SPONSOROINTI

Kristiina Mäkelä - Ajatuksia kaudesta 2019

Teksti: Alina Korteniemi

Kristiina Mäkelä on kolmiloikan moninkertainen Suomen mestari sekä kokenut arvokisakävijä. Syksyllä 2019 Kristiina edusti Suomea Dohan MM-kisoissa ja selviytyi siellä kolmiloikan finaaliin asti.

Aiemmin tänä vuonna kuvatulla videolla Kristiina pohtii avoimen vuorovaikutuksen merkitystä. Uskallanko myöntää omat virheet? Miten puhua vaikeista asioista? Mitkä asiat estävät avoimuuden?

 

Perustavan sponsoroimana loikkaava Kristiina Mäkelä kommentoi kulunutta kautta poikkeukselliseksi. 

”Koska MM-kisat oli vasta lokakuussa, olen treenien suhteen tällä hetkellä aikataulullisesti myöhemmässä ajankohdassa kuin ennen. Dohasta palattuani pidin kahden viikon lepojakson, jonka jälkeen treenasin kuukauden verran Suomessa.”

Kristiina palasi juuri Etelä-Afrikassa viiden viikon leiriltä, joka päättyi sopivasti juuri ennen joulua. Joulun Kristiina aikoo viettää Suomessa. 

”Olen yleensä viettänyt tammikuun Sierra Nevadassa, mutta tämä joulukuun leiri meni niin pitkälle, että katsoimme parhaaksi jättää tammikuun leirin väliin. Tuo leiri ikään kuin siirtyy Kiinaan, jossa on MM-hallit maaliskuussa, sillä lähden Kiinaan jo kaksi viikkoa ennen kilpailua. Se on välttämätöntä, jotta ehdin sopeutua paikalliseen aikaan.”

Kiinan reissun jälkeen suunnitelmissa on treenata hetki Suomessa ja lähteä sen jälkeen etelän leirille. Mutta minne, se ei ole vielä selvää.

”Turkkiin tuskin uskaltaa mennä. Portugali on tällä hetkellä vahva vaihtoehto.”

Kevään leirin jälkeen alkaakin jo valmistautuminen kesän koitoksiin: olympialaisiin ja EM-kilpailuihin. 

”Olen huomannut, että juuri nyt olen henkisesti todella vahvoilla. Kun kroppa huutaa, että väsyttää, päätän vain, että ei, kyllä minä jaksan ja pystyn! Ei ole mitään syytä, miksi en yrittäisi vielä. Tyhmä ei saa olla, mutta mentaalipuolella pystyy vaikuttamaan paljon siihen, mitä kropasta saa irti.”


”Tarvitsen täysipäiväisen valmentajan, jonka palkkaan omista rahoistani. Olen älyttömän kiitollinen, että Perustava on ollut tukenani alusta lähtien ja lisännyt panosta minun menestymiseni myötä. Taloudellinen tuki tähän työhön tulee sponsoreilta.”


Tällä hetkellä treenit sujuvat Kristiinan mukaan todella hyvin. Maaliskuussa 2018 vaihtuneen valmentajan kanssa on päästy opetteluvaiheen jälkeen keskittymään jo enemmän tekemiseen ja uudet ennätykset paukkuvat monissa harjoituksissa. 

Kristiina valmistuu keväällä kotieläintieteen kandidaatiksi. Opiskelun ja urheilun yhdistäminen onnistuu kurinalaisella aikataulutuksella:

”Kaikki vapaa-aika käytetään opintoihin, muuten urheillaan täysillä. Muuta reseptiä ei oikein ole. Onneksi voin suorittaa kursseja itsenäisesti eli en ole riippuvainen paikallaolosta.”

Ammattiurheilijan suurimpia haasteita on raha. 

”Tarvitsen täysipäiväisen valmentajan, jonka palkkaan omista rahoistani. Olen älyttömän kiitollinen, että Perustava on ollut tukenani alusta lähtien ja lisännyt panosta minun menestymiseni myötä. Taloudellinen tuki tähän työhön tulee sponsoreilta.”

Perustavan väki toivoo Kristiinalle rauhallista joulua ja energiaa sekä menestystä vuoteen 2020!

 

Blogin uusimmat

13.3.2024
Perustavan toimitusjohtaja Sampo Jäntti vieraili Rakennetaan yhdessä ry:n podcastissa. Kuuntele…
20.10.2023
Rakennustyöt alkavat välittömästi ja projekti valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.
04.9.2023
Perustava Oy ja rakennusyhtiö SRV ovat sopineet Äänekoskelle rakennettavan Metsä Woodin Kerto…
28.8.2023
Orimattilan kaupunki järjestää tonttipäivän Virenojalla tiistaina 5.9.2023 klo 16-19. Perustava on…
26.6.2023
Perustava-konsernin emoyhtiö Perustava Group Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty 22.6.2023…
14.6.2023
Uusi sarja jatkaa suositun Äkäslompolo-sarjan jalanjäljissä. Sarjan päähenkilönä toimii asentajamme…