YRITYS |  NOLLAKORKO  | yhteys |  PYYDÄ TARJOUS |  ​​SOKKELI-SAMI

Perustusten teko talvella

PERUSTAVA  |  RAKENTAJAN VINKIT

Betonivalu pakkasella

Talviperustamisessa tärkeintä on huolehtia betonin esilämmityksessä. Esilämmitys tapahtuu betoniasemalla. Betonin esilämmitys on tärkeää, jotta valmisbetoni tulee työmaalle riittävän lämpimänä ja jotta betoni saavuttaa riittävän nopeasti ns. jäätymislujuuden. Talvirakentamisen varalle Perustavalla on käytössä monia toimenpiteitä ja tekniikoita, jolla talvivalut onnistuvat ja työn laatu säilyy.

Omakotitalon tai minkä tahansa muunkin rakennuksen sokkelin teko talvella onnistuu, kun huolehditaan riittävästä suojauksesta niin muottien kuin tehdyn työn osalta. Talvisin Perustavalla on käytössä lämpömuotit, jossa on eristeet ulkomuotin pinnassa. Lämpömuotin avulla varmistetaan mekaaninen suojaus. Valun jälkeen sokkelimuotit suojataan pakkasen lisäksi lumelta.

Talvivaluissa sokkelin raudoituksiin asennetaan myös betonin kovetuskaapeli eli lämmityskaapeli. Sen avulla varmistetaan lämmön riittävyys kriittisillä hetkillä ja se, että betoni pysyy riittävän lämpimänä riittävän pitkään. Sokkelin yläpinta suojataan tarkasti siihen sopivalla solumuovilla, koska lämpö tahtoo karata ylöspäin.


Lunta vastaan suojaudutaan pressuilla ja pakkasta vastaan käytetään solumuoveja muottien ulkopinnoissa ja valun päällä.


 

Talvirakentamisen mahdollisuudet

Talvirakentamisssa pakkanen ja lumi aiheuttavat ylimääräistä vaivaa, mutta oikeilla toimenpiteillä talvella valaminen onnistuu. Rakennuksen sokkelin suojaamisen lisäksi kuistien ja terassien pilarianturoissa käytetään XPS-lämpömuotteja. Silloin valettava pilariantura on suojattu joka puolelta. Pilarianturoita ei voida lämmittää kovetuskaapelilla, mutta päälle tulee vielä valun jälkeen ”kansi”.

Talvella valettavan perustuksen aikana, Perustavan työnjohtajat käyttävät betonin lämpötilan seurannassa Perustavan lämpövahtia. Sen valun sisään asennetut anturit ovat yhteydessä järjestelmään, joka lähettää hälytyksen suoraan työnjohtajan puhelimeen, jos lämpötila laskee liian matalaksi. Talviolosuhteet aiheuttavat työmaalla monenlaisia toimenpiteitä, mutta lopputulemana perustuksia ja maarakennustöitä pystytään tekemään myös talvella.

Talven ajan Perustavalla on käytössä ns. talvilisä, jolla katetaan sääolosuhteista aiheutuvia lisäkuluja. Talvirakentamisen lisäkulut koostuvat suojaamisesta, lämmityksestä sekä mahdollisesta talvibetonin käytöstä. Rakentajan ei kannata kuitenkaan pelätä talvirakentamista, sillä tyypillisen "kesä-sesongin" ulkopuolella voi olla järkevää rakentaa ja riittävillä toimenpiteillä ammattitaitoiset tekijät varmistavat tinkimättömän laadun myös talviolosuhteissa.

Sokkelin valu pakkasella

 1. Betonin esilämmitys tehtaalla
 2. Lämmitys-/kovetuskaapelin käyttö
 3. Mekaaninen suojaus
 4. Sokkelin yläpinnan suojaus
 5. XPS-lämpömuotit kuistien ja terassin valuissa
Perustusten teko talvella

PERUSTAVA – Rakentajan asiantunteva kumppani

Perustava on luotettava betoniperustusten suunnittelija ja urakoitsija. Meiltä saat rakennushankkeeseesi maaperätutkimuksen, perustus- ja elementtisuunnittelun, päärakennesuunnittelun (PRS), maarakennuksen, paalutuksen ja perustukset. Lisäksi teemme väestönsuojat, tukimuurit, kellarit ja betonirungot.

