Suodata Kaikki Videot Tarinat Rakentaminen

Blogi

marras 17, 2018
Kirjoitettu  

Perustava Oy:n hallitus saa kaksi uutta ulkopuolista vahvistusta. Toinen heistä on Helsingissä asuva 28-vuotias Valtteri Karjula. Valtteri tunnetaan nuoresta iästään huolimatta vahvana markkinointiammattilaisena, someguruna ja mm. livebloggarina. Niinpä Valtterin vastuualueina hallituksessa tulevat olemaankin ensisijaisesti (digi)markkinoinnin, myynnin ja viestinnän kehittäminen sekä mm. työelämämuutokset ja niihin reagointi. Päivätyössään Valtteri jatkaa Baronalla ja vapaa-ajallaan hän työntää lastenrattaita tai skeittaa.

- Olin syvästi kiitollinen ja positiivisesti yllättynyt, kun minua pyydettiin mukaan Perustavan hallitukseen uutena ja riippumattomana jäsenenä. En kuitenkaan hetkeäkään epäröinyt lähteä mukaan, sillä tunsin tietäväni mihin kyytiin hyppään. Tunnen entuudestaan Perustavan toimintaa ja henkilökuntaa, sillä sain olla siellä hetken myyjänä vuosina 2014-2015. Siitä lähtien olen seurannut heidän tekemistä ja kasvua aktiivisesti ja syvällisesti, välillä Markkua ja muita työntekijöitä sparraten.

- Minua on aina viehättänyt Perustavan rehti ja rehellinen toimintatapa, missä asiat tehdään sen suuremmin murehtimatta. Yrityksen sisältä on löytynyt vastuunkantaja, vaikka samalla ulkopuolisia kumppaneita ja uusinta teknologiaa on uskallettu käyttää. Lisäksi minua on kiinnostanut Perustavan tapa lähestyä rakentajaa kokonaisvaltaisella ratkaisulla, missä ei enää puhuta pelkästään perustuksesta, vaan aidosti mietitään myös mitä muita elementtejä rakentamiseen kuuluu, korostetaan suunnittelun merkitystä ja autetaan asiakasta kaikkien näiden valintojen tekemisessä.

- Näen, että tulevaisuudessa Perustava tulee laajentamaan tuotevalikoimaansa niin maan alle kuin perustuksen päälle tuleviin rakenteisiin, mutta perustukset tulevat olemaan jatkossakin yrityksen ykköstuote. Ammattirakentajille Perustavan tulevaisuus tarkoittaa entistä syvempää kumppanuutta, kun taas omakotitalorakentajat pystyvät tukeutumaan Perustavan ammattitaitoisiin myyjiin ja sokkelintekijöihin rakentamisensa alkuvaiheessa. Tuota alkuvaihetta ja siihen liittyviä ennakkoluuloja ei mielestäni rakennusalalla oteta tarpeeksi huomioon.

- Perustavalle oma henkilöstö on aina ollut sydämen asia ja liittymällä mukaan hallitukseen koen pääseväni takaisin tähän ahkeraan ja iloiseen porukkaan. Olen saanut nähdä Perustavan toimistolla ja työmailla omin silmin, miltä näyttää tyytyväinen henkilökunta ja jälleen saan olla osa sitä. Haluan olla tämän ison luottamuksen arvoinen, joka mielestäni yksittäisenä tekona hyvin kuvaa rohkeutta millä tavalla Perustavalla asioita tehdään.

Tervetuloa suomalaista rakentamista eteenpäin vievään tiimiin, Valtteri!

Jatka »
elo 30, 2017
Kirjoitettu  

Suomen suurin paikalla valettavia betoniperustuksia urakoiva orimattilalainen Perustava Oy ostaa Espoossa, Joensuussa sekä Seinäjoella toimivan suunnittelutoimisto Uudenmaan Rakennus-Center Oy, URC:n perustus- ja päärakennesuunnittelun liiketoiminnan. URC:n työntekijät siirtyvät aiempi omistaja-yrittäjä Antti Niinikoski mukaan lukien Perustava Oy:n palvelukseen 1.9.2017 alkaen.

