Suodata Kaikki Videot Tarinat Rakentaminen

Blogi

elo 30, 2017
Kirjoitettu  

Suomen suurin paikalla valettavia betoniperustuksia urakoiva orimattilalainen Perustava Oy ostaa Espoossa, Joensuussa sekä Seinäjoella toimivan suunnittelutoimisto Uudenmaan Rakennus-Center Oy, URC:n perustus- ja päärakennesuunnittelun liiketoiminnan. URC:n työntekijät siirtyvät aiempi omistaja-yrittäjä Antti Niinikoski mukaan lukien Perustava Oy:n palvelukseen 1.9.2017 alkaen.

- URC:n ja Perustavan välinen yhteistyö on ollut erittäin tiivistä jo lähes kahdeksan vuoden ajan. Kustannusoptimoidusta, tuotantomenetelmät ja rakentamisolosuhteet huomioivasta perustusten rakennesuunnittelusta on kehittynyt vuosien saatossa yhä tärkeämpi osa itse perustustoimitusta, joten tämä voidaan ajatella luonnollisena jatkumona jo tehdylle kehitystyölle. Palvelemme jatkossa asiakkaitamme yhdessä entistäkin kokonaisvaltaisemmin ja paremmin. Asiakas siinä voittaa eniten
kun suunnittelu on kytketty urakointiin, toteaa Perustava Oy:n toimitusjohtaja Markku Nenonen.

- Erityisesti pientalorakentamisen toimialalla johtavien suunnittelu- ja toteutusorganisaatioiden aito yhdistyminen on valtava voimavara ja antaa meille mahdollisuudet keskittyä suunnitteluprosessien kehittämiseen ja laadukkaiden rakennesuunnitelmien tuottamiseen kaikille rakentaville asiakkaille. Perustavan vahva brandi ja kymmenen vuoden kasvutarina ovat vakuuttaneet tuhannet asiakkaat ja myös meidät, sanoo 20 vuotta rakennesuunnittelijana toiminut Antti Niinikoski, joka aloittaa nyt Perustava Oy:n suunnittelusta ja tuotekehityksestä vastaavana teknisenä johtajana.

Perustava Oy:n toiminta on valtakunnallista. Yhtiön liikevaihto vuoden 2016 lopussa päättyneellä tilikaudella oli 17,4 miljoona euroa ja kuluvana vuonnakin kasvu on ollut yli 40 % luokkaa. Yhtiön palveluksessa työskentelee tällä hetkellä 121 henkilöä, joista kymmenkunta suunnittelijoina.

Lisätietoja:
Markku Nenonen p. 044 361 2499 tai markku.nenonen@perustava.fi
Antti Niinikoski p. 040 523 5984 tai antti.niinikoski@perustava.fi

Jatka »
touko 17, 2017
Kirjoitettu Tarinat Rakentaminen 

Perustava haluaa olla hankkeen halutuin kumppani. Yhden kerran. Kaksi kertaa. Monta kertaa. Uskottavimmin se onnistuu ratkaisemalla asiakkailta saadun palautteen ja tekemisestä saadun kokemuksen perusteella ilmenneitä haasteita eli yksinkertaisesti kehittämällä tuotetta paremmaksi. Perustavan vahva valusokkeli on hyvä, kustannustehokas ja varsin toimiva tuote, mutta ei silti niin täydellinen etteikö sitä voisi parantaa. Aina voi parantaa. Siksi syntyi Perustava Premium. 

Paikalla valettavat betonirakenteet luokitellaan käyttötarkoituksensa perusteella eri laatuluokkiin: osittain maan pinnan alle jäävien betonirakenteiden laatuluokka on B (Suomen Betoniyhdistys), mikä sallii betonipintaan yllättävän paljon mm. suojahuokosia ja hiushalkeamia. Nämä eivät sinänsä ole rakenteellisesti vaarallisia, mutta ne ovat esteettisesti ikävä "lisämauste" etenkin näkyville jäävän sokkelin ulkopintaan. Suojahuokoset johtuvat siitä, että säänkestävään betoniin on sekoitettu (tarkoituksella) ilmaa, jota jää betonin tiivistysvaiheessa muottipintaa vasten - joskus enemmän ja joskus vähemmän. Hiushalkeamat puolestaan aihetuvat betonin kuivumisvaiheen kutistumisesta eli ne valitettavasti kuuluvat asiaan. Premium-perustuksessakaan näiltä ei vältytä, mutta silmää häiritseviä huokosia ja halkeamia on selkeästi vähemmän.