Palvelemme yksityisiä rakentajia, talotoimittajia ja rakennusliikkeitä ympäri Suomen.

Miksi Perustava?

 • Saat meiltä kaikki hankkeen perustukset ja tukimuurit sekä perustusten rakennesuunnittelun yhdellä sopimuksella – vaivattomasti ja ennalta sovitussa aikataulussa.
 • Voimme auttaa sinua omalla rakennesuunnitteluosaamisella säästämään koko hankkeen kustannuksissa.
 • Palvelemme sinua tontin maaperätutkimuksissa koko Suomessa. Kun tilaat laadukkaasti tehdyn tutkimuksen meiltä, kaikki perustamiseen liittyvien suunnitelmien teko on yhden toimijan käsissä.
 • Voimme hoitaa tontin maanrakennuksen Heinolasta Helsinkiin alueella – kiinteällä urakkahinnalla. Kun kaikki perustamiseen liittyvä – suunnitelmista toteutukseen – on yhden toimijan hallussa, urakkarajat pysyvät selkeinä.
 • Vastaamme kaikista perustamisvaiheessa tarvittavista pöytäkirjoista ja dokumenteista.

Palveluihimme kuuluvat

 • Maaperätutkimukset koko Suomen alueella
 • Perustussuunnittelut osana perustustoimitusta kaikkialle Suomeen
 • Maanrakennuksen Heinolasta Helsinkiin alueella
 • Perustukset kaikkiin hankkeisiin
  (maanvaraiset, paalutettavat ja kellarilliset perustukset sekä talousrakennusten perustukset)
 • Tukimuurit
 • Kellarit ja kivirungot
 • Kokonaiset hallit ja toimitilat asennettuna omalta elementtitehtaaltamme Lammilta

 

Tutustu palveluihimme

Ammattilaiset | Kotitaloudet


Kaikki yhteystiedot >>

Lähetä tarjouspyyntö >>

Lisätietoa rakentamisesta
#
Talon rakennus, hinta – paljonko talon rakentaminen maksaa
14.6.2021 klo 11.00
Talon rakennus, hinta ja budjetti. Erilaisia muuttujia on paljon tontin valinnasta viimeistelyyn. Tällä videolla avaamme asiaa lisää.
Lue lisää
#
Tontin ostaminen ja talon suunnittelu – Näin aloitat talohankkeen
11.6.2021 klo 11.00
Mistä aloittaa talon suunnittelu, josta olet haaveillut pitkään? Entä tontin ostaminen – mistä löydät sopivan rakennuspaikan? Monille juuri aloittaminen on…
Lue lisää
#
Maanrakennus on tärkeä osa taloprojektia
8.6.2021 klo 15.30
Maanrakennus on tärkeässä osassa onnistunutta rakennusprojektia. Unelmien koti lepää sorapedin ja sen päälle tehtävän perustuksen päällä vuosikymmeniä tai…
Lue lisää
#
Pienen omakotitalon rakentaminen on nyt trendikästä
31.5.2021 klo 9.30
Omakotitalojen neliöt pienenevät tonttien koon myötä ja energiatehokkuus on tärkeää rakentajille, joten pienen omakotitalon rakentaminen on nyt trendikästä.
Lue lisää
#
Ryhmärakentaminen – erinomainen tapa rakennuttaa oma koti
15.3.2021 klo 9.30
Ryhmärakentaminen on läpinäkyvä hanke, jossa tulevat asukkaat rakentavat tai rakennuttavat yhdessä talot, hyödyntäen yhteistyötä ja yhteisiä sopimuksia.
Lue lisää