- URC:n ja Perustavan välinen yhteistyö on ollut erittäin tiivistä jo lähes kahdeksan vuoden ajan. Kustannusoptimoidusta, tuotantomenetelmät ja rakentamisolosuhteet huomioivasta perustusten rakennesuunnittelusta on kehittynyt vuosien saatossa yhä tärkeämpi osa itse perustustoimitusta, joten tämä voidaan ajatella luonnollisena jatkumona jo tehdylle kehitystyölle. Palvelemme jatkossa asiakkaitamme yhdessä entistäkin kokonaisvaltaisemmin ja paremmin. Asiakas siinä voittaa eniten
kun suunnittelu on kytketty urakointiin, toteaa Perustava Oy:n toimitusjohtaja Markku Nenonen.

- Erityisesti pientalorakentamisen toimialalla johtavien suunnittelu- ja toteutusorganisaatioiden aito yhdistyminen on valtava voimavara ja antaa meille mahdollisuudet keskittyä suunnitteluprosessien kehittämiseen ja laadukkaiden rakennesuunnitelmien tuottamiseen kaikille rakentaville asiakkaille. Perustavan vahva brandi ja kymmenen vuoden kasvutarina ovat vakuuttaneet tuhannet asiakkaat ja myös meidät, sanoo 20 vuotta rakennesuunnittelijana toiminut Antti Niinikoski, joka aloittaa nyt Perustava Oy:n suunnittelusta ja tuotekehityksestä vastaavana teknisenä johtajana.

Perustava Oy:n toiminta on valtakunnallista. Yhtiön liikevaihto vuoden 2016 lopussa päättyneellä tilikaudella oli 17,4 miljoona euroa ja kuluvana vuonnakin kasvu on ollut yli 40 % luokkaa. Yhtiön palveluksessa työskentelee tällä hetkellä 121 henkilöä, joista kymmenkunta suunnittelijoina.

Lisätietoja:
Markku Nenonen p. 044 361 2499 tai markku.nenonen@perustava.fi
Antti Niinikoski p. 040 523 5984 tai antti.niinikoski@perustava.fi

Jatka »
touko 17, 2017
Kirjoitettu Tarinat Rakentaminen 

Perustava haluaa olla hankkeen halutuin kumppani. Yhden kerran. Kaksi kertaa. Monta kertaa. Uskottavimmin se onnistuu ratkaisemalla asiakkailta saadun palautteen ja tekemisestä saadun kokemuksen perusteella ilmenneitä haasteita eli yksinkertaisesti kehittämällä tuotetta paremmaksi. Perustavan vahva valusokkeli on hyvä, kustannustehokas ja varsin toimiva tuote, mutta ei silti niin täydellinen etteikö sitä voisi parantaa. Aina voi parantaa. Siksi syntyi Perustava Premium. 

Paikalla valettavat betonirakenteet luokitellaan käyttötarkoituksensa perusteella eri laatuluokkiin: osittain maan pinnan alle jäävien betonirakenteiden laatuluokka on B (Suomen Betoniyhdistys), mikä sallii betonipintaan yllättävän paljon mm. suojahuokosia ja hiushalkeamia. Nämä eivät sinänsä ole rakenteellisesti vaarallisia, mutta ne ovat esteettisesti ikävä "lisämauste" etenkin näkyville jäävän sokkelin ulkopintaan. Suojahuokoset johtuvat siitä, että säänkestävään betoniin on sekoitettu (tarkoituksella) ilmaa, jota jää betonin tiivistysvaiheessa muottipintaa vasten - joskus enemmän ja joskus vähemmän. Hiushalkeamat puolestaan aihetuvat betonin kuivumisvaiheen kutistumisesta eli ne valitettavasti kuuluvat asiaan. Premium-perustuksessakaan näiltä ei vältytä, mutta silmää häiritseviä huokosia ja halkeamia on selkeästi vähemmän.