Perustava Premium on ratkaisu moneen muuhunkin ongelmaan kuin siistimpään sokkelin ulkopintaan. Se jakaa rungolta tulevat kuormat tasaisemmin kuin perinteinen "saapaspalkki" ja mahdollistaa helpommin myös sokkelipalkin levennyksen. Se parantaa perustuksen lämmöneristystä ja mahdollistaa eristeen sijoittamisen sinne mihin se kuuluu eli perustuksen ulkopintaan, routaeristevaipan jatkeeksi. Ainutlaatuisen polymeerikuitubetonirakenteensa ansiosta perustus on kauttaaltaan tasalaatuisempi ja vahvempi kuin perinteinen teräsbetonirakenne. Premium-perustus helpottaa myös radon-kaistan asennusta, etenkin silloin kun lattian alapinta on sokkelin yläpintaa alempana.

Sokerina pohjalla Premium on sisällöltään perinteistä laajempi: patolevyjä ja reunalistoja ei tarvita lainkaan! Nämä kustannukset huomioiden Premium on vielä kaiken lisäksi vakioperustusta edullisempi.

Kiinnostuitko? Jos, niin ota heti yhteyttä palvelevaan myyntiimme ja kysy tarjous! 

Jatka »
helmi 3, 2016
Kirjoitettu Tarinat Rakentaminen 

Nyt on oikea aika pyytä tarjous. Keväälle on vielä vapaita toimitusaikoja, mutta jos mieli tekee muuttaa valmiiseen kotiin loppukesän aikana, niin nyt olisi se oikea hetki tehdä perustuskaupat. Jos olet omatoimirakentaja ja aikomuksena muuttaa jouluna uuteen kotiin, maatyöt pitää aloittaa jo huhtikuussa ja perustukset valaa toukokuussa. Toisinsanoen lupaprosessi kunnan rakennusvalvontaan kannattaa laittaa vireille heti.

Pyydä tarjous! Kaikki helmikuun aikana tarjouksen saaneet osallistuvat 200 €:n Holiday Clubin lahjakortin arvontaan! Voita arvonta ja vietä vielä rentouttava viikonloppu ennen rakennushankkeen alkua - tai sen aikana!

Jatka »
tammi 28, 2016
Kirjoitettu Rakentaminen 

Rakentaminen on vilkasta ja asiakkaamme tarvitsevat perustuksia. Tarvitsemme "tulivoimaa" lisää pk-seudulle. Olisitko kiinnostunut Myyjän tehtävästä? Soita Pietarille (044 536 0704) tai laita mailia (pietari.heikkila@perustava.fi).

Oletko Sinä etsimämme henkilö?

Jatka »
tammi 14, 2016
Kirjoitettu Tarinat Rakentaminen 

Pian alkavat kevään rakennusaiheiset messut ympäri Suomea. Perustava ottaa osaa useisiin messuihin. Ne ovat tärkeitä tapahtumia, jossa asiakkailla on mahdollisuus tulla keskustelemaan perustustarpeista, pyytämään tarjousta ja tekemään kauppaa. Ensimmäiset messut ovat Vantaalla tammikuun viimeisenä viikonloppuna ja heti seuraavana viikonloppuna olemme Tampereella auttamassa pirkanmaalaisia rakentajia.

Messuilla olemme juuri Sinua varten.

Tule messuille ja kaupoille!

 

 

Jatka »
syys 21, 2015
Kirjoitettu Tarinat Rakentaminen 

Rakennatko Keski-Suomeen tai Savonmualle?

Autan enemmän kuin mielellään teitäkin rakennushankkeessa. Vahva perustus on rakentamisen a ja o. Se on minulle myös sitä sekä kaikkea siltä väliltä! 
Ole yhteydessä heti rakentamisen alkuvaiheessa, jotta saamme soviteltua aikataulut soljumaan sopivasti. Meillä on välillä kiirusta, mutta ammattitaidolla ja rautaisella kokemuksella onnistumme!

Betoni taipuu moneksi. Olipa talosi pieni tai suuri, kanttinen laatikko tai vaikka STOP-merkin muotoinen, se kelpaa meille! Maanvaraiset ja paalutettavat perustukset hoituvat suunnittelusta toteutukseen.

Toimin rakentajan asialla Keski-Suomen ja Pohjois-Savon alueella. Asun Kuopiossa, mutta liikahdan tilanteen mukaan juuri sinne, missä sinä haluat tavata!

Yhteistyöterveisin
Samuli Rahkola

044 766 2800
samuli.rahkola@perustava.fi

Jatka »
 
 

”Meille tuli sanailua puolison kanssa taloprojektimme perustustavasta: Muurattava harkko vaiko valettu betoni? Harkko slammattuna kuulema tuntuisi inhimillisemmältä. Laitoin kovan kovaa vasten ja sanoin ääni väristen: Petoniperustus. Purkivat sitten muotit pois, niin ensi kertaa elämässä läpättiin ylävitoset!”

 
 

HEIKKISMASA, NOKIA

 

Bisnode Suomen Vahvimmat Tutustu esitteeseemme AAA