YRITYS |  NOLLAKORKO  | yhteys |  PYYDÄ TARJOUS |  ​​SOKKELI-SAMI

PERUSTAVA-PÄIVÄ

Paneelikeskustelu – Mitä tarkoittaa halutuin kumppani?


Mitä tarkoittaa halutuin kumppani? Yrityksen arvojen ja mission konkretisointi on toisinaan enemmän kuin paikallaan. Sanallistamalla asioita korulauseet muuttuvat konkretiaksi. Tätä konkretisointia tekivät Perustava-päivän aikana kymmenkunta panelistia, jotka pohtivat, mitä halutuin kumppani Perustavan arjessa tarkoittaa.

Perustavan oman väen lisäksi paneeliin osallistui yhteistyökumppaneita, esimerkiksi BetSetin, Jaiconin ja paalutusurakoitsija Maanrakennus Kotisalon  edustaja sekä Perustavan sponsoroimana Tokion Olympialaisissa ampuva Satu Mäkelä-Nummela
 


”Halutuin kumppani tarkoittaa sitä, että meille on töitä. Meistä jokainen voi olla halutuin kumppani välttämällä kinaamista. Työ on kaikkien yhteinen etu.”Perustavan omalle väelle halutuimman kumppanin määritelmä oli selkeä, toki jokaisella omanlaisensa.

”Halutuin kumppani tarkoittaa sitä, että meille on töitä. Meistä jokainen voi olla halutuin kumppani välttämällä kinaamista. Työ on kaikkien yhteinen etu.”

Talon ulkopuolelta Perustavan toimia tarkkailevat ja niissä mukana olevat kommentoivat hyvän työilmapiirin näkyvän kauas.

”Yrityksen yhteishenki on käsin kosketeltavissa. Organisaatiossa on todella onnistuttu kaatamaan pyramidi nurin, talossa ei ole useamman kerroksen väkeä. Yhden kehitysehdotuksen voin päärakennesuunnittelijana antaa: kun pyydän korjaamaan kuvia, kysykää useammin, että miksi. Näin tapahtuu oppimista, eikä minun ehkä seuraavalla kerralla tarvitse pyytää samaa korjausta.”

Kumppanuus nähtiin yhteistyökumppaneiden suunalta yhteistyönä, jolla on jatkumo ja jota kehitetään molemmin puolin. 

”Kohtuullisen pienenä yrityksenä on myös meidän etu, että Perustava menestyy ja jatkaa yhteistyötä meidän kanssa. Laatu, hyvä aikataulutus ja joustavuus ovat yhteistyökumppaneilta odotettuja ominaisuuksia, halutuinta kumppanuutta.”
 


”Teemme töitä urakkapalkalla, jolloin houkutus tehdä nopeasti on kova. Olen kuitenkin huomannut, että mitä enemmän jaksaa käyttää työmaalla aikaa ihmisten kanssa jutteluun ja tutustumiseen, sitä mukavammin työt hoituvat ja sitä parempaa on asiakkaan palaute.”


 

”Enemmän porukalla, vähemmän urakalla” – lyhyen aikavälin tavoitteesta pidemmän tähtäimen tavoitteisiin

Millainen on halutuin kumppani arjessa? 

”Työkaveri, joka kyselee kuulumisia, kunnioittaa muita ja hoitaa hommansa ajatellen sitä seuraavaa, jolle tehtävä siirtyy. Pitää olla molemminpuolinen luottamus. Minä luotan, että hän on hoitanut oman hommansa ja toinen luottaa, että minä hoidan omani.”

Paneeliin osallistunut asentaja kuvaili asentajan roolia joskus hankalaksi.

”Teemme töitä urakkapalkalla, jolloin houkutus tehdä nopeasti on kova. Olen kuitenkin huomannut, että mitä enemmän jaksaa käyttää työmaalla aikaa ihmisten kanssa jutteluun ja tutustumiseen, sitä mukavammin työt hoituvat ja sitä parempaa on asiakkaan palaute.”

Kehitysehdotuksiakin tuli. 

”Meillä on ympäri Suomen äärimmäisen kokeneita asentajia ja kaikilla olisi varmasti heittää muutama hyväksi havaittu vinkki johonkin työvaiheeseen. Kokoamalla nämä yhteen meidän kaikkien työpäiviin voisi tulla vähän enemmän aikaa! Myös suunnittelija ja asentaja saattavat olla tosi kaukana toisistaan ja tapaamisia on harvoin. Paljon hyödyllistä tietoa jää jakamatta puolin ja toisin.”

Paneeli nosti esille muutamia tuttuja arjen pulmia, joihin yhdessä keskustelemalla löytynee hyvät ratkaisut. Toivottavasti yksikönpäälliköt kirjoittivat muistiinpanoja kynät sauhuten! 

Yhteistyökumppaneilta kuullut kehut ja kiitokset lämmittävät mieltä pitkään. Jatketaan hyvää yhteistyötä ja pidetään palautekanavat auki jatkossakin. 

 


”Työkaveri, joka kyselee kuulumisia, kunnioittaa muita ja hoitaa hommansa ajatellen sitä seuraavaa, jolle tehtävä siirtyy. Pitää olla molemminpuolinen luottamus. Minä luotan, että hän on hoitanut oman hommansa ja toinen luottaa, että minä hoidan omani.”Lue lisää Perustava-päivästä täältä:
Jukka Jalonen - Menestyvän tiimin rakentaminen

 

Katso video Perustava-päivästä!
Mukana mm. Perustavan työntekijöitä, Jukka Jalonen, Satu Mäkelä-Nummela ja Pommijätkät 

Perustava-päivä 2020: Mikä on menestyvän yrityksen salaisuus? Feat. Pommijätkät

 

Blogin uusimmat

07.5.2024
Vuonna 2022 asetimme Perustavalla yhdeksi tavoitteeksi asiakastyytyväisyyden jatkuvan parantamisen.…
13.3.2024
Perustavan toimitusjohtaja Sampo Jäntti vieraili Rakennetaan yhdessä ry:n podcastissa. Kuuntele…
20.10.2023
Rakennustyöt alkavat välittömästi ja projekti valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.
04.9.2023
Perustava Oy ja rakennusyhtiö SRV ovat sopineet Äänekoskelle rakennettavan Metsä Woodin Kerto…
28.8.2023
Orimattilan kaupunki järjestää tonttipäivän Virenojalla tiistaina 5.9.2023 klo 16-19. Perustava on…
26.6.2023
Perustava-konsernin emoyhtiö Perustava Group Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty 22.6.2023…