SPONSOROINTI

Satu Mäkelä-Nummelan kausi huipentui maailmancupin finaaliin

Teksti: Satu Mäkelä-Nummela
 

Minun kausi huipentui maailmancupin finaaliin, johon pääsi viime ja tämän kauden rankingin perusteella 18 parasta ampujaa. Kisapaikkana oli mahtavat puitteet ainakin lämpönsä puolesta antava Al Ain Arabiemiraateissa. 


Tavoitteena oli finaali, mutta ei liippaissut läheltäkään. Ammuntatulokseni oli sama kuin keväällä eli ei ollut tapahtunut oppimista radan suhteen ja sijoituskin painui sijaluvulle 11 huikean korkeatasoisessa kisassa. 

Huhtikuussa olimme näillä samoilla tantereilla maailmancupin kisassa. Silloin sijoitus oli 20. Toki ampujamäärä oli myös suurempi (71) verrattuna nyt kisassa mukana oleviin. 

Meidän kolean syksyn vastapainoksi Al Ainin lämpö huiteli mukavissa 34-39 asteen lukemissa. Ammuntakausi on hieman kangistunut kotimaassa, koska meidän sääolosuhteet ovat muuttuneet vetisiksi ja kylmiksi. Halu lähteä harjoittelemaan on hiipunut siinä ohella. Mukava, että meillä on meidän ihanat vuodenajat, vaikka ne joskus tuntuvatkin ärsyttäviltä.
 


"Elokuun puolenvälin tietämillä ammuin Lahden maailmancupin kisassa Suomelle maapaikan Tokioon olympialaisiin."Takana on pitkä kausi - joulukuun lopulla alkanut. Nyt huilataan joulukuun loppuun ennen kuin taas aloitellaan tulevaa olympiakautta ja matkaa kohti Tokiota.

Elokuun puolenvälin tietämillä ammuin Lahden maailmancupin kisassa Suomelle maapaikan Tokioon olympialaisiin. Se tarkoittaa sitä, että paikka ei ole minun, vaan Suomen Olympiakomitea valitsee siihen ampujan. Pääsääntönä kuitenkin pidetään, että paikan ampunut sinne valitaan.

Eli nyt eletään jänniä hetkiä, tehdäänkö valinta jo joulukuussa ja jos, kenen nimi kirjoitetaan listaan.

Itselläni on vahva tunne nimeni piirtämisestä ja kiinnittämisestä paikkaan, mutta niin kauan, kun nimeä ei ole kirjattu, kaikilla naisampujilla on mahdollisuus haastaa tuo paikka.

Mahdollista olisi myös siirtää paikkaa toiseen ammuntalajiin, mutta sitä ei tulla tekemään, koska trapin puolesta puhuu tulokset ja menestymiset.

Kiitokset Perustavalle, joka on tukenut ammuntaani tällä kuluneella kaudella ja mahdollistanut matkani kohti unelmaani – matkaa kohti neljänsiä olympialaisia.

Ihanaa loppusyksyä teille kaikille ja raikkaita talven viimoja!

Blogin uusimmat

13.10.2021
Nissilän lisäksi Duunitorin Rekrygaalan finaaliin valittiin Kaisa Seppälä Notarecilta ja Joel…
04.10.2021
Lapin rakentajat saavat jatkossa perustuksensa lähempää paikallisten tekijöiden tekemänä.
07.9.2021
Perustavalla aloittaa syksyllä kolme uutta yksikönpäällikköä. Heistä kaksi löytyi sisäisellä haulla…
01.9.2021
Lahdessa, Hollolassa ja Hämeenlinnassa pelaava LASB on Perustavalle tuttu kumppani jo Lammin…
26.8.2021
Perustava urakoi Äkäslompoloon kolmen rivitalon ja 12 asunnon kohteeseen perustukset. AS. Oy Kolarin…
20.8.2021
Maksuttomassa virtuaalitapahtumassa keskustellaan eri ammattialojen vetovoimasta ja osaavan…