannassa ja hallinnassa. Vastuu on Perustavalla.


"Kaikki työvaiheet dokumentoidaan ja asiakas pääsee tarkastamaan, että työt ovat hoidettu sovitun mukaisesti. Pohja-ja perustustöiden urakkarajat poistuvat ja Perustava vastaa itse hankkeen aikatauluista ja työvaiheiden jaksotuksesta."


 

Yksi vastuunkantaja

Kiinteän hinnan ja yhden sopimuksen kautta Perustavan kokonaispalvelu on asiakkaalle riskitön. Perustava lupaa hoitaa kaikki työt ennen talopaketin saapumista – aina suunnittelusta toteutukseen. Työmaalla tapahtuvien töiden lisäksi Perustavan toimintatapaan kuuluvat erilaiset katselmukset jo tarjousvaiheessa. Rakentajan halutessa myyjä ja asiakas ovat käyneet yhdessä tontilla jo tarjousvaiheessa. Varsinaisten töiden alettua, alkukatselmus on ensimmäinen työvaihe. Silloin esimerkiksi katualueet katselmoidaan ja vuokrataan ja katulupahakemus täytetään. Maatöiden alkaessa tontilla pidetään pohjakatselmus. Mikäli tontilla on louhittu, louhintaan ja tärinään ovat omat katselmukset.


"Perustusten teon jälkeen järjestetään perustus- ja sijaintikatselmukset."


Työmaalla Perustavan oma työnjohto ja hankkeen vastaava työnjohtaja tekevät tiivistä yhteistyötä. Perustavan työnjohtajat aikatauluttavat maarakennus- ja perustustyöt ja varmistavat aikataulujen pitämisen. Samoin työnjohdon tehtävänä on huolehtia, että jokaisella työmaalla toteutetaan suunnitelmien ja hyvän rakennustavan mukaista rakentamista, työturvallisuutta unohtamatta.

Toimivan projektinjohdon lisäksi Perustava Nollakoron keskeinen asiakasarvo on viranomaisyhteistyö. Vastuullisena rakennesuunnittelijana eli päärakennesuunnittelijana toimiminen kuuluu kokonaispalveluun ja sen myötä myös esimerkiksi perustussuunnitelmien ja sen lisäksi muidenkin rakennesuunnitelmien hyväksyttäminen ovat osa Perustava Nollakorko -tuotepaketteja. Viranomaisyhteistyö pitää sisällään myös kaivu-ja sijoitusluvat sekä esimerkiksi liikennejärjestelmysuunnitelmat. Samoin liitostöistä sopiminen kuuluu tähän vastuuseen.

Ylivoimainen tuotesisältö

Perustava Nollakoron jälkeen asiakkaan vastuulle jää tontin hankinta, rakennuslupa sekä data-, sähkö-, ja KVV-sopimukset. Asiakas myös kiinnittää edelleen omalle rakennushankkeelle pääsuunnittelijan ja vastaavan työnjohtajan sekä valitsee tulevan talopaketin ja -tekniikan. Tontin ja talon väliin jäävä osa on nyt mahdollista jatkossa toteuttaa Perustavan tarjoamalla kokonaispalvelulla.

 1. Projektinjohto
 2. Geopalvelut
 3. Suunnittelut
 4. Viranomaisyhteistyö
 5. Katselmukset
 6. Mittaukset
 7. Tontin raivaus
 8. Maarakennus, 1
 9. Ulkopuolinen KVV
 10. Paalutus
 11. Betoniperustukset
 12. Maarakennus, 2
 13. Dokumentointi

Perustava on aloittanut kokonaispalvelun tarjoamisen Etelä-Suomessa. Tarkoituksena on laajentaa myöhemmin Pirkanmaalle ja Varsinais-Suomeen. Perustava Nollakorko -kotisivuilta löydät tarkemmat tuotekuvaukset palvelukokonaisuuden sisällöstä. Sivuilta voit myös jättää tarjouspyynnön ja löydät yhteystiedot Perustavan myyntiin.


"Yksi hinta. Yksi sopimus. Yksi vastuunkantaja. Ylivoimainen toimitussisältö."