Perustava Premium on ratkaisu moneen muuhunkin ongelmaan kuin siistimpään sokkelin ulkopintaan. Se jakaa rungolta tulevat kuormat tasaisemmin kuin perinteinen "saapaspalkki" ja mahdollistaa helpommin myös sokkelipalkin levennyksen. Se parantaa perustuksen lämmöneristystä ja mahdollistaa eristeen sijoittamisen sinne mihin se kuuluu eli perustuksen ulkopintaan, routaeristevaipan jatkeeksi. Ainutlaatuisen polymeerikuitubetonirakenteensa ansiosta perustus on kauttaaltaan tasalaatuisempi ja vahvempi kuin perinteinen teräsbetonirakenne. Premium-perustus helpottaa myös radon-kaistan asennusta, etenkin silloin kun lattian alapinta on sokkelin yläpintaa alempana.

Sokerina pohjalla Premium on sisällöltään perinteistä laajempi: patolevyjä ja reunalistoja ei tarvita lainkaan! Nämä kustannukset huomioiden Premium on vielä kaiken lisäksi vakioperustusta edullisempi.

Kiinnostuitko? Jos, niin ota heti yhteyttä palvelevaan myyntiimme ja kysy tarjous! 

Jatka »
helmi 3, 2016
Kirjoitettu Tarinat Rakentaminen 

Nyt on oikea aika pyytä tarjous. Keväälle on vielä vapaita toimitusaikoja, mutta jos mieli tekee muuttaa valmiiseen kotiin loppukesän aikana, niin nyt olisi se oikea hetki tehdä perustuskaupat. Jos olet omatoimirakentaja ja aikomuksena muuttaa jouluna uuteen kotiin, maatyöt pitää aloittaa jo huhtikuussa ja perustukset valaa toukokuussa. Toisinsanoen lupaprosessi kunnan rakennusvalvontaan kannattaa laittaa vireille heti.

Pyydä tarjous! Kaikki helmikuun aikana tarjouksen saaneet osallistuvat 200 €:n Holiday Clubin lahjakortin arvontaan! Voita arvonta ja vietä vielä rentouttava viikonloppu ennen rakennushankkeen alkua - tai sen aikana!

Jatka »
tammi 28, 2016
Kirjoitettu Rakentaminen 

Rakentaminen on vilkasta ja asiakkaamme tarvitsevat perustuksia. Tarvitsemme "tulivoimaa" lisää pk-seudulle. Olisitko kiinnostunut Myyjän tehtävästä? Soita Pietarille (044 536 0704) tai laita mailia (pietari.heikkila@perustava.fi).

Oletko Sinä etsimämme henkilö?

Jatka »
tammi 14, 2016
Kirjoitettu Tarinat Rakentaminen 

Pian alkavat kevään rakennusaiheiset messut ympäri Suomea. Perustava ottaa osaa useisiin messuihin. Ne ovat tärkeitä tapahtumia, jossa asiakkailla on mahdollisuus tulla keskustelemaan perustustarpeista, pyytämään tarjousta ja tekemään kauppaa. Ensimmäiset messut ovat Vantaalla tammikuun viimeisenä viikonloppuna ja heti seuraavana viikonloppuna olemme Tampereella auttamassa pirkanmaalaisia rakentajia.

Messuilla olemme juuri Sinua varten.

Tule messuille ja kaupoille!

 

 

Jatka »
 
 

”Meille tuli sanailua puolison kanssa taloprojektimme perustustavasta: Muurattava harkko vaiko valettu betoni? Harkko slammattuna kuulema tuntuisi inhimillisemmältä. Laitoin kovan kovaa vasten ja sanoin ääni väristen: Petoniperustus. Purkivat sitten muotit pois, niin ensi kertaa elämässä läpättiin ylävitoset!”

 
 

HEIKKISMASA, NOKIA

 

Bisnode Suomen Vahvimmat Tutustu esitteeseemme AAA