Siinä on kaikki.

Perustava Nollakorko -sivusto:
https://nollakorko.perustava.fi/

Haaveiletko oman talon rakentamisesta? 

Lataa alla olevasta linkistä ilmainen 10 askelmaa omaan kotiin -opas. Sen avulla osaat aloittaa talon rakentamisen, vaikka et tietäisi aiheesta vielä paljoa.

Lataa ilmainen opas >>

PERUSTAVA – Rakentajan asiantunteva kumppani

Perustava on luotettava betoniperustusten suunnittelija ja urakoitsija. Meiltä saat rakennushankkeeseesi maaperätutkimuksen, perustus- ja elementtisuunnittelun, päärakennesuunnittelun (PRS), maarakennuksen, paalutuksen ja perustukset. Lisäksi teemme väestönsuojat, tukimuurit, kellarit ja betonirungot.

Palvelemme yksityisiä rakentajia, talotoimittajia ja rakennusliikkeitä ympäri Suomen.

Miksi Perustava?

 • Saat meiltä kaikki hankkeen perustukset ja tukimuurit sekä perustusten rakennesuunnittelun yhdellä sopimuksella – vaivattomasti ja ennalta sovitussa aikataulussa.
 • Voimme auttaa sinua omalla rakennesuunnitteluosaamisella säästämään koko hankkeen kustannuksissa.
 • Palvelemme sinua myös tontin maaperätutkimuksissa koko Suomessa. Kun tilaat laadukkaasti tehdyn tutkimuksen meiltä, kaikki perustamiseen liittyvien suunnitelmien teko on yhden toimijan käsissä.
 • Voimme hoitaa tontin maanrakennuksen Etelä-Suomessa – kiinteällä urakkahinnalla. Kun kaikki perustamiseen liittyvä – suunnitelmista toteutukseen – on yhden toimijan hallussa, urakkarajat pysyvät selkeinä.
 • Vastaamme kaikista perustamisvaiheessa tarvittavista pöytäkirjoista ja dokumenteista.

Palveluihimme kuuluvat

 • Maaperätutkimukset koko Suomen alueella
 • Perustussuunnittelut osana perustustoimitusta kaikkialle Suomeen
 • Maanrakennus Etelä-Suomessa
 • Perustukset kaikkiin hankkeisiin
  (maanvaraiset, paalutettavat ja kellarilliset perustukset sekä talousrakennusten perustukset)
 • Tukimuurit
 • Kellarit ja kivirungot
 • Kokonaiset hallit ja toimitilat asennettuna omalta elementtitehtaaltamme Lammilta

 

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>

Lisätietoa rakentamisesta
#
Kellarin rakentaminen – elementeistä vai harkoista?
21.12.2020 klo 9.30
Suuremmissa kaupungeissa tontit ovat usein tiukassa ja tasamaan tontteja ei riitä kaikille.
Lue lisää
#
Mikä on oikea aika tilata perustukset?
20.11.2020 klo 9.30
Milloin perustukset kannattaa tilata ja missä vaiheessa ottaa yhteyttä Perustavaan? Tässä blogissa Juha Ketonen, Perustavan Seinäjoen yksikön myyjä, vastaa…
Lue lisää
#
Talopaketin todellinen hinta
26.10.2020 klo 13.00
Mitä omakotitalon rakentaminen todellisuudessa maksaa? Omakotitalon ja talopaketin todellinen hinta on aihe, joka kiinnostaa kaikkia talonrakentamista…
Lue lisää
#
Perustusten teko talvella
29.9.2020 klo 12.40
Rakennustyöt voi aloittaa talvella siinä missä lämpiminä vuodenaikoinakin, mutta homma vaatii huolellisuutta ja osaamista tekijöiltä. Kuten rakentamisessa aina,…
Lue lisää
#
Päärakennesuunnittelu – Mitä se oikein on?
28.8.2020 klo 12.50
Perustavan päärakennesuunnittelijalla Arto Leppäsellä on 15 vuoden kokemus päärakennesuunnittelusta ja hän hoitanut rakennusprojekteja useilla paikkakunnilla.…
Lue lisää